שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שישי, 27 ביולי 2018

סודות המלבי המושלם על טהרת שמנת מתוקה


מלבי זה הקינוח שהכי מתחבר לי בילדות .
אבי התורכי היה מכין לנו כל הזמן לפעמים בגירסת הפרווה ולפעמים על בסיס שמנת מתוקה שזה הרבה יותר טעים ועשיר, זוכרת אותו בוחש בנמרצות את הסיר 

הפודינג הרוטט עם סירופ פטל שיש בו מי ורדים, קוקוס ובוטנים גרוסים אין תענוג יותר מזה, בימים חמים שכאלה




 בהכנת המלבי ניתן ליפול ובגדול אם לא תיישמו את הכללים הבאים

1. המלבי אוהב ערבוב נמרץ- בכל שלבי ההכנה חשוב להקפיד לערבב היטב רצוי בעזרת מטרפה ידנית כדי להשיג מרקם אחיד ולא חלילה גושים, גושי קורנפלור

2. לא לוותר על טיפות המים בכוסות
 לפני שמוזגים את המלבי.
 המים מונעים את הידבקות המלבי ומקלים מאוד בחילוצו מהכלי לאחר שהוא נקרש

3. זמן הקירור קריטי ממש
    אם תקררו אותו פחות מהזמן המצויין המרקם והטעם לא יהיו מושלמים


המתכון
------
8 מנות

1/2 כוס קורנפלור
1/2 ליטר חלב או מים(חצי כוס מהכמות מעורבב עם הקורנפלור)


חצי  ליטר שמנת מתוקה
1 תרמיל וניל חצוי לאורכו, (אבי לא היה שם בזמנו  אבל גיליתי שזה מקפיץ את המלבי  אפשר לוותר אבל זה נותן טעם וניל מדהים)
1/2  כוס סוכר
1/2 כפית מי ורדים 

לסירופ:
-------

2 כוסות מים
1 כוס סוכר
2 כפות מי ורדים
3 כפות סירופ פטל או סירופ גרנדין(רימונים) שאותו ניתן להשיג בלוינסקי 


לערבב היטב את הקורנפלור בחצי כוס מים  או חלב עד שהעיסה אחידה

לצקת שמנת מתוקה חלב  וסוכר לסיר מגרדים פנימה את תוכן תרמיל הוניל ולהוסיף גם את התרמיל
מחממים על להבה נמוכה עד שיש בעבוע קל ולא ממש רתיחה
מוזגים לאט ובהדרגתיות את עיסת הקורנפלור תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהבלילה חלקה ואחידה
מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב
מנמיכים להבה ומבשלים כ20 שניות בלבד נוספות
מורידים מהכריים מוציאים את מקל הוניל ומגרדים את שארית תוכנו לתוך הסיר
מטפטפים כמה טיפות מים בכלים אישיים 
יוצקים את הבלילה לכלים
מכסים בניילון נצמד או מכסה אם זה חד פעמי ומאחסנים במקרר למשך לילה לפחות

הרוטב:
-------
שמים את כל המרכיבים בסיר קטן ומבשלים על להבה בינונית כ5 דקות עד שהסוכר נמס לגמרי
אחרי שמעט מתקרר מכניסים לבקבוק סוגרים ומאחסנים במקרר ללילה לפחות

ההגשה
-------
הופכים את כלי המלבי על צלחת הגשה
משחררים את המלבי מהכלי
יוצקים רוטב
מפזרים קוקוס ובוטנים גרוסים
ומתענגים





ארכיון הבלוג