זה היה לפני 20שנה, התארחתי אצל עינת יום שישי ,והריח שיצא מהסיר היה כל כל מגרה שבלוטות הרוק שלי עבדו שעות נוספות... את חייבת ללמד אותי אמרתי לאימא של עינת,
לא כדאי לך זה המון עבודה, בואי תמיד ותאכלי על מוכן
אבל אני התעקשתי..ומיד שלפתי את המחבת וכתבתי מילה במילה
עד היום המחבת קיימת
אצל הטריפוליטאים איך כמויות מדוייקות הכל לפי העין..
מה זה לפי העין..כמה בהרט? כמה קינמון? כמה...
עם הזמן שיחקתי עם המתכון ניסיתי והוצאתי רכיבים שלא התקבלו אצל הילדים
אבל הטעם מושלם..בדיוק כמו אצל אימא של עינת
אצלי הילדים לא אוהבים קינמון לכן אני לא שמה, והתבשיל יוצא טעים
מאוד, אבל אני רושמת לכם את המתכון המדוייק
הטריפולטיאים אוהבים לערום את המפרום על צלחת קוסקוס
הרבה עבודה...אבל שווה כל ביס
אפשר להכין אותו מתכון עם חציל
ככה נראים אחרי הטיגון..
המרכיבים
---------
5 תפוחי אדמה בינונים,
גזר
בצל
2 גבעולי סלרי
מרכיבי המלית והתבלינים
--------------------------
חצי ק"ג בשר טחון( הכי טעים זה 1/4 בשר הודו+1/4 בשר בקר טחון, אבל אפשר רק בקר
חצי חבילת ירק( 1/4 חבילה כוסברה+1/4 חבילה פטרוזיליה קצוצה בסכין
בצל גדול קצוץ דק או מגורד
2 שיני שום כתושות
1 פרוסת לחם או חלה שהרטבנו טוב טוב במים וסחטנו היטב
ביצה
כף בהרט
מעט קינמון
מלח
פלפל שחור
1/4 כפית כורכום
החומרים לבלילה
----------------
2 ביצים
3 כפות קמח
כפית גדושה רסק עגבניות
מלח
פלפל
לערבב הכל לתערובת אחידה
יש כאלה שלא מערבבים את הקמח ביחד..אלא צלחת קמח לבד.. ובלילת ביצים רסק ותבלינים בצלחת אחרת וזה בסדר
החומרים לרוטב
---------------
4 כפות גדושות רסק עגבנית
4 כפות מהשמן שטיגנו את המפרום(לא לוותר , השמן ארומטי מהטיגון אבל מי שרוצה אז אפשר שמן חדש
קורט פפריקה חריפה(עושה את התבשיל פיקנטי, אפשר לוותר)
מעט קינמון
מלח
פלפל שחור
ההכנה
-----
פורסים תפוחי האדמה לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ
ובכל פרוסה עושים כריך, כלומר עושים חתך מאמצע כמעט עד הסוף , לא לחצות עד הסוף אחרת לא יהיה לנו סנדויץ
משרים את תפוחי האדמה במי מלח
שמים בקערה את מרכיבי המלית והתבלינים ולשים היטב עד שהתערובת אחידה
שמים במקרר לשעתיים לפחות
שוטפים את תפוחי האדמה ואת החציל ומייבשים היטב
עושים מהבשר שהוצאנו מהמקרר כדורים בגודל פלאפל
לוקחים תפוחי האדמה וממלאים בתוך הכיס מהדקים
כל תפוח אדמה ממולא מכניסים לבלילת קמח-רסק-ביצים שערבבנו וטובלים בכל הצדדים
מטגנים בסיר עם שמן חצי עמוק 3-4 דקות מכל צד
אני בודקת במזלג שהמזלג נכנס בתפוחי האדמה ללא קושי, אחרת תפוחי האדמה יהיו קשים
מוציאים וסופגים מעודפי השמן
בסיר רחב אחר שמים 4 מכפות השמן שטיגנו
מטגנים בצל, וגזר אחד(לא חייב) שמים עלי סלרי
שמים את רסק העגבניות תבלינים,
מערבבבים היטב שכל השמן והרסק יהפכו לבלילה אחידה
בוזקים מים רותחים בערך ליטר
כשרתח שמים את המפרום ונותנים רתיחה
המים צריכים להגיע עד כמעט גובה תפוחי האדמה
לאחר שרתח מנמיכים להבה להכי נמוכה ונותנים להתבשל בין שעתיים ל3 שעות..לבדוק שנשאר רוטב ולא התאדה
ולהתענג...