שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 10 בדצמבר 2017

סופגניות מטוגנות-צעד אחרי צעד

לא אשכח את הפעם הראשונה שהכנתי בצק של סופגניות
על פניו המתכון נראה לא מסובך
הכנתי בדיוק כמו במתכון
התפחתי כמו שכתוב
זרקתי את כדורי הבצק לשמן הרותח..הכדורים התעוותו, השחימו מהר
הוצאתי בהתלהבות אבל פוי בפנים היה בצק
גם הם היו ממש דחוסות
ואז החלטתי סופגניות אני קונה..לא מתעסקת עם כל הכאב ראש הזה
עברו שנים..קראתי חקרתי ואז הבנתי מה הטעויות שעשיתי
ומאז הסופגניות שלי יוצאות מושלמות










קבלו מתכון מצליח שאי אפשר ליפול בו

לבצק
-----
7 כוסות קמח(1 ק"ג) 
שקית שימרית או 2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
3 ביצים
3 כפות רום או ברנדי או אלכוהול אחר
1 וחצי כוסות חלב או מים
חצי כוס שמן
חצי כפית מלח


לטיגון
----
1 ליטר שמן

למלית
-----
ריבה איכותית

לזריה:
-----
חצי כוס אבקת סוכר




לשים את כל מרכיבי הבצק במיקסר, 
ולשים בהדרגה את המים או החלב
הסוד הוא ללוש 7 דקות לא פחות
בצק הסופגניות חייב לישה טובה עד שמתקבל בצק רך וגמיש

אם הוא דביק להוסיף מעט קמח

את בצק הסופגניות אנחנו מתפיחים פעמיים
פעם ראשונה להכפיל את הנפח בערך שעה

פעם שניה- אנחנו מורידים אוויר וחותכים מהבצק כדורים 
אם יש משקל תשקלו 60 גרם
אם לא תכינו לפי הגדול הרצוי לכם
כל כדור לשים במלבן נייר אפיה משומן שחתכנו לריבועים, כך נשמור על הצורה

מי שמעוניין להכין דונאטס לקמח משטח עבודה לרדד את הבצק לעלה בעובי 
2 ס"מ ולקרוץ עיגולים בכוס , ואז  לקרוץ באמצע העיגול עוד עיגול קטן 
לכסות את כל הכדורים במגבת 
אנחנו לא רוצים שיהיו חשופים לאוויר ואז הם יתייבשו
לתת להם לתפוח שעה 
כן כן זה לא טעות אנחנו רוצים שהם יכפילו את הנפח לפחות פי שתיים

לחמם את השמן בסיר רחב 

איך בודקים אם הטמפרטורה נכונה?
רצוי עם מדחום בישול-ל160 מעלות. זו הטמפרטורה הרצויה
אין לכם מדחום לכו על שיטת הבצק
*אפשר לקחת חתיכת בצק מהשאריות ומטגנים
אם הבצק שוקע מבלי להשמיע קולות טיגון-השמן קר וכדי להמשיך
 לחמם
אם הוא משמיע קולות טיגון ומשחים בשניות השמן חם וכדאי להנמיך את הלהבה

עוד דרך לבדוק זה עם כף מעץ
לשים את הכף מעץ על השמן אם נוצרים בועות קטנות  סביבו זו הטמפרטורה הנכונה
אם הבועות גדולות השמן חם מדי

ברגע שהשמן רותח  לקחת כל סופגניה עם הנייר אפיה שהיא מונחת ולהניח אותה על השמן...לאחר כמה רגעים הנייר ישתחרר ואז להוציא את הנייר מהשמן
לטגן כל צד כ3-2 דקות לא יותר , עד שמזהיב
מוצאים  מהשמן בכף מחוררת ומעבירים לנייר סופג  
לצנן
למלא בריבה  לבזוק אבקת סוכר ולהנות מסופגניה מדהימה

* מי שרוצה דונאטס יכול לצפות את הסופגניה בגנאש שוקולד מריר ושמנת מתוקה 


























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג