שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שישי, 16 באוקטובר 2015

טבית אקספרס וגם איך להכין בסיר לבישול איטי


טבית  למי שלא יודע זה חמין עירקי..
האימהות העירקיות היו ממלאים תרנגול שלם עם אורז וחלקים פנימיים כמו כבד וטחול....11 שעות על הגז ויוצא מעדן..
 אני עושה טבית אקספרס....
אני מבשלת חלקי עוף באורז עם אותם התבלינים כמו המאמות העירקיות ותאמינו לי..הטעם יוצא אלוהי בגלל תבלין הבהרת..


החומרים
----------
6 כרעי עוף/פולקס/או עוף מחולק
1 בצל גדול קצוץ
1 עגבניה קצוצה
100 גרם רסק עגבניות,
מלח לפי הטעם
פלפל חצי כפית
1 כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה -אפשר לוותר אם לא אוהבים פיקנטי
1 כפית בהרט חובה!!!
3 וחצי כוסות מים או יותר
2 כוסות אורז.

ביצים כמספר הסועדים

זה המתכון בסיר רגיל בתנור 
------------------------------
מטגנים בסיר גדול עם מעט שמן את הבצל, שהבצל מזהיב מוסיפים את העגבניה הרסק, מלח, פלפל והפפריקות
מוסיפים בהרת מאוד חשוב לא לוותר זה התבלין הדומיננטי בחמין.
 מוסיפים 3 וחצי כוסות מים ומבשלים מס' דקות עד שנוצר רוטב אדום
לטעום אם לא חסר מלח.
מכניסים את העוף והאורז מערבבים היטב ומביאים לרתיחה איטית עד שרוב הנוזלים נספגו באורז
.מכניסים ביצים למעלה וסוגרים את הסיר במכסה וברדיד אלומיניום מעבירים את הסיר לתנור בחום נמוך למשך כל הלילה , בערך 11-13 שעות .
לבדוק בלילה אם לא חסר נוזלים לערבב מידי פעם את האורז למעלה.
אם חסר נוזלים-להוסיף מעט מים רתוחים.

למי שמכין בסיר לבישול איטי
---------------------------------
בתקופה האחרונה אני עושה את הטבית בסיר לבישול איטי....
חייב לעשות ב2 סירים..כי אם נשים את האורז מההתחלה בסיר לבישול איטי, יצא מצב שבסיום התבשיל האורז למעלה לא יהיה מבושל וקשה..
לטגן בסיר רגיל במעט שמן את הבצל, שהבצל מזהיב מוסיפים עגבניה , רסק, מלח פלפל פפריקות ובהרט
מוסיפים 3 וחצי כוסות מים ומבשלים מס' דקות עד שנוצר רוטב אדום
מוסיפים את האורז..עדיין לא שמים את העוף  ונותנים לאורז להתבשל ברוטב רבע שעה באש נמוכה
מוסיפים את העוף ומביאים לרתיחה איטית..צריך שיהיה נוזלים בסיר
עכשיו את כל הכבודה מעבירים לסיר לבישול איטי, שחיממנו מראש לחום גבוה..
מוסיפים ביצים סוגרים את המכסה.

מבשלים .בערך רבע שעה חום גבוה
לאחר רבע שעה מעבירים לחום נמוך למשך כל הלילה בערך 11 שעות
לבדוק מידי פעם אם לא חסר נוזלים ולהוסיף בהתאם לצורך מים רותחים..
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

מוסיפים את העוף ..
--------


לאחר 5 שעות


אין תגובות:

פרסום תגובה

ארכיון הבלוג