שקשוקה קצת אחרת...
אכלתי המון שקשוקות בחיי,אבל בשקשוקה הזו התאהבתי
לראשונה גיליתי אותה במסעדת שיר העמק(שבצומת תענכים)לפני 20 שנה..
השקשוקה הזו שונה משקשוקות שאתם מכירים כי מכינים את הרוטב מראש...
מה שטוב בה היא לא שוחה בשמן' ,אין בה רסק עגבניות, ..הכל מוצרים טריים..והיא אפויה בתנור והכי חשוב... היא טעימה להפליא
(כמובן שנכנסתי למטבח ולקחתי מהטבח את המתכון)
ביצים כמס' המנות
רבע כוס שמן זית
3-4 בצלים קצוצים גס
ק,ג גמבות אדומות חתוכות לקוביות גדולות
1-2 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות
2 קילו עגבניות בשלות מקולפות מהקליפה ומרוסקות
חצי ליטר מים
מעט כמון
כפית אבקת מרק עוף
מלח
כוסברה קצוצה
פפריקה חריפה או מתוקה
רבע כוס שמן זית
3-4 בצלים קצוצים גס
ק,ג גמבות אדומות חתוכות לקוביות גדולות
1-2 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות
2 קילו עגבניות בשלות מקולפות מהקליפה ומרוסקות
חצי ליטר מים
מעט כמון
כפית אבקת מרק עוף
מלח
כוסברה קצוצה
פפריקה חריפה או מתוקה
בסיר עמוק או מחבת עמוקה מטגנים את הבצל בשמן זית
מוסיפים את הגמבה והפלפל החריף. ממשיככים לטגן מעט
מוסיפים את העגבניות ומבשלים חצי שעה
מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה...או אםילו יותר, אם יש זמן, עד שנהיה רוטב..
את הרוטב אני שומרת במקרר.
כשאני רוצה לעשות שקשוקה אני שופכת מהרוטב לתוך מחבת , חסינת אש
ומכניסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, עד שהרוטב מבעבע
מוסיפה ביצים כמספר המנות ואופה כן כן לא על הגז..ממש בתנור עם כיסוי של נייר כסף, עד שהביצים מוכנות
מוסיפים את הגמבה והפלפל החריף. ממשיככים לטגן מעט
מוסיפים את העגבניות ומבשלים חצי שעה
מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים לבשל על אש קטנה כשעה...או אםילו יותר, אם יש זמן, עד שנהיה רוטב..
את הרוטב אני שומרת במקרר.
כשאני רוצה לעשות שקשוקה אני שופכת מהרוטב לתוך מחבת , חסינת אש
ומכניסה לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, עד שהרוטב מבעבע
מוסיפה ביצים כמספר המנות ואופה כן כן לא על הגז..ממש בתנור עם כיסוי של נייר כסף, עד שהביצים מוכנות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה