אתמול נזכרתי באורז ההודי שהכנתי להוריי,אני זוכרת ששלחתי את אימי לחנות לקנות לי מקלות קינמון, זרעי כמון, עלי דפנה אל תשכחי גם הל שחור ואגוז מוסקט ואם לא יקר אז זעפרן
נו אימא הפצרתי זה מתכון של מסעדת טנדורי אני חייבת להכין לכם
ואימי הלכה במיוחד ללוינסקי וקנתה לי את כל מה שביקשתי
והכנתי למשפחה.
תתארו לכם משפחה טורקית שלא ממש מתחברת לטעמים ההודיים
יצא מעולה אבל רק אני אכלתי את כל הסיר. הם לא הסכימו לגעת..האורז היה יותר מדי מבושם בתבלינים
ומאז לא הכנתי יותר
עברו המון שנים והכנתי השבוע וכרגיל רק אני ובעלי אכלנו..מתי יגיע הרגע שילדיי יעזו לטעום אוכל שונה
המתכון של מסעדת טנדורי כמו שרשום לי במחברת הדהויה
כף שמן
2 מקלות קינמון
מעט זרעוני כמון או חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
רבע כפית קארי
עלי דפנה
במתכון רשום 1 תרמיל הל שחור ואגוז מוסקט
היה רשום גם כוכב אניס-אני לא שמתי
וגם מס חוטי זעפרן-מוןשרים ברבע כוס מים חמים 15 דקות -לא שמתי
ירקות חתוכים לקוביות (בצל, גזר, אפונה, שעועית ירוקה אפשר סנפורסט קפוא
מלח חצי כפית
אורז בסמטי ככוס וחצי
ההכנה
-----
מחממים את השמן בסיר מוסיפים בצל עד שמזהיב
שמים את התבלינים השלמים (הל,מקלות קינמון, זרעי כמון ועלי דפנה) ומטגנים אותם ממש לפתוח את התבלינים
להוסיף את הירקות ומטגנים מעט.להוסיף את הכורכום, הקארי,
מוסיפים אורז , מלח ואגוז מוסקט מעט
מוסיפים מים רותחים , זה הזמן להוסיף את הזעפרן עם המים שהושרו , ומבשלים עד שכל המים נספגים אש נמוכה מכסה סגור ומעליו מגבת
בודקים טעימים אם חסר מלח
להגשה מקשטים בבצל מטוגן ובכוסברה קצוצה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה