למאפה הזה נכספתי עוד בילדותי שהייתי מגיעה לסבתי התורכיה שהיה אומרת לי אג'יקה טומס מקרונס קון קזו הכנתי במיוחד בשבילך
והיתה מגישה לי מאפה פסטה עם המון גבינות מיוחדות
המאפה הזה מלווה אותי כבר המון שנים
ילדים מתים עליו וגם מבוגרים
קבלו מתכון מדהים וטעים שמתאים לשבועות
החומרים
--------
1 חבילה מקרונים 500 גרם(אפשר פסטה בצורות)
לרוטב
------
150 גרם גבינת טוב טעם
2 כפות גבינה לבנה
100 גרם גבינה בולגרית מגורדת
100 גרם גבינת קשקבל או גבינה צהובה מגורדת
3/4 כוס חלב
3 ביצים
מלח, פלפל לפי הטעם
60 גרם חמאה חתוכה לקוביות
מבשלים את המקרונים או הפסטה במי מלח לפי הוראות היצרן
מסננים
מערבבים בקערה את הגבינות, החלב והביצים
מתבלים במלח, פלפל
מערבבים את המקרונים שסיננו עם הרוטב
מעבירים לתבנית משומנת
מפזרים מעל את קוביות החמאה
מפזרים שאריות פירורי גבינה צהובה
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני גבוה 180 מעלות-200 מעלות
עד שהמאפה מזהיב.
בטוח אעשה לשבועות. גם סבתא שלע היתה מכינה. תודה על המתכון.
השבמחקתודה לך
מחקlooks good
השבמחקתודה
מחק