שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 29 באוקטובר 2015

לחמניות שום פטרוזיליה של אירינה רסין ז"ל

29/10/2015
אינני מכירה את אירינה ....וגם לא את משפחתה
אבל הייתי חייבת להנציח אותה בבלוג שלי..



הכל התחיל לפני כשבוע וחצי בערך, בקבוצת האוכל שאני חברה בה...
חיילת מקסימה מדימונה, העלתה תמונה של לחמניות מגרות ומעל מעטה של שום ופטרוזיליה
היא רשמה מתחת לתמונה
פשוט לא יכלתי שלא לשתף אתכן בלחמניות שום החלומיות שאמא שלי הכינה ב20 דקות בלבד!!!!!!! 
מי שתרצה מתכון אשמח לבקש מאמא 😏


ואז...אחת ועוד אחת ועוד חברה ביקשו את המתכון...
וניקול, החיילת המקסימה שאלה את אימא שלה ורשמה מתכון פשוט וטעים
והמתכון שותף והתגלגל וכל השבוע אימהות אפו, והעלו תמונות של הלחמניות 
והיתה הצלחה מסחררת..ממש שגעת
בבוקר ראית בקבוצה-תמונות של לחמניות שום פטרוזיליה
בצהרים-שוב
בערב-עוד נשים הכינו
עד שחלק ממהנשים אמרו-די מספיק לא צריך לפרסם את הלחמניות..
ואני השתגעתי....מתכון שהוא לא גורמה  מועבר ונדרש ע"י כל כך הרבה נשים..


ואני בטוחה שאימא שלה היתה בעננים שהשם שלה מככב והלחמניות שלה -להיט..





אתמול..התבשרנו שאירינה, אימא של ניקול נהרגה בתאונה המחרידה שגלגל משאית פגע בשתי  נשים שלא שרדו את התאונה .

מרגיש לי שלא סתם ניקול העלתה את המתכון של אימא
מרגיש לי שזו צוואה-בכדי שנזכור אותה..
לכן מי שתאפה את הלחמניות-בקשה קטנה ..שתברך לעילוי נשמתה, 
יהיה זיכרה ברוך



ולכן קבלו את המתכון בדיוק כפי שנרשם ע"י בתה היקרה ניקול

המתכון:
--------

כוס מים פושרים
כף סוכר 
3 כפות שמן
חצי כפית  מלח
כף שמרים
3 כוסות קמח

מערבבים הכל עד שיוצא בצק רך וגמיש
עושים כדורים
מכניסים לתבנית מחכים 5 דקות
מכניסים לתנור ל180 מעלות, ל20 דקות

לרוטב: שמן זית, פטרוזילה ושום
מערבבים הכל ושופכים מעל הלחמניות כשהן מוכנות


היו הרבה שאלות..5 דקות התפחה? איך יתכן...
וניקול שאלה את אימא וחזרה עם תשובות,(אני מפרסמת בדיוק מה שכתבה)

לשאלות ותשובות שחוזרות כאן 
יש כמה דברים שניא רוצה לכתוב לכן בקשר למתכון ללחמניות שום של אמא שלי כי אני שמה שיש הרבה שאלות.
**בבצק א-י-ן במלוא מובן המילה 20 דק התפחה!! ההתפחה היחידה שעושים היא אחרי שעושים את העיגולים נותנים לו חמש דק לנו ז ה ו מוזמנות לפוסט שלי להיכנס ולראות שזה הוכיח את עצמו
מי שרשמה 20 דק' זה על שיקולה בלבד !!
זה היחוד של המתכון שזה חמש דק וזה תופח ואורירי כמו 20 דק וזה מוכח .
*את הרוטב שמים אחריי שהן יוצאות מהתנור
*לא שמים ביצה לפני האפייה לא מורחים כלום!
בבקשה,לעוד שאלות אני כאן בשמחה אפילו בפרטי
שבת שלום
















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג