בכל ליל סדר מככב אצלינו בנוסף למטעמים גם ארטישוק ממולא
ארטישוק הוא ירק נהדר וטעים שהכי טעים לשדך לו רוטב חמוץ
הכי טעים להשתמש בארטישוק טרי, אבל גם קפוא יעשה את העבודה
החומרים
--------------
לבבות ארטישוק(בערך 10 יחידות)
חצי קילו בשר טחון אפשר לשלב כבש עם בקר
ביצה
1 בצל קצוץ
רבע כוס כוסברה קצוצה או פטרוזיליה
3-4 שיני שום קצוצות
כפית בהרט (אני השתמשתי בבהרט של חברת נווה תבלין
מלח ופלפל לפי הטעם
רבע כוס קמח מצה
לטיגון
------
קמח מצה
ביצה טרופה
לרוטב
--------
בצל קצוץ
כרפס קצוץ
2 עגבניות קצוצות
לימון
מלח
פלפל
כורכום
שמן
כוסברה קצוצה גס
2 כוסות מים
מערבבים בקערה את כל חומרי המלית
אם משתמשים בלבבות ארטישוק משומרים צריך לשטוף אותם היטב בכדי להוציא את טעם הלוואי
אם משתמשים בלבבות ארטישוק טריים שבישלנו אותם צריך לנקות טוב ובזהירות מסיבים
מכינים כדורי בשר וממלאים את הארטישוק . הכדור צריך להיות בולט
לטבול כל ארטישוק ממולא בקמח מצה ואז בביצה ואז לטגן אותם, בהתחלה בזהירות מהצד של הבשר כלפי מטה ואחר כך מכל הצדדים
להוציא ולספוג בנייר סופג
בסיר בישול רחב מטגנים בשתי כפות שמן את הבצל הקצוץ עד להשחמה , מוסיפים שום פרוס , עגבניות קצוצות מוסיפים את התבלינים , מיץ מחצי לימון ורבע כוס מים
מרתיחים, לבדוק ולתקן טעמים
מוסיפים כרפס קצוץ ומסדרים את תחתיות הארטישוק המטוגנות, מוסיפים עוד מים רותחים הכמות צריכה להיות בגובה הארטישוק
מכסים מנמיכים את האש לנמוכה ומבשלים חצי שעה עד שעה
מידי פעם לצוק מעט מהרוטב על הבשר
לקראת סוף הבישול לפזר עלי כוסברה
במתכון הזה השתמשתי בבהרט של חברת נווה תבלין המתמחה בייצור ושיווק תבלינים
לקראת פסח יצאו בתערובות תיבול איכותיות וכשרות לפסח
תערובת טוסקנה- תערובת התיבול מכילה שום, פלפל שחור, פפריקה מתוקה רוזמרין מיובש, שמן קנולה, מלח
תערובת בהרט- תערובת התיבול מכילה פלפל אנגלי, זנגביל, אגוז מוסקט וקינמון
תערובת להכנת דג צלוי- התערובת מכילה פפריקה מתוקה, שום, כמון, מלח וכורכום
המוצרים כשרים לפסח בהשגחת בד"צ בית יוסף והרבנות הראשית נתניה
מחיר מומלץ 10 ש"ח למשקל של 100 גרם
ניתן להשיג ברשתות ניצת הדובדן, קשת טעמים, סטופ מרקט , אותנטי
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה