אם תשאלו אותי מה אני אוהבת לאכול אחרי שווארמה טורקית זה נודלס
אבל נודלס טוב
ואני משתדלת אחת לשבועיים ללכת למסעדה סינית טובה
באחד הפעמים המוקפץ היה כל כך מושלם שהייתי חייבת להציק ולשאול את הטבח הסיני
נגשתי לאחראי משמרת וביקשתי לדבר עם הטבח
אז את המתכון הוא לא נתן לי אבל הצלחתי להוציא ממנו טיפים ועצות והרי לכם מתכון מדהים
החומרים
---------
350 גרם אטריות ביצים (נודלס) מבושלות לפי הוראות יצרן
לירקות:
--------
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 פלפל ירוק /צהוב חתוך לרצועות
2 בצלים ירוקים חתוכים לרצועות דקות
2 כוסות כרוב חתוך לאטריות
חופן נבטים
1 גזר חתוך לרצועות דקות
גבעול סלרי קצוץ
שיני שום-2
1/2 כפית זנגביל קצוץ (ג'ינג'ר)
(אפשר להוסיף גם 200 גרם פטריות שמפיניון פרוסות , תירס)
2 כפות שמן אורז
מלח
פלפל שחור
לרוטב
-------
5 כפות שומשום לבן
-------
3 כפות שמן שומשום או שמן רגיל
5 כפות חומץ-עדיף חומץ אורז
5 כפות רוטב סויה(אני השתמשתי ברוטב אסייתי למוקפץ של אסם)
5 כפות סוכר שטוחות
למרות שבמתכון המקורי לא שמים צילי אני שמתי גם 2 כפות רוטב ספייסי צ'ילי שנתן חריפות
טיפים
------
*מוקפץ חייב להעשות על אש גבוהה מאוד, עוצמתית ולא על אש בינונית אחרת הירקות יהיו מושיים ולא קריספיים
הלהבה הביתית לא מתקרבת ללהבות של המסעדות, אז הכי טוב לעשות על טורבו, ולחמם טוב טוב את המחבת או הווק 3 דקות ואז לשים את השמן
*להכין את כל הירקות כבר חתוכים לרצועות וממש לא לחתוך תוך כדי העבודה, הכל חייב להתבצע במהירות
סדר הקפצת הירקות מהירקות הקשים ובסוף הירקות הרכים
*לא להזיז את המחבת ולא להקפיץ הלהבה חייבת להשאר חמה ולכן לבחוש עם כף עץ בלבד
ההכנה
במחבת לחמם את שמן האורז להוסיף את השום, הזנגביל והבצל הירוק להוסיף את הירקות לפי דרגת הקושי מהקשים עד הרכים
לתבל במלח ופלפל לפי הטעם
לטגן תוך ערבוב כ10 עד 15 דקות
*לקלות את השומשום במחבת טפלון עד שיזהיב לקרר.
במחבת של הירקות להוסיף את הנודלס
להוסיף את חומרי הרוטב שבישלנו
לערבב ולטגן כ3 דקות
לטעום זה הזמן להוסיף מלח ופלפל אם חסר
לערום על צלחת הגשה לזלוף מעט שמן שומשום מעל , לפזר בצל ירוק ובוטנים קלויים
ולהתענג
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה