אם תחפשו בגוגל איך מכינים עוגת קרמבו
תגלו שבכל המתכונים
מפרידים ביצים לחלמון וחלבון
אז אצלי זה אחרת...
אני כבר שנה לא מפרידה ביצים בעוגות
חוץ מעוגת טורט ועוגת רולדה ששם באמת נחוץ
מאז שלמדתי מקונדיטורים שמשיגים אותו אפקט אם מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר
במהירות גבוהה 10 דקות..כן כן 10 דקות שלמות
ואז מה שקורה המרקם של הביצים מתחלך למרקם מוס תפוח
וככה אני עושה עם עוגות שוקולד, תפוזים ואפילו עוגת גבינה
מסת הביצים התפוחה מחזיקה את העוגה וגורמת לה לתפוח ולהיות עסיסית
אז קבלו מתכון טעים ובקלי קלות בלי להפריד ביצים
החומרים
--------
4 ביצים XL או 5 גודל L
כוס סוכר
איסטנט פודינג וניל
2 כפות קקאו
אבקת אפיה
למלית
------
כוס חלב
2 שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
איסטנט פודינג וניל
לקרם שוקולד
-------------
25 גרם חמאה או 25 גרם מחמאה
100 גרם שוקולד מריר
כף סוכר
רבע כוס מים
ההכנה
------
להקציף את הביצים השלמות עם כוס סוכר במשך 10 דקות
לא פחות
להחליף את מקצף הביצים במערבל גיטרה
ולהוסיף את שאר החומרים
עד לתערובת אחידה
לצקת את התערובת לתבנית משומנת
לאפות 170 מעלות כ20 דקות
העוגה לא ממש תופחת כי אין קמח.
בנתיים
להכניס את המקצף הגיטרה למקפיא
שמנת אוהבת קור.
והאפקט שהמקצף יתן הוא אדיר
אחרי שהעוגה מוכנה יש לצנן אותה
להקציף את כל חומרי המלית
ולצקת על העוגה שהצטננה
להכניס למקרר לשעתיים
אחרי שעתיים...
להמיס את כל חומרי הקרם במיקרוגל
לערבב היטב לתערובת שוקולדית חלקה
לשפוך על העוגה בזהירות
ולהחזיר למקרר
תמיד שואלים אותי איך יוצא לך עוגה בחושה טעימה ועסיסית
שגם אחרי יום לא מתייבשת
וגבוהה ..
אז אגלה לכם סוד
אני לא מפרידה ביצים
כל השנים הפרדתי ביצים...הייתי מקציפה את החלבון לקצף נוקשה
מערבבת את כל החומרים במהירות בינונית
ואף פעם לא יצא לי כמו שעכשיו
ואז למדתי את הטיפ הזה שהרבה קונדיטורים מיישמים
את הביצים השלמות מקציפים 10 דקות לא פחות עם הסוכר
במהירות גבוהה
לאט לאט הביצים יפכו למרקם מוסי
ואחרי 10 דקות לא תאמינו איזה גובה ומרקם יתקבל
אז הקצפנו
שלב הבא
להוריד את המהירות במיקסר למהירות נמוכה
להחליף את המקצף לגיטרה
אחרי שהחלפנו..
מגיע תור השמן
לאט לאט לשים שמן לא הכל לא בבת אחת
סיימנו עם השמן עכשיו הנוזלים
או חלב/מים ..או מיץ תפוזים או שמנת מתוקה
גם במהירות נמוכה
ולאט לאט
עכשיו מגיע תור הקמח...
ואז קקאו..אם רוצים עוגת שוקולד
ובסוף אבקת אפיה..
חשוב שבסוף יהיה אבקת אפיה
כי אבקת אפיה מתחילה לפעול במגע עם חום
זה הסדר תכינו ככה ואתם תודו לי
רוצים עוגת שוקולד ציפס
את השוקולד לא שמים בתוך הבלילה
כי מה שיקרה זה שאחרי שתאפו את העוגה
אתם תמצאו את נטיפי השוקולד בתחתית ולא באמצע
אז קבלו טיפ
אחרי ששמתם את הבלילה בתבנית משומנת
תכניסו לאפיה ל10 דקות 170 מעלות
אחרי 10 דקות תוציאו
אל תפחדו אם יגידו לכם אסור להוציא עוגה מהתנור
אסור לפתוח את התנור
אני אומרת לכם שמותר
אחרי 10 דקות תפזרו שוקולד ציפס על העוגה
ותחזירו את העוגה לתנור
עכשיו למתכון
1 וחצי כוסות קמח תופח
1 ו1/3 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כוס חלב
1 כוס שמן
4 כפות קקאו
1 כף נס קפה
שקית אבקת אפיה
זוכרים?
מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר מהירות גבוהה
מורידים מהירות
שמן
חלב
קמח
קקאו
ובסוף אבקת אפיה
הכל במהירות נמוכה
175 מעלות
40 דקות בערך
ומה תביאי? שאלה המארחת ..
סומכת עלייך שתביאי משהו מיוחד
חשבתי לעצמי ואז נזכרתי בלחם עשבי תיבול
הלחם הזה שגנב את "ההצגה"
הלחם הזה שלא נשאר ממנו פירור
הוא כל כך טעים ומיוחד ועם הגבינות,הממרחים המיוחדים שהיו על השולחן,זה ליגה
אז הכנתי..ופשוט קיבלתי ים מחמאות
שאני חייבת לשתף אתכם במתכון שקיבלתי לפני יותר מ14 שנה
והוא רשום לי במחבת שכבר ידעה ימים יפים יותר
הלחם קראנצי הקרום קשה
ובפנים רך
החומרים ל4 כיכרות
-------------------
1 ק"ג קמח
1שקית שמרית או קוביה או 2 כפות שמרים יבשים
1 משפר אפיה
חצי כוס שמן (100 מ"ל)
1 כף מלח
1 3/4 כוסות מים (450 מ"ל)
עשבי תיבול
-------------
אפשר טרי אפשר מיובש
לא חובה להוסיף את כולם
הקיבולת 2 כפות מכל אחד
רוזמרין
אורגנו
בזיליקום
שמיר
טימין
פטרוזיליה
קימל
קצח
עגבניות מיובשות
(אני השתמשתי ב2 טבליות בזיליקום של דורות
ב2 טבליות פטרוזיליה של דורות, שגירדתי בפומפיה
אופן ההכנה
-------------
מכניסים את כל חומרי הבצק והתבלינים לקערת המיקסר
מלבד הנוזלים ומתחילים לערבב
מפעילים מיקסר מהירות איטית תוך כדי הוספת השמן והמים
מגבירים מהירות מוסיפים מלח ולשים עד שמתקבל בצק רך ונעים
שאינו נדבק לדפנות בערך 10 דקות או 20 דקות לישה ביד
מוציאים את הבצק מהקערה בידיים מקומחות ומניחים אותו למנוחה של 15 דקות
מחלקים את הבצק ל4 חלקים שווים ומכדררים לצורה של כיכר עגולה
אפשר גם מאורך
משהים לתפיחה שניה בתבנית אפיה מכוסה עם מגבת כשעתיים
אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות כ30 דקות או יותר עד שמזהיב
מוציאים ומצננים על גבי רשת
הבצק אחרי התפחה שניה
ככה אחרי האפיה
מי שמעוניין בצבע יותר כהה ניתן להמשיך לאפות אך להזהר שלא ישרף
משהו טוב קורה בארץ וגם בעולם
מהפיכת הסוכר הגיעה
לשוקו כמעט ואין סוכר
בקורנפלקס הפחיתו גם
ועכשיו הגיע הרוטב הפופולרי -הקטשופ
קטשופ אסם עובר מהפכה...הפחיתו את הסוכר ב50% וטוב שכך
גם ככה ניתן למצוא בכל בית כמעט ,את הרוטב הטעים של אסם שמכיל 18 עגבניות בבקבוק
ובפנים יש מרכיבים טבעיים ובלי חומרים משמרים
אז טוב עשתה חברת אסם שהחליטה להפוך את הרוטב מרוטב בריא לרוטב יותר בריא..חשוב לילדים שצורכים הרבה קטשופ
אז מה ניתן לעשות מהקטשופ
חוץ מלנגב איתו ציפס ?או עם נקניקיה בלחמניה?
אני משתמשת בו כשאני מכינה כנפי עוף צלויות בתנור
זו מנה שפשוט ללקק את האצבעות
אז קבלו מתכון טעים
את המתכון מצאתי במדור "בית ספר לבישול" שהיה בעיתון לאישה
ומאז לא מחליפה אותו
המרכיבים
8 כנפי עוף, אפשר ורצוי לחצות אותם ל16 חלקים
למרינדה
-------
2 כפות שמן זית
1 כף דבש
3 כפות רוטב סויה
3 כפות קטשופ
חצי כפית פפריקה מתוקה
אני שמה גם 1/4 כפית פפריקה חריפה
2 שיני שום טריות כתושות
1 כפית מחוקה מלח
שמים בקערה את כל המרכיבים בלי המלח
מערבבים היטב
מכניסים את הכנפיים החצויות לקערה ומערבבים היטב שיכוסו לגמרי ברוטב
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעתיים עדיף כל הלילה
במהלך הקירור מערבבים מידי פעם את הכנפיים ברוטב
מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה
מוציאים מהקערה את הניילון ומפזרים את המלח מערבבים היטב
מעבירים את הכנפים לתבנית ומסדרים בשכבה אחידה
מכסים בנייר אלומיניום ומהדקים היטב
צריך שהתבנית תהיה אטומה לגמרי
אופים כ40 דקות
מוציאים את רדיד האלומיניום
ונותנים עוד 15 דקות לצליה
צריך שיהיה צבע זהוב עמוק
הופכים את הכנפיים לצד השני ואופים עוד 10 דקות בערך
מוציאים
ומלקקים את האצבעות
במסגרת השינויים שאני מיישמת בבית , לשינוי תזונה לילדים
לאורח חיים בריא יותר
ובגלל הוצאה לא קטנה במרפאת השיניים..שהכאיב לי גם בכיס
החלטתי שבבית יהיה חטיפים בריאים יותר
במקום ממרח שוקולד-יהיה ממרח חלוה
במקום שוקולד יהיה ממתקי שוקולד חרובים
וגם חלוה יכנס לרשימה
החלוה ידועה כממתק הבריא ביותר והמתוק בקרב שלל הממתקים שיש ברשתות להציע
וכך התודאתי למארזי חטיפי חלבה בסופרמרקט של אחוה
יצרנית הטחינה, החלוה ודברי מאפה
המחיר שווה לכל כיס 10 ש"ח למארז
חברת אחוה משיקה מארזים חדשים למוצרי החלוה הידועים והמוכרים
מארז חטיפי מיני חלוה בטעמים
ומארז חטיפי מיני חלוה ללא סוכר
מארז מיני חלוה בטעמים מכיל 18 יחידות
6 בטעם וניל
6 עם פולי קקאו
ו6 יחידות עם פיסטוקים
והם טעימים ומיוחדים
מכילים 50% טחינה גולמית, שידוע לנו מה היתרונות הבריאותיים ובכמות הויטמינים המנרליים
והסידן שחשוב לבניית העצם והשיניים
וכמובן ברזל
מארז מיני חלבה ללא סוכר מכיל 15 יחידות
עם 49 קלוריות בלבד ליחידה
מסייעים לשמירה על תזונה מאוזנת ומאפשרת צריכה של מתוק במנות אישיות
הטעם עשיר ומרענן והמרקם אחיד
המארזים שקופים ומהודרים וכל יחידה באריזה אישית
כשר בהשגחת בד"ץ החרדית ירושלים
להשיג ברשתות השיווק ובחנויות המובחרות
.
את הבואיקוס אכלתי לראשונה לפני 20 שנה אצל שכנתי הבולגריה,סופי
והם היו כל כך טעימות שיש לקחתי מתכון
בזמנו חיפשתי מתכונים קלים..בלי שמרים כי פחדתי להתעסק איתם
בלי להפריד ביצים
וזה היה מושלם מבחינתי
קערה אחת ומצרכים זמינים
ההכנה
----
2 וחצי כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
חצי כוס שמן או חבילה קטנה של חמאה מומסת
גביע שמנת חמוצה הגביע הגדול, הכוונה לרגיל 200 מ"ל ולא לחצי מנה
גביע יוגורט
חצי קופסא גבינה לבנה
3 כפות ממרח בולגרית או חתיכה קטנה של בולגרית מפוררת
200 גרם פירורי גבינה צהובה (אפשר קשקבל..אפשר גלבוע או אפילו עמק
כפית מלח
ביצה אחת
לציפוי
-----
שומשום
ביצה טרופה
לערבב את כל החומרים היבשים כולל המלח
להוסיף את כל הגבינות
את השמן
ולערבב היטב
הבצק קצת דביק וזה בסדר
לשמן היטב תבניות שקעים
עדיף תבנית סיליקון כי הם יוצאות מיד ולא נדבקות
אפשר לעשות בתבנית רגילה על נייר אפיה משומן
להרטיב מעט את הידיים ולעשות עיגולים
לא גדולים מדי כי הם תופחים
להכניס לשקעים
להבריש בביצה טרופה
לזרות שומשום
180 מעלות
20 דקות בערך או עד שמזהיב
קלי קלות נכון?

רוצים להכין מאפה קל בכלום זמן?
מאפה מבצק עלים חמאה טעים, במילוי מהמם
מאפה שהאורחים יגידו וואו
אז מה שצריך זה חבילת בצק עלים חמאה של מעדנות..
אם כבר קונים בצק עלים לכו על האיכותי בטעם חמאה של "מעדנות"
המאפה יוצא קריספי..והטעם מעולה
החומרים
--------
בצק עלים חמאה של מעדנות
1גביע קוטג'
1 כוס גבינה צהובה
1כפית שום גרגירי או 2 שיני שום כתושות
1 כף בזיליקום יבש או 2 טבליות בזיליקום של דורות או 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק
מלח לפי הטעם
ביצה טרופה למריחה
שומשום
ההכנה
-------
להפשיר את הבצק במקרר למשך 8 שעות לפחות
לערבב היטב את כל חומרי המלית
להניח את הבצק עלים פרוס
לחתוך לריבועים לפי הגודל המתאים לכם
לשים במרכז הריבוע כפית גדושה של המלית
ולסגור למעטפה
למרוח ביצה
לפזר שומשום
להניח אותם בתבנית מרופדת בנייר אפיה
במהלך האפיה הבצק יפתח וזה בסדר
180 מעלות כ20 דקות או עד שמזהיב
כשיוצא לחתוך עגבניות שרי לחצאים ולהניח במרכז לקישוט
רוצים רעיון למאפה מתוק?
מאותו בצק לחתוך למשולשים
למרוח נוטלה או כל ממרח מתוק אחר
לגלגל לרוגלך
לפזר שוקולד מריר מגורד על הבצק
ולאפות עד שמזהיב