קובה סלק
מתכון של איריס
למעטפת:
2 כוסות סולת ( 400 גרם)
2 כפות שמן
1כוס- 1כוס וחצי מים חמים(לפי הצורך).
כפית מלח
מילוי:
1/2 ק"ג בשר טחון.
4-5 בצלים קצוצים דק.
צרור פטרוזיליה קצוצה דק .
פלפל שחור
קורט מוסקט.(לא הכרחי ).
כפית גדושה בהרט
חצי כפון כמון
קורט כורכום
חצי כפית פפריקה מתוקה.
מלח
לרוטב :
1 בצל קצוץ
1 סלק קלוף מגורר .
3 סלקים קלופים וחתוכים קוביות דקות.
2 מקלות סלרי קצוצים
מיץ מלימון אחד.
2 כפות פטרוזיליה קצוצה.
כף סוכר
כף רסק עגבניות
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה :
מילוי :מטגנים את הבצל עד להזהבה . מוסיפים את הבשר ומטגנים כחמש דקות עד שמשנה צבעו. מוסיפים פטרוזיליה ואת כל התבלינים. מבשלים על אש קטנה עוד כ30 דקות. מצמצמים את כל הנוזלים .מצננים.
אופן הכנת הקובות:
מוסיפים לסולת שמן ומלח בהדרגה מים מערבבים ולשים מעט את הבצק. במידת הצורך מוסיפים מים
משהים את העיסה כחצי שעה.
לוקחים חתיכת בצק ומכינים כדור ( בגודל פינג פונג) ומשטחים על כף יד רטובה ( שיהיה דק אך לא דק מדי על מנת שלא תתפרק בבישול ) . מניחים באמצע מתערובת הבשר.סוגרים לכדור. כך מכינים את כל הכדורים.
אופן הכנת המרק :
בסיר רחב מטגנים 1 בצל קצוץ עד להזהבה מוסיפים את הסלק .מאדים את הסלק כחמש דקות. מוסיפים סלרי, פטרוזיליה ורסק עגבניות ומטגנים כדקה שתיים. מוסיפים מים( כליטר וחצי) מלח, פלפל שחור, מיץ לימון וכף סוכר. מבשלים עד התרככות הסלק. מוסיפים את הקובות למרק ומבשלים כחצי שעה עד שהקובות מוכנות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה