שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 19 באפריל 2020

עוף קוקי



לאחרונה גיליתי את שקיות הקוקי לצליה בתנור
ותקשיבו יוצא עוף רך עסיסי שלא מתייבש גם אחרי יום
את הרעיון למתכון מצאתי אצל ניקי
אבל אני שיניתי אותו עם תבלין מדהים פילדלפיה של "חברת נפטון" 








המצרכים

6 חתיכות עוף

תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות


לבלילה
-------
כף פפריקה מתוקה
רבע כוס שמן
כפית תבלין פילדלפיה , אני השתמשתי בתבלין  של נפטון (ניקי שמה תבלין לפרגיות, אפשר לשים תבלין גריל עוף)
כף אבקת מרק עוף
פלפל
מלח לפי הטעם


לערבב היטב את כל החומרים
לשים את העוף בבלילה ולהשרות לשעה במקרר זה עושה נפלאות

לקחת שקית קוקי
לשים את העוף
באותה קערה לשים את תפוחי האדמה שיצופו בכל הרוטב שנשאר
לשים בשקית
אם משתמשים בשקית קטנה של קוקי אז לחלק ל2 שקיות

לשים בקעה כוס מים רותחים ולשפוך לתוך השקית
את השקית לשים בתוך תבנית חד פעמי להניח
לדקור בקיסם כמה חורים בשקית

לחמם תנור מראש ל200 מעלות
אחרי 20 דקות להוריד ל180 עד שמשחים 

אפשר לשים גם חצאי בצל , גזר, פטריות ומה לא



על התבלין

לאוהבי הטעם המתקתק-פיקנטי-חריף: "תערובת התיבול פילדלפיה" בעלת ניחוח ארומטי, טעמה מתקתק ופיקנטי בו זמנית. מקורה מניו אוליאנס ארה"ב והיא מכילה עשבי תיבול שונים (אורגנו, בזיליקום, טימין), פפריקה, גרגרי חרדל, זרעי כמון ו/או כוסברה, פלפל שחור ועוד. התבלין מתאים מאוד לתיבול כל סוגי הבשרים והעופות, דגים, תפוחי אדמה, אורז, מוקפצים, ירקות בתנור, פשטידות וגם לסלטים כמו סלט כרוב וסלק טרי.

חברת "נפטון" (משנת 1980), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, תערובות תיבול, ממרחים ורטבים


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג