שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 22 בפברואר 2020

דג חריף עם אריסה


קיבלתי להתנסות בעריסה חריפה
תאמת אף פעם לא קניתי עריסה..תמיד יש במקרר סחוג ירוק או אדום
אמרו לי שאריסה מצויין לדג חריף
בשיטוט ברשת נתקלתי במתכון של יונית צוקרמן המדהימה 
יונית צוקרמן
והכנתי ...
הדג היה מדהים וחריף


אז קדימה למתכון

6 דגים מפולטים(אמנון, בורי ..דניס)
 להכניס אותם לקערה עם מיץ לימון סחוט ל10 דקות. ולשטוף

לחתוך פלפל אדום, פלפל ירוק חריף או שאטה אדום, לרצועות
לחתוך עגבניה לקוביות קטנות(יונית מקלפת אותה..אני לא קילפתי מהקליפה

לקצוץ  שליש צרור פטרוזיליה
שליש צרור כוסבברה

לחתוך 6 שיני שום לחצי


להכין תבלינים: כף גדושה פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
מלח
פלפל
כף אבקת מרק עוף
כף גדושה עריסה

לחמם רבע כוס עד חצי כוס שמן (אני שמתי רבע כוס) בסיר רחב
לשים את רצועות הפלפל האדום, החריף 
לטגן 2 דקות
להוסיף שיני שום
לטגן עד ריכוך הפלפלים

להוסיף עגבניה חתוכה לקוביות
לאדות 2 דקות
ואז להוסיף תבלינים כמו שרשום ואת האריסה לערבב היטב

להוסיף כוס עד כוס וחצי מים רותחים
להוסיף ירק לבשל דקה
לןהכניס את הדג ולבשל על אש נמוכה 1/4 שעה או מעט יותר
בסוף לשים לימון מגורד







אריסה היא ממרח חריף שמקורו בתוניס, המבוסס על תערובת של פלפל חריף ומיובש, יחד עם פלפל מתוק, שום, שמן ותבלינים. יש שני סוגי אריסה – חריפה (סחקה) ומתוקה - שבה היחס בין הפלפלים משתנה, והממרח מכיל יותר פלפלים מתוקים מחריפים.

ממרח האריסה - כמו כל מוצרי התבלינים ותערובות התיבול של נפטון - איכותי, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל או מונוסודיום גלוטומט. 



כשרות מהדרין בהשגחת הרבנות הראשית באר שבע ובד"צ העדה החרדית.
מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח (לאריזה במשקל 180 גרם). 
להשיג ברשתות חצי חינם, יינות ביתן, סלאח דבאח, ברקת ובחנויות מובחרות.


אין תגובות:

פרסום תגובה

ארכיון הבלוג