תמיד אחרי טו-בשבט נשארים לי הרבה פירות יבשים
ובמיוחד משמשים וצימוקים שאצלי אף אחד לא אוהב
בשנים האחרונות במקום לזרוק אותם החלטתי לשלב אותם עם עוף
אז שוטטתי ברשת הסתכלתי על כל מיני מתכונים
עד שעיניי צדו במתכון של ניקי בי
מתכון כל כך פשוט וכל כך טעים
והוא מככב אצלנו בחגים ובטו בשבט
על מצע של אורז זה מושלם
אז לאוהבי עוף מתקתק קבלו מתכון טעים
אז לחומרים
6 חלקי עוף
1/3 כוס סילאן (אני לפעמים משנה לדבש)
3 בצלים חצויים ופרוסים לעיגולים
200 גרם משמשים יבשים
200 גרם צימוקים( הפעם הלכתי על הכהים)
לרוטב
-----
כוס מים רותחים
חצי כוס סילאן
כף פפריקה
א. מרק לפי הטעם
מלח
פלפל שחור
למרוח את העוף ב1/3 כוס סילאן או דבש
ממש לעשות לו מסאז' טוב
בנתיים לטגן במעט שמן את העוף מכל הכיוונים
להוציא
לטגן באותו סיר את הבצלים
לקחת תבנית ממליצה על תבנית אלומיניום כי אחר כך קשה לנקות
לפזר את הבצל
מעליהם את המשמשים והצימוקים
לסדר את העוף
לערבב את המים הרותחים עם כל התבלינים
לצקת על הכל
לאפות בתנור חום בינוני 180 מעלות כ45 דקות
ובמיוחד משמשים וצימוקים שאצלי אף אחד לא אוהב
בשנים האחרונות במקום לזרוק אותם החלטתי לשלב אותם עם עוף
אז שוטטתי ברשת הסתכלתי על כל מיני מתכונים
עד שעיניי צדו במתכון של ניקי בי
מתכון כל כך פשוט וכל כך טעים
והוא מככב אצלנו בחגים ובטו בשבט
על מצע של אורז זה מושלם
אז לאוהבי עוף מתקתק קבלו מתכון טעים
אז לחומרים
6 חלקי עוף
1/3 כוס סילאן (אני לפעמים משנה לדבש)
3 בצלים חצויים ופרוסים לעיגולים
200 גרם משמשים יבשים
200 גרם צימוקים( הפעם הלכתי על הכהים)
לרוטב
-----
כוס מים רותחים
חצי כוס סילאן
כף פפריקה
א. מרק לפי הטעם
מלח
פלפל שחור
למרוח את העוף ב1/3 כוס סילאן או דבש
ממש לעשות לו מסאז' טוב
בנתיים לטגן במעט שמן את העוף מכל הכיוונים
להוציא
לטגן באותו סיר את הבצלים
לקחת תבנית ממליצה על תבנית אלומיניום כי אחר כך קשה לנקות
לפזר את הבצל
מעליהם את המשמשים והצימוקים
לסדר את העוף
לערבב את המים הרותחים עם כל התבלינים
לצקת על הכל
לאפות בתנור חום בינוני 180 מעלות כ45 דקות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה