אני לא יודעת איך אצלכם, אבל אצלנו גם בקיץ אוכלים מרקים
ויש מרק מסויים שהילדים שלי יכולים לאכול בוקר, צהרים וערב
המרק העגבניות של עליזה
עליזה היתה הגננת של הבת שלי שהיתה במעון, ומאז עברו כמה שנים
אבל המרק נשאר אצלנו בכל עונות השנה
מרק עגבניות ואורז סמיך ומנחם
הפעם השתמשתי במיץ עגבניות של פרימור
יצא מרק מדהים
החומרים
---------
2 כפות שמן
בצל קצוץ
5-6 עגבניות אדומות שקולפו מקליפתם(לעשותXבעגבניה לבשל במים לקרר
ולקלף קליפה)
2 כוסות מיץ עגבניות(אני השתמשתי מרק עגבניות של פרימור)
כפית סוכר
כפית שום כתוש
כף רסק
מלח
פלפל שחור
פפריקה אדומה כחצי כפית
כף אבקת מרק עוף
חצי כוס אורז
כוס וחצי מים
אפשרות-2 כפות פטרוזיליה קצוצה
ההכנה
--------
מחממים בסיר את השמן
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה
בנתיים חותכים את העגבניות לפלחים מוסיפים לסיר, ואת מיץ העגבניות
להוסיף את השום והמים
מבשלים עד לסף רתיחה
מוסיפים את הסוכר, מלח, פלפל פפריקה אבקת המרק והאורז
מבשלים עד שהאורז נהיה רך על אש בינונית, בערך 20 דקות
אם המרק סמיך מדי מוסיפים עוד מים רותחים , וממשיכים לבשל
אפשר ורצוי לפזר פטרוזיליה
------------------------------------------------------------------------------
חפש אותי בפייסבוק
https://www.facebook.com/groups/538468113026467/
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה