בכל ארצות הבלקן נהוג לאכול בפסח את הקציצות האלה, שדוברי ספליונית קוראים להם קפטיקס דה פראסה
אבי נולד באיזמיר ושם היה נהוג להכניס למרכיבים גם ביצת חמין או ביצה קשה רגילה.
אצל הבולגרים לא נהוג להכניס ביצה, רק תפוחי אדמה לקציצה
קבלו מתכון שעבר במשפחה שלנו
(עוד מתכונים מבית אימא ואבא תוכלו למצוא גם בקבוצה בפייסבוק
מתכונים ועצות שצברתי בדרך)
המרכיבים
---------
2 כרישות(לוף, פראסה) גדולות מנוקות, עם רוב החלק הירוק
חצי קילו בשר טחון
2 ביצים טרופות קל
1 ביצת חמין קצוצה (אפשר ביצה קשה רגילה)
2 כפות קמח מצה
2/3 כוס שמיר קצוץ דק
מלח
פלפל
שמן לטיגון
ההכנה
------
קוצצים דק את הפראסות
שמים בסיר מכסים במים ומבשלים 20 דקות
מסננים היטב ומעבירים לקערה
מוסיפים לקערת הפראסה בשר, ביצים, ביצה קשה קצוצה ושמיר
מתבלים במלח ופלפל שחור
ומערבבים היטב
צרים קציצות עגולות ופחוסות הקוטר 6 ס"מ בערך
מטגנים אותן בשמן חם מאוד, עד שהן שחומות משני הצדדים
מגישים חם או קר
אפשר להפחית מכמות הבשר
, אפשר לוותר על הבשר
הקציצות טעימות גם שהם ללא בשר
אבי נולד באיזמיר ושם היה נהוג להכניס למרכיבים גם ביצת חמין או ביצה קשה רגילה.
אצל הבולגרים לא נהוג להכניס ביצה, רק תפוחי אדמה לקציצה
קבלו מתכון שעבר במשפחה שלנו
(עוד מתכונים מבית אימא ואבא תוכלו למצוא גם בקבוצה בפייסבוק
מתכונים ועצות שצברתי בדרך)
המרכיבים
---------
2 כרישות(לוף, פראסה) גדולות מנוקות, עם רוב החלק הירוק
חצי קילו בשר טחון
2 ביצים טרופות קל
1 ביצת חמין קצוצה (אפשר ביצה קשה רגילה)
2 כפות קמח מצה
2/3 כוס שמיר קצוץ דק
מלח
פלפל
שמן לטיגון
ההכנה
------
קוצצים דק את הפראסות
שמים בסיר מכסים במים ומבשלים 20 דקות
מסננים היטב ומעבירים לקערה
מוסיפים לקערת הפראסה בשר, ביצים, ביצה קשה קצוצה ושמיר
מתבלים במלח ופלפל שחור
ומערבבים היטב
צרים קציצות עגולות ופחוסות הקוטר 6 ס"מ בערך
מטגנים אותן בשמן חם מאוד, עד שהן שחומות משני הצדדים
מגישים חם או קר
אפשר להפחית מכמות הבשר
הקציצות טעימות גם שהם ללא בשר
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה