שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שישי, 2 באוקטובר 2015

המוסקה של באסם


יש לי מחברת  מתכונים בכתב ידי בת למעלה מ25 שנה
המחברת נורא נוסטלגית...היא כבר מוכתמת ומלוכלכת אבל שם רשומים המתכונים הכי טעימים שטעמתי..ורשמתי
שם יש מתכונים מחברות, משכנים..מאימא של..
למשל העוגה של תקווה.... לא זוכרת כבר מי זאת תקווה....
ושם יש מתכון -המוסקה של באסם
באסם הוא לא קרוב משפחתי...והוא לא השכן שלי
באסם הוא שחקן מאוד מפורסם  שיחק בהצגות ובסדרות טלויזיה...המוכרת ביותר היא "המסעדה הגדולה"
אז קבלו מתכון טעים למוסקה
המוסקה לא גבוהה , וזה מה שטוב בה בביס אחד אתם מרגישים את החצילים, את הבשר, את העגבניה 


חפשו אותי בפייסבוק

מתכונים ועצות שצברתי בדרך









תבנית פיירקס קטנה

החומרים:

----------

2 חצילים גדולים
מלח גס
שמן לטיגון


מלח
סוכר
4 שיני שום מעוכות

2 עגבניות גדולות

מלית:
-----
350 גרם בשר טחון
בצל אחד קצוץ
מלח
פלפל שחור
פטרוזילה קצוצה
2 ביצים
1/4 כוס פירורי לחם

רוטב:
----
כפית וחצי אבקת מרק עוף
3/4 כוס מים פושרים
2 כפות רסק עגבניות


אופן ההכנה
-----------
רוחצים  את החצילים ופורסים לפרוסות על קליפתם. לא דק מדי
בוזקים עליהם מלח גס ומשהים ל5 דקות
שוטפים ומסננים..מייבשים

פורסים את העגבניות לעיגולים 

מחממים שמן לטיגון במחבת ומזהיבים את החצילים משני הצדדים
סופגים בנייר סופג

מאדים את הבצל במחבת אחרת במעט שמן מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך עירבוב
עד שישנה את צבעו
מסירים מהאש
מערבבים פנימה, מלח, פלפל, פטרוזיליה קצוצה, ביצים ופירורי לחם



משמנים תבנית 
מסדרים בתוכה שכבת חצילים
בוזקים מעט מלח, מעט סוכר(זה לא טעות) ושום מעוך
מפזרים למעלה  את כל תערובת הבשר 








מעל תערובת הבשר לסדר פרוסות עגבניה



מעל פרוסות העגבניה שוב לכסות בשיכבה נוספת של חצילים
שוב לבזוק מעט מלח, מעט סוכר ושום מעוך

להמיס את אבקת המרק במים הפושרים להוסיף את רסק העגבניות לערבב היטב שלא ישאר גושים

לצקת את כל נוזלי הרוטב על החצילים



לאפות 175 מעלות חום בינוני, כ3/4 שעה עד שעה 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג