בתקופה שבניתי מטבח חדש
וכל הציוד היה ארוז חודש בארגזים
חיפשתי מתכונים טעימים שאפשר להכין בקערה אחת ובכף אחת/מטרפה
את העוגה הזו מצאתי ברשת
מתכון של רון יוחננוב
עוגת וניל של הילה
מהבלילה אחת הכנתי 2 עוגות
חצי מהבלילה הפכה לעוגת שוקולד ציפס
והחצי השני עוגת מייפל טעימה
ההכנה
3 ביצים
כוס סוכר
כף תמצית וניל
כוס מיץ תפוזים סחוט/כוס חלב סויה
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
שקית אבקת אפייה
קורט מלח
1/3 כפית אבקת סודה לשתיה
במתכון רון שם שוקולד ציפס
אני שמה חתיכות גסות של שוקולד מריר, שוקולד חלב
בקערה ומטרפה או כף
לשים ביצים וסוכר
ולערבב
להוסיף את השמן ותמצית הווניל ולערבב היטב
להוסיף את מיץ התפוזים ולערבב היטב
להוסיף את הקמח ,אבקת האפייה המלח והסודה לשתיה
לערבב הכל לתערובת חלקה.
רון שם בבלילה הרבה שוקולד ציפס
אני ויתרתי על השלב הזה.
כי מה שקורה כל השוקולד צונח לקרקעית העוגה ואני מצאתי פטנט שגם השוקולד יהיה באמצע.
לשפוך את התערובת ל2 תבניות אינגליש קיק
משומנות או עם נייר אפייה.
עכשיו לפטנט שלי
להכניס את העוגות לתנור שחומם מראש 180 מעלות כ 7 דקות.
בנתיים לקצוץ שוקולדים מכל מיני סוגים. מריר חלב
אחרי 7 דקות לא לפחד העוגה לא צונחת
להוציא מהתנור העוגה מעט יציבה
בעוגה אחת לפזר הרבה שוקולדים
חלק לדחוף לתוך התערובת
חלק להשאיר למעלה
בעוגה השניה לפזר סירופ מייפל
להחזיר לתנור
לאפות כחצי שעה או עד,שהעוגה זהובה ומוכנה
בעוגה של המייפל לפזר שוב סירופ מייפל
ולפזר אגוזים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה