שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום רביעי, 8 במאי 2024

כנאפה

כשמשה נכנס למטבח הוא מכין דברים נפלאים

ריקוטה ומוצרלה הפכו לכנאפה נפלאה


~כנאפה ממכרת מתכון  ע"פ מפלצת העוגיות~

חומרים:

250 גרם שערות קדאיף

200 גרם מוצרלה

200 גרם ריקוטה

150 גרם חמאה מומסת

50 גרם חמאה

לסירופ-

3/4 כוס מים

כוס סוכר

קליפה מלימון בבינוני

מיץ מחצי לימון

3 טיפות תמצית ורדים מרוכזת.

לעיטור

חצי כוס פיסטוק מקולף

אופן הכנה -

הניחו בסיר את הסוכר ,מים ,וקליפת לימון הביאו לרתיחה. הוסיפו את הלימון הסחוט בשלו עוד כמה דקות כבו . הסירו את הקליפה והניחו לקרור מלא .

קלו על מחבת יבשה את הפיסטוק וקצצו גס .

הפרידו עת שערות הקדאיף טוב בכדי שלא יהיה גושים של בצק .

הוסיפו את החמאה המומסת וערבבו בכדי שהחמאה תצפה את כל שערות הקדאיף.

ערבבו את הגבינות בקערה נפרדת

חממו מחבת לחום בינוני ומרחו ב20 גרם חמאה (בערך כף )ושטחו מחצית מכמו הקדאיף.

ערמו את הגבינה שטחו מעט אך את תמרחו עד הפינות.

הניחו את שאר שערות הקדאיף ושטחו .

הוסיפו את שאר החמאה בחתיכות קטנות סביב הכנאפה

בשלו עד שהתחתית זהובה בערך 7- 8 דקות.

הפכו בעזרת צלחת והמשיכו לבשל שוב עד שזהוב .

מזגו את הסירופ מעל הכנאפה רק עד גובה השוליים והעלו את החום למירבי .

בשלו עוד 2 דקות בערך עד שכל הסירופ נספג בכנאפה .

העבירו לצלחת הגשה פזרו מעל פיסטוקים קצוצים וכל מה שנותר לעשות הוא להנות 


יש לכם מחבת מתהפכת.?

נהדר...המחבת הזו מושלמת  להכין כנאפה

הופכים לצד השני 






❤️

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג