שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 27 ביוני 2020

פרנה לחם מרוקאי- לחבז דלפרנה

אם יש משהו שאני מאוד אוהבת זה להכין לחמי עדות
אז בבלוג כבר יש לחם טורקי ולחם בוכרי 
לאחר שחזרתי ממסעדה מרוקאית והיה מונח בשולחן לחם פרנה עם מטבוחה וטחינה החלטתי שלשישי אני מכינה

פתחתי את הספר "הבישול המרוקאי של אמא "של רחל קינן 
הכנתי בדיוק כמו במתכון
אבל חלוקי נחל לא היו לי ואפיתי בתנור
יצא לחם טעים אבל רחוק מהמרקם של פרנה
יכול להיות שאם הייתי מכינה בסיר גריל חשמלי או כמו שהציעה המרקם היה אחר
ואז פנתה אליי אישה מבוגרת מרוקאית בפרטי ואמרה לי תכיני את המתכון שלי אבל בסיר גריל חשמלי 
ותראי מה זה פרנה
והכנתי ויצאה פרנה מהממת בדיוק המרקם הנכון
אז יש לכם 2 מתכונים מצויינים ללחם מרוקאי 
אין שמן בבצק 

עוד מתכוני עמים תמצאו בפייסבוק

מתכונים ועצות שצברתי בדרך


לחם פרנה -גירסה ראשונה 










קילו קמח
כף שמרים יבשים
חצי כף סוכר
כפית וחצי מלח


ביצה טרופה

שמים את השמרים והסוכר בכוס מוסיפים מים עד 3/4 רבעים מגובה הכוס ומשהים חצי דקה לתסיסה קלה

בקערה רחבה שמים את הקמח המלח ותערובת השמרים  (חשוב שהשמרים לא יבואו במגע ישיר עם המלח
מוסיפים כ2 וחצי כוסות מים לשים טוב עד שמתקבל בצק אחיד רך וגמיש 
משהים לתפיחה למשך שעה

לשים שוב בידיים מקומחות מחלקים את הבצק ל2 חלקים לשים כל חלק וצרים ממנו כדור
מניחים על משטח מקומח ל30 דקות להתפחה

לוקחים כל כדור משטחים אותו מעט בידיים מברישים בביצה טרופה ואופים כ25-20 דקות בחום של 200 מעלות
במרוקו נהוג לאפות פרנה על חלוקי נחל . לחמם את התבנית בתוך התנור ולאפות את הלחם בתנור על אבנים החמות


לחם פרנה גירסה 2
------------------

3 וחצי כוסות קמח
כף שמרים יבשים
כפית סוכר  חום או סוכר רגיל
כפית וחצי  מלח
1 וחצי כוסות מים  בערך 

לערבב את כל החומרים היבשים ביחד על ההתחלה חוץ מהשמרים
לתת ערבוב עם כף ואז מוסיפים את השמרים וחצי כוס מים
ואת הכוס הנוספת תוך כדי לישה לשפוך לאט לאט 
ללוש 10 דקות
להניח את הבצק לתפיחה בערך שעה, למרוח על הבצק מעט שמן מכל הכיוונים
לאחר שעה ללוש מעט ולכין 2 עיגולים ולהניח על נייר אפייה לכסות להתפחה עוד 30 דקות
לחמם סיר גריל חשמלי  ולהניח את הפרנה בקרקעית הסיר לסגור את הסיר 
כשמזהיב הצד ומשחים להפוך  לצד השני
זהירות לא לשרוף 
להוציא ולכסות בציפית  או מגבת 








סיר הגריל מבט מבפנים







תגובה 1:

  1. תשימי את התנור על הכי הכי הכי גבוה והכניסי לתנור יצא לך בדיוק כמו על אבן מנסיון

    השבמחק

ארכיון הבלוג