גדלתי במשפחה תורכית שבפסח לצד קציצות הפרסה, הקובבס , פשטידת המינה היה גם ערימה של בורמליקוס
זה היה מעין תחליף ללחם משביע וטעים
יש כאלה שיגידו שזה בכלל מאכל בולגרי בשם בורמאלוס אבל למי אכפת
הבורמליקוס מגיע בשתי גרסאות מתוק או מלוח
בגירסה המתוקה לא שמים גבינות, הבסיס הוא רק מצות סוכר וביצים
לאחר הטיגון טובלים בסוכר או בדבש
החומרים
-------
5-6 מצות מפוררות לקוביות קטנות, לשים בקערה לכסות במים ולהשרות כ10 דקות
לאחר מכן לסחוט היטב היטב ולשים בקערה אחרת
להוסיף לתערובת 2 כפות סוכר-יש כאלה שלא שמים בכלל
2 ביצים טרופות
אצלנו גם שמו קינמון בתערובת , מאוד משדרג
לערבב היטב ולטגן לקציצות עבות במחבת עם מעט שמן
לאחר הטיגון טובלים בסוכר או בדבש
הכי טעים לגלגל בסוכר ולזלול
רוצים גירסה מלוחה?
להוסיף למצות שסחטנו
100 גרם גבינה מלוחה בולגרית או צפתית
פלפל שחור
2 ביצים טרופות
חצי כפית מלח(אפשר לוותר אם הגבינה הבלוגרית ממש מלוחה)
לערבב היטב ולטגן לביבות עבות במחבת עם מעט שמן
זה היה מעין תחליף ללחם משביע וטעים
יש כאלה שיגידו שזה בכלל מאכל בולגרי בשם בורמאלוס אבל למי אכפת
הבורמליקוס מגיע בשתי גרסאות מתוק או מלוח
בגירסה המתוקה לא שמים גבינות, הבסיס הוא רק מצות סוכר וביצים
לאחר הטיגון טובלים בסוכר או בדבש
החומרים
-------
5-6 מצות מפוררות לקוביות קטנות, לשים בקערה לכסות במים ולהשרות כ10 דקות
לאחר מכן לסחוט היטב היטב ולשים בקערה אחרת
להוסיף לתערובת 2 כפות סוכר-יש כאלה שלא שמים בכלל
2 ביצים טרופות
אצלנו גם שמו קינמון בתערובת , מאוד משדרג
לערבב היטב ולטגן לקציצות עבות במחבת עם מעט שמן
לאחר הטיגון טובלים בסוכר או בדבש
הכי טעים לגלגל בסוכר ולזלול
רוצים גירסה מלוחה?
להוסיף למצות שסחטנו
100 גרם גבינה מלוחה בולגרית או צפתית
פלפל שחור
2 ביצים טרופות
חצי כפית מלח(אפשר לוותר אם הגבינה הבלוגרית ממש מלוחה)
לערבב היטב ולטגן לביבות עבות במחבת עם מעט שמן
סבתי הייתה גם תורכייה והעבירה לנו את המתכון הזה בדיוק רק ללא גבינה וללא קינמון . היא קראה לזה בומוולוס
השבמחקסבתי הייתה גם תורכייה והעבירה לנו את המתכון הזה בדיוק רק ללא גבינה וללא קינמון . היא קראה לזה בומוולוס
השבמחקגם בומוולוס שמעתי בבית סבתא התורכיה . הקינמון מוסיף
מחק