שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום רביעי, 1 באוגוסט 2018

פאי פלפלים וגבינות בולגרי עם מרכיב מפתיע

כשפנו אליי להשתתף באתגר הכנת מאפה עם פתית..לא היה בי שום ספק בכלל שאני מסרבת להצעה
תנו לי אתגרים ואני מוציאה דברים מהממים וכמובן טעימים
כמובן שבני המשפיה הרימו גבה..פתית..מה אפשר להכין מפתית, הרי זה קרקר שמורחים עליו ממרח כלשהו
אבל אני ידעתי שהחומר הגלם הזה מדהים ויכול להשתלב מצויין
ולא טעיתי
הסתכלו על הפאי המדהים הזה
את המתכון הזה  רשמתי במחבת שלי לפני 15 שנה, המתכון נלקח מהספר של חנה שאולוב, ספר מומלץ ומדהים.."ספר הפשטידות שלי", והכנתי לבני משפחתי
ואני זוכרת שהמאפה הזה היה כל כך טעים שביקשו עוד מנה
הפעם לקחתי את המתכון המסורתי של חנה שאולוב  ושיניתי אותו כן בפתית, שקיבל טאץ מפתיע
חומר הגלם שימש כבסיס כמובן במקום הבצק
ואפילו הכנסתי אותו למלית



וכך היא נראת הדוגמנית





קדימה לעבודה...
צריך תבנית פאי מס' 30 בעלת דופן נמוכה
נייר אפיה
תנור שחומם מראש לחום 180 מעלות

החומרים
----------
במתכון המקורי צריך בצק פריך, אבל אני השתמשתי כמו שציינתי בפתית דגנים

למלית:
------
250 גרם גבינת טוב טעם
250 גרם גבינה לבנה 5%
(אפשר לשים במקום הטוב טעם 500 גרם גבינה לבנה)

200 גרם גבינה בולגרית או פטה
1 ביצה
1 כף מלאה קמח תופח

4 פלפלים בצבעים שונים(ירוק, ירוק בהיר, כתום/צהוב , אדום)

מלח
פלפל

לציפוי:
------
1 כוס שמנת לקצפת 250 מ"ל
1 ביצה
מעט מלח

לרפד בנייר אפיה את תבנית בבסיס ובדפנות
לפזר פתית בתבנית אני שברתי כמה חלקים וממש סידרתי אותם שישמשו כבסיס

לערבב את כל חומרי המלית הגבינות, הקמח, הביצה, פלפל שחור וגם מלח שמתי.אבל זהירות עם המלח אם הגבינה הבולגרית מאוד מלוחה

לצקת את המלית על הפתית 

לחתוך את הפלפלים לרצועות או עיגולים ולקשט מעל המלית
לחתוך פתית ולדחוף לתוך המלית

לערבב את השמנת המתוקה, הביצה, ומעט המלח ולצקת מעל הפלפלים

לאפות כ35 עד 40 דקות או עד שמזהיב



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ועכשיו לתמונות צעד אחרי צעד

                                               לרפד תבנית פאי בנייר אפיה



לפזר פתית 



לערבב את כל חומרי המלית




תערובת אחידה בלי גושים





                                                   לצקת את המלית על הפתית



                                                    לפזר פלפלים חתוכים ולקשט את המלית גם בחתיכות פתית


                                                     לצקת את מרכיבי הרוטב 

                                                     
                                                     ככה נראת אחרי האפיה


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג