שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 23 ביולי 2016

עוגת שיפון אגוזים ושוקולד


העוגה זו כל כך טעימה וקלה להכינה
שילוב של עוגה בחושה עם אגוזים ושוקולד מריר 
את העוגה אספתי מהספר "עוגות לכל עת"של  נירה שויאר, 
הספר שהיה האורים והתומים שלי בענייני אפיה
מאמינה שכמעט אין בית ללא הספר הזה.
אז קבלו מתכון לעוגה קלה וגבוהה בשינויים קלים שלי





תבנית  26

לחמם את התנור לחום 175 מעלות

קבוצה א
--------
1 כוס סוכר
6 חלמונים
1 כף תמצית וניל
קורט מלח


חצי כוס שמן

קבוצה ב'
---------
1 ורבע כוסות קמח
1 כפית גדושה אבקת אפיה
1 ורבע כוסות אגוזי מלך  קצוצים גס  
70 גרם שוקולד מריר מגורר על פומפיה גסה
חצי כוס נוזלים ( חלב/מים/מיץ תפוזים) אני שמתי מיץ תפוזים 

6 חלבונים
חצי כוס סוכר

להכניס את החומרים מקבוצה א' (ללא השמן)  לקערה יבשה לבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית

להוסיף בזרם דק לתערובת את השמן תוך בחישה

לערבב את כל החומרים היבשים  לא לשים את כל השוקולד המגורר, לשמור קצת לפיזור למעלה.
להוסיף את הנוזלים, מקבוצה א' ואת המיץ התפוזים  אל התערובת, תוך בחישה  עד שמתקבל בצק חלק
לא לבחוש יתר על המידה כי זה פוגע במרקם

להקציף את החלבונים בקערה בינונית 
כאשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר בשתיים שלוש פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש
להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה ולצקת את הבצק לתבנית אפייה משומנת.
לפזר את השוקולדששמרנו  על הבלילה מלמעלה.לא לערבב

לאפות בחום בינוני כ45-50  דקות או עד שקיסם שננעץ המרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע





2 תגובות:

ארכיון הבלוג