שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שישי, 17 ביוני 2016

מסעדת כיתאבון-כשמטבח ערבי מסורתי ותרבות נפגשים


הרחוב ההומה והצפוף בנצרת, רחוב הבשורה  לא הסגיר את הפנינה החבויה במרכזו
יודעי דבר ורבים אחרים  ששמעו, מפה לאוזן , מגיעים לנצרת רק לראות את המסעדה המיוחדת,שנבדלת מהנוף הנצרתי, לא עוד מסעדה ערבית אותנטית, אלא חוויה קולינרית תרבותית



מי שאחראי על השינוי המבורך , הוא מוחמד עטייה, יליד העיר נצרת

מוחמד עטייה ,איש הייטק ובוגר הפקולטה  למחשבים  בטכניון, שחי שנים רבות בתל אביב והושפע מהעיר האורבנית..מהעיר ללא הפסקה ומהאוירה החופשית,הקים לפני שנה את מסעדת כיתאבון-מסעדה ביאסטרו ערבית.





תחילה  החלה המסעדה את דרכה כבית קפה תרבות בלבד.
ולאט לאט כיתאבון הפכה למסעדה שבו יש שילוב בין הרוח התרבות והאומנות ,לבין אוכל ערבי אותנטי מוקפד וחדשני, בדגש על מנות דגל מהמטבח הערבי המסורתי רב השנים

אז מה מיוחד במסעדה:
במקום מוצגות גלריית אומנות של יוצרים מקומיים וישנה גם חנות ספרים
כיתאבון , גם מקום לקרוא ולשתות  קפה
אתה יכול לתפוס פינה בגלריה ולהתבודד
במסעדה אתה גם פוגש את העיצוב המהמם שמשלב בין חדש וישן






 אני הוזמנתי למסעדה עם עוד מס' בלוגרי אוכל
כשהגענו חיכה לנו שולחן עמוס בכל טוב ..כמו שהערבים יודעים לארח מכל הלב

בשולחן היה 

טאבולה של כיתאבון- 45 ש"ח

מנה מדהימה ומומלצת, גדולה מאוד
החמיצות של היוגורט והשילוב של הטאבולה
אי אפשר היה להפסיק לנשנש





לבאנה עם מלפפון ירוק,שום ונענע 
המנה גדולה וטעימה מאוד, 
מומלצת





המנות שלא אכלתי אבל  לפי התגובות היו מדהימות

כרובית וחציל מטוגנים עם זילופי טחינה ושום
סלט פריקה- סלט קצוץ עם תערובת פריקי מתובלת עם שמן זית ולימון 

כמובן שהיתה קערה גדולה של סלט ערבי קצוץ ופיתות ומטבלים 








והיה גם חציל עם גבינת חלומי מטוגן



כל המנות הראשונות והסלטים היו טעימים מאוד ובשפע




מנות עקריות-
לשולחן הוגשו מס' מנות עיקריות , וביניהם ערייס כיתאבון
אי אפשר להפסיק לאכול את זה 

ערייס כיתאבון- 59 ש"ח
מנת בשר טחון בתוך שתי חתיכות פיתה
הבשר היה קצוץ ומתובל בדיוק כמו שצריך, בנדיבות רבה
והפיתה היתה פיתה מהטאבון שספגה את המיצים 









סיניית כופתה- 68 ש"ח
---------------------
שכבת בשר כבש ועגל טרי טחון ואפוי בתנור
על מצע  תפו"א עגבניה בצל ושמן זית מכוסה בטחינה
כל מילה נוספת מיותרת...פשוט מעדן 







אם אתם מחפשים אווירה נעימה ומסבירת פנים, של בית אימא בלבוש מודרני,
אם אתם מחפשים מסעדה ערבית עם קונספט שונה, אוכל מיוחד וטעים ,שעשוי מחומרי גלם טריים ומחירים סבירים .
אם אתם מחפשים להנות מהתרבות המקומית מספרים ואומנות
לכו למסעדת כיתאבון


מסעדת כיתאבון, רח' אלבישארה 50 נצרת
שעות פתיחה: א-ה מ9 בבוקר עד 20:00
ו-שבת - מ9 בבוקר עד 23:00
ניתן להחנות בחניון הסמוך לה בהנחה








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג