נתחיל עם זה שיצא טעים מאוד ורך ..והילדים אהבו מאוד
אבל..סופגניות אפויות לעולם לא יהיו בטעם של הסופגניות שטוגנו בשמן
חסר את השמנוניות....הטעם של השמן שאני מאוד אוהבת
אבל זו אופציה נהדרת למי שרוצה לאכול סופגניות בלי כל הקלוריות של השמן
קבלו מתכון מצליח
חצי קילו קמח מנופה
3 כפות שמן
ביצה xl
חצי כוס סוכר
חצי כפית רום איכותי או ברנדי
כף שמרים יבשים
קורט מלח
כוס ורבע מים פושרים או חלב פושר
למריחה: 25 גרם חמאה מומסת
ההכנה
------
לשים בקערה את הקמח, לעשות גומה
לשים בגומה את השמרים ,את הסוכר ומעט מהנוזל...
אחרי 5 דקות לפזר בצדדים את הביצה, השמן, הרום והמלח...
להתחיל להפעיל את המיקסר ולשפוך את המים לאט לאט
ללוש עד שהבצק רך גמיש ולא דביק
להתפיח שעה
כעבור שעה להכין עיגולים
לתת שוב התפחה של רבע שעה
לאחר מכן להבריש טוב טוב את הבצק בחמאה המומסת
לחמם תנור מראש 175 מעלות ..אצלי טורבו 25דקות לקח..
להכניס את התבנית לתנור
לאחר שמעט מזהיב ,אחרי 10 דקות להבריש שוב את הסופגניות בחמאה המומסת
ולהחזיר את התבנית לתנור
להוציא אותם עד שמזהיבות יפה..זהירות לא לשרוף
למרוח פעם שלישית את החמאה ולתת להתקרר מעט
לפזר אבקת סוכר
להזריק ריבה
ובתאבון
אבל..סופגניות אפויות לעולם לא יהיו בטעם של הסופגניות שטוגנו בשמן
חסר את השמנוניות....הטעם של השמן שאני מאוד אוהבת
אבל זו אופציה נהדרת למי שרוצה לאכול סופגניות בלי כל הקלוריות של השמן
קבלו מתכון מצליח
חצי קילו קמח מנופה
3 כפות שמן
ביצה xl
חצי כוס סוכר
חצי כפית רום איכותי או ברנדי
כף שמרים יבשים
קורט מלח
כוס ורבע מים פושרים או חלב פושר
למריחה: 25 גרם חמאה מומסת
ההכנה
------
לשים בקערה את הקמח, לעשות גומה
לשים בגומה את השמרים ,את הסוכר ומעט מהנוזל...
אחרי 5 דקות לפזר בצדדים את הביצה, השמן, הרום והמלח...
להתחיל להפעיל את המיקסר ולשפוך את המים לאט לאט
ללוש עד שהבצק רך גמיש ולא דביק
להתפיח שעה
כעבור שעה להכין עיגולים
לתת שוב התפחה של רבע שעה
לאחר מכן להבריש טוב טוב את הבצק בחמאה המומסת
לחמם תנור מראש 175 מעלות ..אצלי טורבו 25דקות לקח..
להכניס את התבנית לתנור
לאחר שמעט מזהיב ,אחרי 10 דקות להבריש שוב את הסופגניות בחמאה המומסת
ולהחזיר את התבנית לתנור
להוציא אותם עד שמזהיבות יפה..זהירות לא לשרוף
למרוח פעם שלישית את החמאה ולתת להתקרר מעט
לפזר אבקת סוכר
להזריק ריבה
ובתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה