מחפשים ארוחת ערב קלילה בערב קר ?
לכו על מרק דלעת עשיר וטעים ובמיוחד בריא, בזכות הבטא קורטן שלו
בצל בינוני פרוס
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 וחצי ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות של 3-4 ס"מ
כף חמאה ללא מלח
כף אבקת מרק
2 ליטר מים בערך
חצי ליטר שמנת מתוקה
כפית דבש
מלח
פלפל לבן
להגשה :
למי שאוהב את השילוב שמנת חמוצה ומעט עירית
בסיר עמוק ורחב מטגנים את הבצל
ואת הגזר בחמאה על אש בינונית
כשהירקות מתרככים מוסיפים את המים,הדלעת ואבקת המרק ומביאים לרתיחה
כשרותח מנמיכים להבה ומבשלים עד שהדלעת מתרככת אך לא מתפוררת
טוחנים הכל במערבל ידני או לחילופין מסננים את הירקות וטוחנים בנפרד רצוי להשאיר מעט גזר.
מחזירים את התערובת לסיר
מוסיפים את השמנת ומרתיחים
מנמיכים להבה ומתבלים במלח פלפל ובדבש,
טועמים ומתקנים תיבול מבשלים מס' דקות נוספות
להגשה ממליצה להוסיף כפית שמנת חמוצה שתצוף מעל פני המרק ולקשט במעט עירית
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה