שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שלישי, 25 באוגוסט 2020

פוקאצ'ה איטלקית של אורי שפט

במסגרת מיון וסידור חוברות  בישול ואפייה שאגרתי 
מצאתי חוברת "שף" מבית "לאישה " גליון 134 נובמבר 2003 אם אתם מתעקשים
ושם באמצע החוברת היה כתבה סודות האפייה הביתית עולם הפוקאצה מאת אורי שפט
למי שלא מכיר אורי שפט מתמחה באפייה ובקונדיטוריה בקופהנגן דנמרק
והשתלם בבתי ספר לאפייה בצרפת ובשוויץ
הקים והיה שותף במאפייה ארקפה והקים את מאפיית לחמים
בלעתי בשקיקה את כל הטיפים והעצות שנתן
ובסוף החוברת יש מתכון מדהים..שונה מאשר המתכון שאני רגילה
אני לא שמתי על הפוקאצות עגבניות, בצלים וזיתים כי ילדיי לא אוהבים





המרכיבים כפי שרשום בחוברת(3 פוקאצות ב3 תבניות תנור סטנדרטיות

2+3/4 כוסות (550 מ"ל) מים חמימים
1 וחצי כפות מלח דק (30 גרם)
25 גרם שמרים טריים (אני השתמשתי בשמרים יבשים כמות של כף)
1/4 כוס (50 גרם) שמן זית
1 קג קמח

לשימון התבנית
שמן זית

לזרייה על הפוקאצות
מלח גס, כמה טיפות מים
שמן זית
2 עגבניות בשלות פרוסות
2 בצלים פרוסים דק
חצי כוס זיתים שחורים מגולענים

 1. שמים בקערת מיקסר את המים
מניחים בצד אחד את המלח ובצד שני את השמרים הטריים
יוצקים שמן זית ומשהים ל5 דקות
(שימו לב המלח והשמריפ נכנסים אומנם לאותה קערה אולם הם ניצבים בשני צידיה ולא נוגעים בשום אופן אחד בשני
רק אחרי 5 דקות נערבב

2. לנפות קמח ומפעילים את המיקסר במהירות נמוכה כ4 דקות או לשים ידנית עד שנוצר בצק
3. מקמחים משטח עבודה מוציאים את הבצק ולשים ביד 4-8 דקות עד לקבלת מרקם אחיד ולא גמיש או רך מדי
4. יוצרים מהבצק כדור . מכסים במגבת מטבח לחה או ניילון נצמד ומשהים כ-20 דקות עד שהבצק תופח
(הטריק של אורי שפט משתמש במגבת לחה כך הוא שומר על הלחות הבצק  


5. משמנים בנדיבות את התבניות בשמן זית
לא שמים נייר אפיה אלא לשמן בשמן 

6. מחלקים את הבצק ל3 יחידות שוות מניחים כל יחידה בתבנית ומשהים 5 דקות
7. משטחים את הבצק באצבעות עד לקבלת עלה אליפסה

7. מפזרים מלח גס.. כמה טיפות מים ושמן זית בנדיבות על פני הבצק ויוצרים מספר שקעים באצבעות

8.. משהים כחצי שעה לתפיחה עד שהבצק מכפיל את עצמו

9. מפזרים מלמעלה פרוסות עגבניה בצל וזיתים
אני שמתי שומשום לילדים

10. מחממים את התנור לחום גבוה 200 מעלות ואופים עד שהפוקאצה מזהיבה 
11. מוציאים וכשהיא עדיין חמימה יוצקים עוד מעט שמן זית וזוללים

אם רוצים להפוך את הפוקאצה לפיצה?

לפני שנכנסת לתנור מורחים רוטב עגבניות בלבד  ו5 דקות לפני סיום האפייה זורים גבינה צהובה מגוררת  






אין תגובות:

פרסום תגובה

ארכיון הבלוג