שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 15 באוגוסט 2020

סינבון- שבלולי קינמון עם זיגוג קרם


פעם ראשונה שאני מכינה סינמון (שבלולי  שמרים קינמון) מאחר וילדיי לא אוהבים קינמון
אבל אחרי שהם טעמו את הסינבון עם הזיגוג הלבן הטעים ביקשו שאכין
והריח שהיה בבית אי אפשר היה להתעלם 
והתבנית התחסלה יצא כזה טעים

חפשו אותי בפייסבוק
מתכונים ועצות שצברתי בדרך



המתכון
-------
חצי קילו קמח 3 וחצי כוסות+כף
80 גרם חמאה רכה (מי שרוצה פרווה  אז 1/3 כוס שמן+2 כפות)
כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
שליש כוס סוכר+2 כפות 
ביצה אחת גודל L  או 2 מדיום 
ככוס חלב פושר או  מים פושרים
(והכי טעים 250 מ"ל שמנת מתוקה כמעט מיכל שלם  )

המלית
------
100 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר חום
כף  קינמון  (ניתן להפחית )
 לערבב את כל החומרים למשחה חלקה 

לזיגוג
-----
אני עירבבתי אבקת סוכר עם מעט חלב עד שנהיה משחה לא נוזלית 
אתם שולטים בכמות אם אתם רוצים משחתי מדי או נוזלי


האמריקאים מערבבים גבינת שמנת עם אבקת סוכר
100 גרם גבינת שמנת
60 גרם חמאה רכה
כוס וחצי אבקת סוכר
מעט תמצית וניל
קורט מלח

אפשר לערבב אבקת סוכר עם שמנת חמוצה 

יש כאלה שמערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון מעט



להברשה
------
ביצה טרופה 


במיקסר עם וו לישה או ביד לערבב את כל החומרים עד לקבלת בצק חלק ונעים (10 דקות לישה במיקסר)
מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה  כשעה בערך
מחלקים את הבצק ל2 חלקים 
כל חלק לרדד למלבן
מורחים חצי מהמלית על המלבן ומגלגלים לרולדה
לחתוך כל רולדה לשבלולים
מניחים את השבלוליפ בתבנית אפייה עם  נייר אפייה . חשוב לא להצמיד כי הם תופחים
לתת התפחה שנית כ3/4 עד שעה 

מברישים בביצה טרופה

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ20 דקות 
זהירות מאפיית יתר

נהוג למרוח  את הקרם הלבן על הסינבון איך שהם יוצאים מהתנור 
אני חיכיתי שיצטננו מעט  ואז עם כפית קישטתי כמה שיותר הרי זה משובח







אין תגובות:

פרסום תגובה

ארכיון הבלוג