שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שישי, 22 באוגוסט 2025

צלי בשר של סמדי בומבה

 את הצלי הזה אני מכינה תמיד

והוא טעים כל  כך 

טעם של פעם

לא סוגרים את הבשר אלא מבשלים במים כשעתיים ולאחר מכן פורסים ומבשלים ברוטב

יוצא צלי עסיסי רך כמו חמאה וטעים


ההכנה

קילו   גוש בשר מספר 5

חצי גזר

חצי בצל

עלה דפנה

להרתיח שעתיים  את גוש,הבשר עם הבצל הגזר ועלי הדפנה 

מידי פעם להוציא את הקצף 


לסנן את המים

לשמור את הציר 


לקרר את גוש הבשר

עדיף לילה

אני חותכת אחרי שעתיים

לחתוך את הגוש לפרוסות 


בסיר רתב  לשים שמן אני שמה כף וחצי

לחתוך בצל לפרוסות  ולטגן עד,שמזהיב

לשים חצי כוכב אניס( אני מוותרת)

לסדר את פרוסות הבשר על הבצל המטוגן

לפזר כורכום לפי הטעם 

כפית סילאן

מלח ופלפל שחור

להוסיף כוס וחצי  מציר  הבשר ששמרנו.

אם הציר קר לחמם שיהיה חמים.

להרתיח 

כשרותח להנמיך להבה

לפזר פטרוזיליה קצוצה

אפשר להוסיף שקית ערמונים 

לכסות ולבשל עד,שהבשר רך מאוד והרוטב מסמיך.לטעום ולשפר טעמים 






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג