שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 23 במרץ 2017

מאפינס שוקולד ציפס

הם יפים ואף ילד לא יכול להשאר אדיש לגביהם
במסגרת חיסול החמץ עד פסח הילדים ביקשו שאכין להם מאפינס כמו בחנות





4 ביצים
כוס סוכר
כוס. חלב או מיץ תפוזים או מים
2 כוסות קמח
אחד אבקת אפיה
3/4  כוס שמן(ניתן להפחית גם ל1/2 כוס וזה בסדר)
חצי שקית שוקולד ציפס

להקציף את הביצים עם הסוכר 8 דקות עד שהמרקם נראה מוס מהירות גבוהה
להנמיך מהירות להוסיף לאט שמן
להוסיף את החלב להמשיך לערבב
לערבב את הקמח עם חצי שקית שוקולד ציפס
להוסיף לתערובת 
להוסיף את אבקת אפיה
לשמן מנגטים במעט שמן ולשים בתבנית מאפינס
למזוג למנגטים לא עד הסוף כי זה תופח
להכניס לתנור שחומם מראש 175 מעלות

אחרי 7 דקות אפיה שהבלילה נהיית קצת מוצקה להוציא את התבנית ולפזר מלמעלה עוד כמה שוקולד ציפס, ככה השוקולד ישאר למעלה ולא ישקע
להחזיר את התבנית ולהמשיך לאפות בערך עוד 15 דקות או עד שמזהיב


עוף עם תפוחי אדמה בטעם גריל


את העוף הזה הילדים שלי הכי אוהבים
הטעם של הגריל דומיננטי
הכי פשוט הכי טעים








עוף שלם  או 6 חלקי עוף
6-7 תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים עובי 2-3 ס"מ

החומרים לבלילה
-----------------
רבע כוס שמן
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה-ניתן לוותר למי שלא רוצה חריף פיקנטי
כף גדושה תבלין גריל עוף
פלפל שחור-מעט
כפית מלח
כפית דבש

לערבב את כל החומרים לבלילה אחידה

לחמם תנור ל200 מעלות

לפזר את עיגולי התפוחי אדמה בתבנית
לשפוך 2 כפות גדושות מהרוטב ולעסות את כל תפוחי האדמה.
להניח את העוף או את חלקי העוף על תפוחי האדמה
בשאר הרוטב למרוח טוב טוב את כל העוף מכל הכיוונים

לצקת כוס מים רותחים על הרוטב שנשאר בקערה
לצקת מכל 4 פינות התבנית  רבע מהנוזלים 
להכניס לתנור לא לכסות
לאפות עד שצד אחד נהיה שחום-שרוף 
להפוך את העוף, לצד השני ולהשחים גם אותו

קלי קלות
והטעם מושלם






ארכיון הבלוג