שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 10 בינואר 2021

סמבוסק טונה

וואו איזה סמבוסק הכנת אחד הטובים אמרו הילדים והבעל. התענגו על כל ביס

וזה לא הפתיע אותי את המתכון והבצק למדתי בסדנה שהעבירה יונית צוקרמן והוא אחד הטובים שהכנתי

והסמבוסק היה כל כך מגרה שהייתי חייבת להכין אחרי הסדנה

סמבוסק בטעם של פעם 

מה שטוב בסמבוסק ששמים רוטב מוכן , לא צריך לטרוח ולהכין , אפשר גם מטבוחה אפשר רוטב עגבניות פיקנטי 

מה שאוהבים




החומרים לבצק

קילו קמח לבן רגיל

2 כפות שמרים יבשים או שמרית

2-4 כפות סוכר אני שמתי 3 כפות  וזה עשה רק נפלאות בבצק

2.5 כוסות מים

חצי כוס שמן זית

כף מלח 


שמים בקערת המקסר את כל החומרים למעט המלח

מערבבים הכל דקה עד שנוצר גוש בצק

מוסיפים בשלב זה את המלח וממשיכים לערבל וללוש 7 דקות 

אחרי 7 דקות מכסים ומתפיחים שעה שעה וחצי תלוי בחום החדר


המצרכים לסמבוסק 

צנצנת רוטב עגבניות ( אני השתמשתי בממרח עגבניות ושמן זית של נפטון )

טונה בשמן מסוננת

ביצה קשה חתוכה לקוביות

זיתים ירוקים

אפשר חצילים מטוגנים

200 גרם גבינה צהובה מגורדת


ביצה טרופה

שומשום


לחלק את הבצק לכדורים קטנים

לשמן את משטח העבודה ומעט את הידיים

כל כדור מרדדים לעיגול בעובי חצי ס"מ

מורחים את הרוטב העגבניות 

במרכז מניחים כף טונה, מעל ביצה קשה(אני ויתרתי) גבינה צהובה ומעט זיתים ירוקים

סוגרים את העיגול בצורת ירח ומהדקים היטב 

מברישים בביצה 

מפזרים שומשום ואופים בתנור טורבו 180 מעלות עד שמזהיב 




קיבלתי לסקר את המוצר החדש שהתאים מאוד לסמבוסק 

חברת "נפטון" (1990), המתמחה בפיתוח, ייצור ושיווק תבלינים, רטבים וממרחים, משיקה ממרח חדש - "ממרח עגבניות בתוספת שמן זית". הממרח הטעים והאיכותי, המצטרף לסדרת הממרחים המשובחים של החברה, ישדרג כל טוסט, פסטה או כריך! הממרח פרווה, מתאים לכל מאכל והוא ללא מונוסודיום גלוטמט או צבעי מאכל. 

כשרות - פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע.

  מחיר: 9.90 – 12.90 ש"ח ל-180 גרם.

להשיג ברשתות: יינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות פרטיות ברחבי הארץ. 




תגובה 1:

ארכיון הבלוג