אני מאלה שמאד אוהבת כבד עוף
וכשיש איתו המון בצל עשוי טוב זה מושלם
קבלו מתכון מנצח לכבד עוף שאפילו ילדים לא עומדים בפניו
את המתכון למדתי מהשף אבי לוי
המצרכים
- 1 קילו כבד עוף טרי
- 3 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות
- רבע כוס שמן זית
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- מלח גס לפי הצורך
- 1 כפית פלפל שחור גרוס או פחות לפי הטעם
- חצי כפית שאטה גרוס
- 1 כוס מים חמים
אופן הכנה
- לצלות את הכבדים על אש,גלויה מטעמי כשרות..אפשר גם בתנור כמה דקות שלא יהיה דם
- במחבת מחמם את השמן זית ומתחיל בטיגון עדין של הבצל עד להזהבה יפה ואפילו צבע אדום זה הכי חשוב במתכון הזה להביא את הבצל לצבע אדום ממש .
- מתבלים בפפריקה מלח פלפל שחור גרוס
כמון ומעט שאטה אפשר לשים מעט אריסה לטעם מי שלא רוצה חריפות שלא ישים ומערבבים היטב
- [ ] מוסיפים את המים החמים ומבשלים 10 דקות על חום נמוך מאד במכסה פתוח
- [ ] מוסיפים את הכבדים ומסדרים יפה ומכסים אותם ברוטב וסוגרים מכסה ומבשלים עוד רבע שעה בערך על חום נמוך ומגישים על פירה אורז וטעים גם על פתיתים