אריה רוזנשטוק השתתף במסטר שף
השבוע נתקלתי במתכון לעוגת הגבינה שלו
עם טיפים חשובים
והחלטתי לנסות
מה אגיד לכם עוגה מושלמת טעימה מאוד
אני אפיתי בסיר גחנון 28.
אם תאפו בסיר מספר 22..24 תצא לכם עוגה גבוהה מאוד
אפשר גם בכל סיר עמוק וגבוה אפילו סיר בישול עם ידיות שאפשר להכניס לתנור.
מתכון:
750 גבינה לבנה 5%
1 שמנת חמוצה
כוס וחצי סוכר
7 ביצים לארג או 8 מדיום
3 כפות קמח
3 כפות קורנפלור
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
3 חבילות סוכר וניל
גרדת לימון מלימון שלם
חשוב לשים תבנית מים בתחתית התנור לפני האפייה ורשת מעל בשביל העוגה
.לרפד את התחתית בנייר אפייה
ולשמן את הדפנות עם מחמאה או חמאה טוב טוב.
והטיפ שלו להכניס למקפיא את התבנית עד שהתערובת תהיה מוכנה. כך החמאה או המחמאה לא תימס ישר
לחמם תנור ל200 מעלות
להקציף חלבון עם הסוכר לקצף לא יציב
מרקם של קצפת אך לא קצף נוקשה
לערבב חלמונים עם שאר המרכיבים לקפל את התערובת ביחד
לאפות רבע שעה 200 מעלות
.להוריד 160 ולאפות 60 דקות לא טורבו.
לפתוח כל 20 דקות את התנור בערך שלוש פעמים במשך האפייה להוציא אדים לשתי שניות ולסגור
לאחר שהעוגה מוכנה לפתוח את התנור לשים שיפוד עץ בין הדלת לתנור. להשאיר את העוגה בתנור לשעה לאחר האפייה בתנור חובה !!!!!!!!
קירור מוחלט בחוץ ורק לאחר מכן להכניס למקרר . לא להפוך
למחרת אם שימנתם טוב טוב את הדפנות
העוגה תשתחרר בקלות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה