שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 14 במאי 2020

ריבת משמשים יבשים



כל טו בשבט אני ובעלי מקבלים אריזות גדולות של פירות יבשים
ותמיד נשאר לנו המון בבית
אף אחד לא נוגע
לאחרונה קראתי בספר שאפשר להכין ריבה מפירות יבשים
אז אספתי את כל המשמשים היבשים כמות של 450 גרם והכנתי
הייתי בהלם כמה הריבה טעימה
מי היה מאמין שמפירות יבשים יצא ריבה מדהימה







450 גרם משמשים מיובשים
לשטוף במים טוב טוב. לחתוך לבדוק שאין תולעים
ואז להשרות לשעה במים קרים
לסנן מהמים
להכניס לסיר כבד
לשים את המשמשים המסוננים
להוסיף מים עד שיעברו מעט את המשמשים
ולבשל לרתיחה אש גבוהה
להנמיך לבינוני נמוך ולבשל עד שמתרכך
מידי פעם להוסיף מים רותחים אם רואים שממש חסר מים
כשמתרככים המשמשים זה הזמן להוסיף 3/4 כוס סוכר( כוס מידה של 240 מ"ל)
ומיץ לימון( אני שמה כחצי לימון קטן
מי שאוהב חמצמץ אפשר יותר)
ולבשל עד שמסמיך ונהיה ריבה
5 דקות חפני הסוף להגביר להבה לכבות

איך יודעים שהריבה  נהייתה?
לקחת צלחת לשים מעט ריבה
להכניס למקפיא ממש לשניה שהריבה תהיה קרה
ואז עם האצבע לעשות פס
אם הפס נשאר והריבה לא חוזרת זה מוכן

כדאי לטחון בבלנדר מוט להשאיר מעט חתיכות






קציצות טונה ברוטב



אצלנו בבית אין ביקוש לטונה
הילדים סולדים מהריח הם אפילו לא מעיזים לטעום
ותמיד נאגר לי קופסאות
הפעם החלטתי להכין קציצות מטוגנות ולשים אותם ברוטב
יצא מושלם
הכנתי כריך בלחמניה והתענגתי 



קבלו מתכון מדהים שתמיד מצליח 
2 קופסאות טונה לסנן מהשמן היטב
בצל קצוץ חצי חתוך לקוביות
כוסברה לפי הטעם
פטרוזיליה לפי הטעם
מלח
פלפל
ביצה
פירורי לחם
לערבב היטב וליצור קציצות
לטגן בשמן את הקציצות משני הצדדים
לספוג
מניחים ברוטב עגבניות חריף
3  עגבניות טריות
..שמן מעט
שום כתוש
מעט ממרח צ'ילי כתוש אורגני
פלפל מלח
כוסברה מעט
וקצת לימון ממש מעט

שמים בסיר ומביאים לרתיחה עדינה שמתחיל לרתוח  שמים את הקציצות
10 דקות אש קטנה
ובתאבון

ארכיון הבלוג