שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 23 באפריל 2020

פשטידת ברוקולי חלבית




פשטידת ברוקולי חלבית טעימה
הכמות לתבנית מאורכת אינגליש קייק
אבל הכפלתי כמויות והשתמשתי בתבנית מרובעת
400 גרם ברוקולי קפוא או טרי מבושל
1 גבינה 250 גרם
2 גביעי לבן או אשל
2 ביצים
4 כפות פירורי לחם
1 כפית חרדל
מלח
פלפל
לחתוך ברוקולי לקוביות גסות
לערבב עם כל המצרכים
אני משאירה כמה ברוקולי למעלה
להוסיף אפשר לא חייב פירורי גבינה צהובה מגורדת
180 מעלות
45 עד שעה


גבינת השמנת של אפי

לפני כמה שנים
הייתי בחבר'ה של
Efi Kraif
היינו אני
מור אבגי
ורויטל סולטן רויטל סולטן
ואפי היה מבדר אותנו
וגם מלמד אותי לבשל כי הוא שף
ואחד המתכןנים שאימצתי.זהלהכין גבינת שמנת
עד אז הייתי קונה נפוליון
גבינת שמנת בהכנה,
4 גביעים שמנת חמוצה 15% באיכות טובה,
1 גביע יוגורט 4.5%
לערבב עם כפית גדושה מלח ולצקת מעל בד חיתול מעל מסננת,
לגלגל את שולי החיתול וללחוץ קצת על הגבינה, להניח את המסננת מעל קערה קטנה שיהיה מקום לנוזלים לרדת, להניח במקרר בין 12-16 שעות
תלוי
לשפוך הכל לקערה
אםשר להוסיף שום
או זיתים
והרי לכם גבינה מדהימה
התמונות של אפי




הפול של ליאור


במסגרת השיעמום בחל"ת אני מסתכלת  המון על מחברות המתכונים שלי  
ולפני חודש גיליתי את המתכון של ליאור 
אני חצי מצריה ובעלי גם ואנחנו אוכלים הרבה פול אבל בסגנון אחר פול מדאמס 

ליאור פרסם בשנת 2012 את המתכון בקבוצת טעימא ושם תמונה מגרה שהריר נזל לי. 
פול זה מסוג המאכלים שאני יכולה לטרוף 2 פיתות




וכך הוא רושם 
משרים ללילה שלם חצי קילו פול יבש (קטניות בשקית)
למחרת שוטפים היטב שמים בסיר ומכסים במים ומביאים לרתיחה
ומבשלים על אש גבוהה בינונית  חצי שעה
לאחר מכן מנמיכים לבינוני ומבשלים עד שעה וחצי
חצי שעה לפני הסוף מוסיפים כוס  עדשים כתומות  שטוף נקי ומסונן 
(למי ששואל ליאור הסביר שהעדשים מוסיף צבע כתום נפלא והתפקיד לרכך את הפול )
מכניסים לתנור 100 מעלות ללילה שלם  
חשוב לבדוק מצב מים כי העדשים שותים את המים ותמיד להוסיף אם חסר מאוד חשוב

לא לטחון ולא לרסק 

ההגשה
-------
לפי ליאור לשים בצלחת עמוקה פול מרוסק , מלח ,שמן זית ,פטרוזיליה  ,לימון ,כמון ,פפריקה חומוס או טחינה וביצה חומה

להכין רוטב פלפל שיפקה לימון
------------------------
לטחון פלפלים שיפקה(החמוץ חריף בקופסת שימורים)  להוסיף מעט מים מעט שום ומלח לימון 


אני כמובן הכנתי לפי המתכון שלו אבל לא ידעתי את המינון הנכון של העדשים ושמתי פחות
היום התקשרתי אליו ומתברר שהוא בשלן מדופלם של אוכל בכלל  ואוכל בולגרי בפרט
וההגשה שלי שונה

אני שמה 2 כפות של מצקות פול חם מערבבת היטב עם מלח , לימון כמון, פפריקה מוסיפה שמן ומערבבת לתערובת אחידה
ואז שמה טחינה או חומוס ומעל את הפול . כמובן ביצה ופטרוזיליה 





ארכיון הבלוג