אצלנו בעדה המצרית..חלק יקראו לזה מאיינה, חלק מלפוף שמעתי גם אבו גבנה..
מה זה משנה-אצלי קוראים לזה מגולגלת וזה טעים בטירוף...(וזהירות-משמין)
אימא שלי עושה עם מילוי תפוח אדמה
חמותי ממלאה בגבינות-להיט
חלק ימלאו בבשר טחון עם צנוברים ותבלינים
מה זה משנה-אצלי קוראים לזה מגולגלת וזה טעים בטירוף...(וזהירות-משמין)
אימא שלי עושה עם מילוי תפוח אדמה
חמותי ממלאה בגבינות-להיט
חלק ימלאו בבשר טחון עם צנוברים ותבלינים
קבלו את כל המילויים שהולכים אצלי בפסח
מלית גבינה -א
150 גרם קשקבל /עמק מגוררת
100 גרם בולגרית מגוררת
150 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
ניתן להוסיף ביצה
לערבב הכל לתערובת חלקה
100 גרם בולגרית מגוררת
150 גרם גבינת תנובה 5% או 9%
פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
ניתן להוסיף ביצה
לערבב הכל לתערובת חלקה
מלית גבינה ב-של חמותי/בעלי
----------------------------------
גבינת טוב טעם/ברינזה
גבינה לבנה 9 אחוז
מלח
פלפל מעט
ביצה
לערבב הכל
----------------------------------
גבינת טוב טעם/ברינזה
גבינה לבנה 9 אחוז
מלח
פלפל מעט
ביצה
לערבב הכל
מילוי בשר-א
-----------
500 גרם בשר טחון
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנטת
מעט מלח ופלפל שחור
1/2 כפית בהרט (טחון)
קורט אגוז מוסקט מגורד
מזהיבים את הבצל במחבת עמוקה. מוסיפים את הבשר.
בוחשים בכף עץ על מנת שהבשר יתפורר ולא יהפוך לגוש.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כ-8-10 דקות.
-----------
500 גרם בשר טחון
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנטת
מעט מלח ופלפל שחור
1/2 כפית בהרט (טחון)
קורט אגוז מוסקט מגורד
מזהיבים את הבצל במחבת עמוקה. מוסיפים את הבשר.
בוחשים בכף עץ על מנת שהבשר יתפורר ולא יהפוך לגוש.
מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים כ-8-10 דקות.
לקרר
מילוי בשר-ב
========
========
1 בצל גדול חתוך לקוביות.לטגן לזהוב ולהוסיף
350 גרם הודו טחון/או עוף/או בקר לערבב כשתי דקות.
350 גרם הודו טחון/או עוף/או בקר לערבב כשתי דקות.
להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם וחצי כוס פטרוזליה קצוצה
לערבב ולקרר.
מילוי תפוחי אדמה
=============
2 תפוחי אדמה מבושלים ומרוסקים לפירה.
מלח ופלפל לפי הטעם.
2 כפות בצל מטוגן
לערבב הכל ביחד.ולקרר.
אופן הכנת הבורקס
-----------------------
5 מצות
3 ביצים טרופות
-----------------------
5 מצות
3 ביצים טרופות
שמן לטיגון
מרטיבים את המצות, עוטפים במגבת מטבח ומשהים ל- 10 דקות. מערבבים את כל מרכיבי המלית מחלקים כל מצה ל- 2
2. ממלאים במילוי הרצוי ומגלגלים
מחממים שמן, טובלים את המצה הממולאת בביצים הטרופות ומטגנים עד להזהבה. באותו אופן מכינים את יתר המצות. מגישים חם
2. ממלאים במילוי הרצוי ומגלגלים
מחממים שמן, טובלים את המצה הממולאת בביצים הטרופות ומטגנים עד להזהבה. באותו אופן מכינים את יתר המצות. מגישים חם
sound great and easy to do.
השבמחקכמה פשוט ככה טעים. תודה וחג שמח
השבמחקבמלית של הגבינות הכוונה לשים בפנים ביצה חייה??
השבמחקכן ,הביצה משדרגת,בתאבון .
מחקאפשר לוותר על הביצה אבל זה עושה מלית יותר טעימה
מחקאפשר לטגן בבוקר ולהגיש בטמפרטורה של חדר בערב
השבמחקתודה רבה~ יופי של מתכונים. לאיזה כמות של מצות זה מתאים?
השבמחק