שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 12 באפריל 2020

עוגת מצות נוסטלגית



עזבו אתכם מעוגת שוקולד ועוגות תפוזים לפסח
העןגה בה הידיעה לפסח זן עוגת מצות
בטוח אכלתם בילדות
עוגה נוסטלגית
וטעימה
נכנסה עכשיו למקרר
נפרוס אותה יפה
עוגה ללא אפייה





ההכנה
300 גרם שוקולד מריר( אני השתמשתי ב200 גרם)
50 גרם חמאה
2 כפות סוכר
שמנת מתוקה
להמיס במיקרוגל
עכשיו אפשר להשאיר ככה את הקרם
או לעשות כמוני לקרר במקרר ולהקציף למוס
להכין צלחת רחבה עם מיץ תפוזים
אן יין אדןם מתוק
או נס קפה עם חלב
לקחת מצה לתבול כמה פעמים בנוזל
ולהניח בתבנית
למרוח 2 או 3 כפות מהקרם/מוס
שוב לקחת מצה לתבול המשקה ולהניח יפה מעל הקרם
ככה לעשות 4 שכבות
לקשט בקוקוס
שברי אגוזים
שוקולד מגורד
סוכריות m&m
וכל מה שעולה על דעתכם
להכניס לקירור חובה
עד להתייצבות
לחתוך לריבועים קטנים ולהתענג



פסטלים של פסח מתפוחי אדמה

את חייבת לטעום פסטל אמרה  לי ג'קלין  השכנה המרוקאית , שגרתי בחולון, ברחוב שנקר בשכירות זה היה לפני המון שנים..מי סופר
אמאלה כמה זה היה טעים
פסטל למי שלא יודע זה מהקלסיקות  של ארוחות החג על שולחנמות יהודי מרוקו
המתכון קל וטעים עדיף לאכול בטמפרטורת החדר או לחמם לפני הארוחה
הכמות ל13 פסטלים





6 תפוחי אדמה גדולים
שמן לטיגון
1 בצל גדול קצוץ
1 צרור כוסברה קצוצה
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור (אני שמתי תערובת פלפל שחור  מיוחד עם לימון, שנתן טעם חמוץ חריף  של "נפטון")
1/4 כפית כורכום
1 כוס קמח מצה


מחממים תנור לחום של 250 מעלות
אופים את תפוחי האדמה על קליפתם במשך שעה עד שבנעיצת מזלג מוודאים שהם רכים
בנתיים מחממים במחבת 3 כפות שמן ומטגנים את הבצל על אש בינונית עד שמתחיל להזהיב
מצננים את תפוחי האדמה קולפים ומגרדים בפומפיה גסה
מוסיפים לתפוחי האדמה את הכוסברה הקצוצה , הבצל המטוגן, מלח, פלפל וכורכום ומערבבים היטב
צרים כדורים מעט גדולים יותר מכדור פינג פונג
משטחים מעט את הכדורים לצורת לביבות  העובי צריך 1.5 ס"מ
שמים את הקמח המצה בצלחת ומחממים במחבת נקייה שמן בגובה של כ2 ס"מ
טובלים את הפסטלים בקמח מצה כדי שיצופו מכל צד
מכניסים לשמן החם ומקפיצים על מרווח של כ2 ס"מ בין הפסטלים כאשר הם מזהיבים
הופכים אותם ומטגנים את הצד האחר
מוציאים לצלחת עם נייר סופג 

לפעמים אני טובלת אותם בביצה ואז קמח מצה 

תכינו תזללו תהנו











יום רביעי, 8 באפריל 2020

עוגת תופין קוקוס שוקולד אגוזים לפסח



את העוגה הזו אני מכינה כל שנה בפסח . היא כל כך טעימה ומככבת בפסח
המתכון נלקח מגזיר עיתון שתלשתי מעיתון לאישה.
 בזמנו היה מדור פופולרי "עוגות השבוע"
מתכונים שבחרה אותם רות סירקיס מתוך אלפי מתכונים שהגיעו מקוריים למערכת 
כל שבוע חיכיתי למתכון השבועי ותלשתי אותו. רוב המתכונים משנת 1992ואפילו לפני
ויש לי קלסר עמוס במתכונים מהמדור. אין מצב שאזרוק אותו
אז קבלו מתכון אליפות
לא ממש הספקתי לצלם
כי הילדים חתכו בצורה מחרידה אז זה התמונה היחידה






תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ

6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
1 כוס סוכר 
1/2 כוס אגוזים טחונים
100 גרם פתיתי קוקוס

100 גרם שוקולד מריר מגורד
1 כף ברנדי

1 כף תמצית וניל
1 כף ליקר שוקולד (אפשר לותר)

1 כפית מיץ לימון

מחממים תנור לחום בינוני -נמוך 170 
מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות  גבוהה מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף לקצף יציב ומוצק

מקפלים את החלומים אל הקצף, מוסיפים את האגוזים, הקוקוס, השוקולד, הברנדי הווניל הליקר ומיץ הלימון
מקפלים בעדינות עד שייבלעו  כליל בבלילה

משמנים היטב את תבנית האפייה ומעבירים אליה את הבלילה 
אופים שעה  ומניחים להצטנן  היטב

העוגה מדהימה ככה
אבל מי שרוצה אפשר לצפות בסירופ שוקולד ולגרד 50 גרם שוקולד מריר



יום חמישי, 26 במרץ 2020

עוגת שמרים פרווה עם מלית ממרח שומשום בטעם שוקולד


קיבלתי להתנסות בממרחים החדשים שיצאו ל"אחווה"
הכנתי היום עוגת שמרים מדהימה
והיא פרווה






חצי קילו קמח(3 וחצי כוסות ועוד כף)
כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית
שליש כוס+2 כפות נוספות שמן
רבע כוס+2 כפות נוספות סוכר
2 ביצים גודל מדיום
3/4 כוס מים פושרים
קורט מלח
2 סוכר וניל או 2 כפיות תמצית וניל

לממרח
-------- 
ממרח שומשום  בטעם שוקולד של אחווה
חתיכות של שוקולד מריר
אגוזים 

ביצה טרופה להברשה

ההכנה
-----
להכניס את הקמח למיקסר לעשות בור
לשים בתוך הבור את השמרים והסוכר
לשים מעט מים פושרים 
לחכות לתסיסה של כמה דקות
לאחר מכן לשים בצד' שמן , ביצים מלח וסוכר וניל
שהמלח לא יגע בשמרים
לשפוך את המים וללוש 
הבצק יוצא דביק וזה בסדר
להוסיף עוד רבע כוס קמח ולהמשיך לערבל
להוציא את הבצק בידיים מקומחות וללוש עד שהבצק יוצא נוח 
להעביר לקערה מקומחת ולהתפיח שעה
אחרי שעה לרדד ל2 חלקים
לרדד כל חלק לעיגול
למרוח את הממרח 
לפזר חתיכות שוקולד מריר
ואגוזים
לגלגל לרולדה אדוקה
לחצות כל רולדה לשני חלקים ולעשות בורג
להניח בתבנית שיש נייר אפיה
ככה לעשות עם החלק השני 
להתפיח עוד שעה
לחמם תנור ל175 מעלות
להבריש בביצה שעירבבנו  עם מעט סילאן
לאפות בחום 180 מעלות עד שמשחים 

להכין סירופ שעשוי ממים וסוכר
אותה הכמות
שיוצא לזגג את העוגות 


ח אחוה, היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה,  משווקת לרגל חג הפסח ממרחי שומשום מתוקים, מבוססי טחינה גולמית משומשום מלא: ממרח שומשום ושוקולד, ממרח שומשום עם דבש, ממרח שומשום עם סילאן וממרח שומשום בטעם שוקולד ללא תוספת סוכר. ממרחי השומשום המתוקים של אחוה בעלי ערכים תזונתיים הגבוהים ביותר שיש כיום בתחום ממרחי השוקולד, מצטרפים לממרח החלוה האהוב של אחוה. הממרחים מכילים טחינה גולמית איכותית בכמות גבוהה, ללא שומן מוקשה, ללא טרנס, ללא כולסטרול, דלי נתרן, ללא חומרים משמרים, ללא צבעי מאכל וטבעוניים
כשכשר פרווה בהשגחת בד"ץ העדה החרדית ירושלים. כשר לפסח בהשגחת בית יוסף. 
מחיר מומלץ לצרכן: 9.90 – 11.90 שקלים לאריזת 400 גרם.



יום רביעי, 25 במרץ 2020

הצ'בורקי של מקס מלכיאל



את המאפה הזה אכלתי אי שם בשנות ה80 90 שגרתי בתל כביר.
שכונה בדרום ת"א 
קהילת עולי בוכרה הגיעו לשכונה ונתנו שם צביון אחר ממה שהכרתי במראה, בלבוש ובמיוחד באוכל 
לאט לאט פתחו מאפיה בוכרית  ואולם שמחות /אזכרות ומכרו את המאפים הטעימים שלהם
אחד המתכונים שהייתי קונה ומתעלפת מהטעם זה ציבורק
מעין מאפה מטוגן שבמילוי יש בבשר כבש ובצל וזה היה טעים מאוד
יש לציין שגם המאפה הזה קיים אצלינו בעדה שלי התורכים ואפשר למצוא אותו גם במנגוליה
את המתכון הזה למדתי מסרטון ביוטיוב שעשה מקס מלכיאל
והכנתי ויוצא מושלם


למתכונים נוספים
תוכלו להצטרף לקבוצה בפייסבוק שלי
תלחצו על הקישור

מתכונים ועצות שצברתי בדרך


הכמות היא ל8 גדולים אני מכינה אותם יותר קטנים

300 גרם קמח
כפית שטוחה מלח 6 גרם(אני משתמשת במלח החדש, תוכלו לקרוא עליו בפוסט למטה)
150 מ"ל מים בדיוק זו הכמות
כף שמן (לא חייב)

ללוש את הבצק . הבצק הוא די קשה וזה בסדר מזכיר בצק פסטה
לעשות כדור ולכסות בקערה
נותנים לבצק לנוח 20 דקות עד 1/2 שעה


למילוי
-----

200 גרם בשר כבש( אני השתמשתי בבשר בקר)
50 גרם שומן כבש (חובה לא לוותר זה עושה טעם)
לחתוך את הבשר דק דק ממש לקצוץ עם סכין טובה ואיכותית לחתיכות קטנות
לא לטחון. בציבורק אסלי הבשר לא טחון!!!
לחתוך את השומן גם לקוביות קטנות ממש קוביות קטנות
לחתןך בצל גדול לקוביות דק דק. 


לשים את הבשר והבצל בקערה להוסיף מלח בערך 6 גרם פחות מכפית שטוחה
ופלפל שחור
זה המילוי הקלאסי 


אבל מקס שידרג את המילוי וגם אני
מקס הוסיף מעט פלפל ירוק חריף קצוץ
קצת כוסברה או פטרוזיליה
והוסיף מעט ריחן 

ללוש הכל לתערובת אחידה
להוסיף רבע כוס מים רגילים לתערובת זה נותן עסיסיות אבל לא חייב

ללוש את הבצק שנית  עוד פעם ולתת לו מנוחה של 20 דקות


לחלק את הבצק לחתיכות של 50 גרם (למי שרוצה ציבורקי גדולים) אני מחלקת ליותר אוהבת קטנים
לקמח משטח עבודה וללוש דק לעיגול
מאוד חשוב שיהיה דק 
להשתמש בצלחת כדי לעשות עיגול להניח את הצלחת ולחתוך את שאריות הבצק
או להשתמש בצלחת קטנה
לשים במרכז העיגול בערך כך וחצי גדושה מהמילוי  לסגור לחצי עיגול
לעשות עם האצבעות למטה שיסגר סגירה ממש מסביב לעיגול
ואז לקחת מזלג ולעשות פסים שיהיה צורה יפה


לחמם שמן במחבת בערך 2 ס"מ
לא חם מדי אם יש מד חום 130 מעלות
אם אין מד חום לקחת חתיכת גזר ולגעת בו בשמן אם נוצר בועות בועות זה אומר שהשמן מוכן והחום הרצוי
לטגן ציבורק להפוך אחרי שמזהיב לצד השני ולתת לצד השני להיטגן גם  
ולהתענג זהירות זה טעיםם

לא להתמהמה עם הבצק כי אז הוא יהרס ויהיה דביק לטגן מיד 


















 אני רוצה שתכירו מלח חדש מלח מצויין שנחשפתי אליו לאחרונה

מלח ים מועשר ביוד של חברת מלח הארץ

'מלח הארץ' יצרנית המלח המובילה והוותיקה בישראל, משיקה סדרה חדשה של אריזות קרטון המכילות 1 ק"ג מלח.

אריזות הקרטון החדשות מתאימות לשימוש לאורך זמן, הן ניתנות לפתיחה וסגירה חוזרת והפתח שלהן מאפשר הכנסת כף ואפילו יד, לשימוש נח ולזרייה קלה של המלח.

בסדרה שני מוצרים המתאימים לשימוש יומיומי של כל בני המשפחה:

·        מלח ים דק, אשר אינו סופג לחות, אינו מתגייש וזרימתו קלה.

·        מלח מועשר ביוד- מינרל חשוב בתזונה של כל המשפחה.
את אריזות הקרטון החדשות של 'מלח הארץ' ניתן להשיג בכל רשתות השיווק, החנויות והמרכולים.

מחיר קרטון 1 ק"ג מלח ים דק ברשתות המובילות נע בין 4.80 ₪ ל- 5 ₪. 

מחיר קרטון 1 ק"ג מלח מועשר ביוד ברשתות המובילות נע בין  5.80 ₪ ל-6.90 ₪.



יום שלישי, 24 במרץ 2020

אהבה קטנה לדלת



יושבת בבית כבר היום החמישי  ולא מוצאת את עצמי
די משועממת..די עצבנית
בתקופה הזו הייתי אמורה לחגוג לארבל בת מצווה במועדון עם כל בני כיתתה ושיכבתה
ולאחר מכן לטוס עם כל המשפחה לטיול בר /בת מצווה 
אז הכל בוטל 
 מתה כבר לימים טובים שהיו לי ולמשפחה
מי היה מאמין שלפני חודשיים ישבתי באי מאוריציוס באפריקה לוגמת שייק אננס ומודה לאלוהים על הטוב
ופתאום נגיף קטן הפך סידרי עולם

לפתע צלצול בדלת..
נגשת לדלת ופותחת שליח מוגן עם כפפות ומסיכה מניח לי את המשלוח בריצפה


משההההה צרחתי. הגיע השלט לדלת




הדברים הקטנים האלה הם הם שעושים טוב על הלב
פתחתי בהתרגשות ונפעמתי השלט היה מדהים 
ישר תליתי אותו בדלת..קצת עקום אבל לא היה אכפת לי
הדלת קיבלה לפתע משהו חם ומשפחתי
יש איזכור לכל בני הבית 


ואז נזכרתי שעשיתי את ההזמנה לפני שבעיים  ומי חשב שבימים כאלה  הם ישלחו לי אותו 

זה הזמן לעודד עסקים קטנים ולקנות מהם

"סטודיו  אהבה קטנה" מציע שלטים מהממים בעיצוב מרהיב לדלת הכניסה, לתיבת הדואר, לדלת החדר ואף לימי הולדת המשפחתיים
ההתמחות שלהם זה שלטים באמירה אישית
אני בחרתי שלט עץ בשילוב תליונים בכל תליון  שמות הילדים
אפשר להוסיף כיתוב מיוחד כאן גרים באהבה , או אין כמו בבית ועוד




מחיר השלט החל מ20 שח ועד 100 שח 
השלטים מוצעים במגוןן עיצובים , דוגמאות וסגנונות עץ מתכת מגנט שלט עץ בשילוב תליונים

בנוסף מציע הסטודיו "שלט ימי הולדת מקורי ומשמח : שלט משפחתי עם תליונים שבהם רשומים שמות ותאריכי ימי הולדת של בני המשפחה
השלט מחולק לחודשי השנה כשכל חודש נוצרת שרשרת תליונים של ברי המזל  שנולדו או התחתנו בו
לשרשרת אין סוף תמיד אפשר להוסיף עוד מדליונים ולהוסיף יקירים וחברים
מחיר שלט עם 30 תליונים מודפסים 280 ש"ח 
שלט עם 30 תליונים לא מודפסים 169 ש:ח




את המוצרים אפשר להזמין באתר https://ahavaktana.co.il,

יום שני, 23 במרץ 2020

אבקת סידן קרבונט אמורפי לילדים DENSITYKIDS-כי הילדים זקוקים לחיזוק העצמות



לילדים שלי בין שלל הכישרונות שבורכו, יש להם כישרון לשבור ידיים . ולא רק ידיים את היד הפעילה יד ימין
לא אשכח את שיחת הטלפון של המזכירת בית ספר
בואי מיד ליעד שבר את היד
ולאחר שנה בואי מיד ארבל נפלה בשיעור ספורט 
ושוב ללכת לטרם ולגבס את היד חודש וחצי של סבל

השיא היה שליעד שבר את אותה היד שוב בבית ספר, אחרי חצי שנה ולא היה מנוס מניתוח יד קשה ופלטינות
הסבל שהוא ואני עברתי לא אשכח כל ימי.

יש אומרים נו בטח הילדים שלך רזים כמו שלד, איך לא ישברו פו אחד והם נופלים
יש משהו בדבר...הגנטיקה שהעברתי להם לא גורמת להם להשמין ויש לציין שהן אוכלים הרבה
הם נשארים רזים וצומחים לגובה
דבר שני ילדיי לא מתים על מוצרי חלב, לא חלב, לא  גבינות  ואפילו לא מעדנים
הם פשוט לא אוהבים..
אולי זה בגלל הסיבה שאני לא צורכת מוצרי חלב מגיל 4 כי אני רגישה ללקטוז
אבל אני לא מונעת מהם אני קונה את כל מוצרי הסידן הם פשוט לא אוכלים 


כל כך שמחתי שחברת  דנסיטי הוציאה לשוק מוצר מהפכני 
דניסטי לילדים אבקת סידן קרבונט אמורפי ,שקיות ארוזות באריזה אישית בטעם תפוז.
בשקיות האלה יש 150 מ"ג בכל שקית בודדת 
בחבילה יש 60 שקיות .











 


כל בוקר אחרי צחצוח השיניים,אני נותנת לשלושת ילדיי בגילאי 7, 12 ו13 וחצי, שקית והם מרוקנים אותה ישירות מתחת ללשון.
בהתחלה היה להם מוזר אבל הם התרגלו והטעם טעים טעם תפוז
השקית מכילה סידן  פחמתי אמורפי, סורביטול שזה הממתיק, חומצה ציטרית סיליקון דיאוקסיד 
תבינו זה מוצר מהפכני הדור הבא של הסידן והספיגה משופרת. לא כדור לא סירופ. שקית אבקה מתוקה.
הילדים שלי משתפים פעולה מבחינתם זה מזכיר את האבקה של הסוכריות הקופצות.





המינון
------
לארבל ולליעד שהם מעל גיל 9 אני נותנת 2 אריזות ביום
לאופיר שהוא בן 7 אריזה אחת בלבד

אני כל כך רגועה ולא דואגת שהגוף שלהם לא יקבל סידן
מאז שהתחלנו לצרוך אני בטוחה שזה יחזק להם את העצמות

המחיר
-------

169 ש"ח למארז המספיק ל2  ליום עדיף על קיבה ריקה( מספיק לחודש) 


לרכישה ועוד פרטים ניתן להכנס לאתר 
דנסיטי

ארכיון הבלוג