שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום רביעי, 25 באפריל 2018

פתיתים בטעמי המזרח הרחוק


מודה... נמאס לי מפתיתים רגילים ובצל, שמכינה כל הזמן לילדודס
והחלטתי להכין פתיתים  קצת אחרת..
אם כל סוגי האטריות והפסטה מקבלים בהכנעה, באהבה ובשמחה את תיבול המזרח הרחוק למה שלא ננסה עם פתיתים
ותקשיבו השילוב הזה נפלא

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏



החומרים
--------
2 ס"מ שורש  זנגביל
2 בצלים ירוקים
2 גזרים
200 גרם אפונה (אפשר קפואה) -אני הורדתי הפעם
200 גרם גרגירי תירס (קפואים או מקופסה)
200 גרם נבטים
6 כפות שמן
500 גרם פתיתים אני השתמשתי בפתיתים החדשים של אסם מסדרת אסם פלוס עם 50% יותר  חלבון

4 כוסות מים רותחים או מרק עוף 
4 עד 6 כפות סויה
1 כף חומץ
מלח לפי הטעם
1 כף סוכר 

להגשה
------
בוטנים קלויים וממולחים גרוסים גס
בצלים ירוקים קצוצים

ההכנה
-------
קולפים את הזנגביל ומגררים על מגררת דקה
קוצצים את הבצלים הירוקים
קולפים את הגזרים וחותכים לקיסמים דקים
אם האפונה והתירס קפואים מפשירים אותם במסננת מתחת לברז
שוטפים את הנבטים ומנערים מהמים

מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב ושטוח או בווק
מוסיפים את הזנגביל והבצל הירוק ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה בערך
מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן
מוסיפים את האפונה והתירס ומטגנים עוד דקה
מוסיפים את הנבטים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עד שהם מתרככים מעט

בנתיים מכינים את הפתיתים
מחממים שמן בסיר בינוני מוסיפים את הפתיתים ומטגנים דקה
מרתיחים את המים או המרק ומוסיפים לפתיתים עם 2 כפות מרוטב הסויה
מבשלים על להבה נמוכה עד שהפתיתים מוכנים
מסירים מהאש ממתינים עוד 5 דקות סיר מכוסה

מעבירים את הפתיתים אל הירקות שבסיר הגדול
מוסיפים את רוטב הסויה שנותר את החומץ, מלח, לפי הטעם וסוכר
ומערבבים יחד על להבה גבוהה
להגשה  מפזרים את הבוטנים ובצל ירוק 





קיבלתי להתנסות ב3 מוצרים מהסידרה אסם פלוס פסטה פנה, ספגטי ופתיתים
המכילים יותר חלבון מדובר על פיתוח ייחודי המאפשר להעשיר את הפסטה והפתיתים האהובים בחלבון איכותי מבלי לפגוע בטעם ובמרקם של המוצרים המקוריים, המוצרים האלה טעימים ואיכותיים בעלי תרומה תזונתית ייחודית 

התמונה של ‏‎Cochi Mizrachi‎‏.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג