שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שני, 31 ביולי 2017

עוגת שמרים תפוחי עץ


אתמול סידרתי את הבוידם ומצאתי שקית עם מתכונים שאספתי לפני 10 שנים
והיה שם מתכון דהוי..וצהבהב שידע ימים טובים יותר
ואני כל כך שמחתי כי 10 שנים מחפשת אותו ולא זכרתי איפה שמתי אותו
מתכון לעוגת שמרים תפוחי עץ
את המתכון כתבתי לפני 20 שנה שגרתי בקיבוץ, ואני זוכרת שאתי הכינה אותו
הריח בבית שלה היה מדהים , אי אפשר היה להתעלם
הטעם מושלם
אז איזה כיף שמצאתי אותו כי הרווחתם






אפשר להכין מהבצק הנפלא הזה גם רולדות שוקולד


בבצק יש מרגרינה
אין לי מושג מה הטעם יהיה עם חמאה, לא ניסיתי
שנים שלא הכנסתי מרגרינה הביתה בגלל שומן טראנס
תמיד אני משתמשת בחמאה, ואוכלת המון
אבל לאחרונה הרופא קרא לי לשיחה ואמר שהכולסטרול שלי בשמים
ולאחר שיחה איתו הוא הסביר לי 
שעליי להפסיק לאכול הרבה חמאה  זה לא בריא..כן כן זה לא מה שחשבנו וחושבים
כי חמאה עשויה משומן שבא מהחי
ואם כבר במתכון רשום חמאה-אז  להשתמש במרגרינה..כן כן מרגרינה
כמובן הכל במינון
מרגרינה עשויה משומן צימחי וכיום המרגרינות יותר טובות מבעבר כי הפחיתו להם את השומן הטרנס, בצורה משמעותית
אז רק מניחה את זה כאן..תחליטו אתם מה לעשות עם המידע הזה
טוב אחרי שחפרתי קבלו מתכון מדהיםםםםם






המתכון ל4 רולדות

לבצק:
-----
4 כוסות קמח
200 גרם מרגרינה
50 גרם שמרים או שימרית(אם משתמשים בשמרים יבשים אז כף וחצי)
חצי כוס סוכר+כף
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1/4 כוס מים

למלית
------
1 ק"ג תפוחים(בערך 4, רצוי לשקול)
1 כוס סוכר
1 כפית קינמון
חופן צימוקים
אגוזים(אם רוצים)

ההכנה
------
מערבבים את כף הסוכר ברבע כוס מים פושרים ומוסיפים את השמרים
משהים לתפיחה כרבע שעה , עד שהעיסה מתחילה לתסוס
ככה צריך להיות



מכניסים את כל החומרים כולל השמרים לקערת המיקסר
שהמלח לא יגע בשמרים
מעבדים לבצק במהירות איטית 10 דקוץ, עד לקבלת בצק חלק
מכסים במגבת נקייה ומשהים לתפיחה עד שהבצק יכפיל את נפחו

הכנת המלית
------------
קולפים את התפוחים ומסירים את הגרעינים
חותכים ופורסים לפרוסות דקות
מוסיפים סוכר וקינמון
מכניסים את הקערה למיקרוגל ל3 דקות בעוצמה מקסימלית
מעבירים את התפוחים החמים למסננת, כדי שכל הנוזלים המיותרים ירדו

בנתיים משרים את הצימוקים במים רותחים כרבע שעה
שוטפים ומייבשים

כאשר התפוחים קרים מוסיפים את הצימוקים ואפשר להוסיף גם אגוזים קצוצים

הכנת העוגה
------------
לשים את הבצק ומחלקים ל4 חלקים
אני חילקתי ל3
מרדדים כל חלק על משטח מקומח לקבלת הצורה הרצויה
מסדרים את התפוחים על הבצק בשכבה אחידה
מגלגלים
ומניחים בתבנית שפרסנו נייר אפיה


נותנים התפחה נוספת קצרה
מברישים את העוגות בחלמון(הצהוב) ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, 30 דקות

לאחר שהעוגות הצטטנו לחתוך לפרוסות
ניתן ואף רצוי לפדר אותם באבקת סוכר
ולהתענג



















אין תגובות:

פרסום תגובה

ארכיון הבלוג