שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 17 במרץ 2016

קציצות בשר אפונה וגזר


תבשיל שאני מאוד אוהבת להכין
כי רק ככה הילדים שלי מוכנים לאכול אפונה וקציצות...







המצרכים
----------
חצי קילו בשר טחון
תפוח אדמה מגורד שסחטנו את הנוזלים
בצל אחד מגורד  ללא  הנוזלים
1 ביצה
1/3 כוס שמן רגיל
3 כפות פירורי לחם
צרור כוסברה קצוצה(אפשר גם פטרוזיליה)
כף אבקת מרק עוף
כף פפריקה..
חצי כף בהרט/תבלין לקציצות/חוואייג' (אני מעדיפה בהרט)
כפית שטוחה מלח


לרוטב
------
1 בצל קצוץ
5 שיני שום פרוסות לעיגולים
3 עגבניות קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
אפונה קפואה-2 כוסות
2 גזרים חתוכים לעיגולים 
2 גבעולי סלרי חתוכים לרצועות
כף אבקת מרק עוף
2 כפות פפריקה
מעט כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם

ההכנה
------
לערבב את כל חומרי הקציצות לתערובת אחידה. להכניס למקרר לפחות לשעתיים 

לטגן בצל קצוץ להוסיף 5 שיני שום פרוסות לעיגולים

להוסיף את העגבניות הקצוצות, את נאפונה והגזר

להוסיף את הסלרי ורסק העדבניות
לאדות כמה דקות 
לשים מים רותחים (קיבולת של 2-3 כוסות מים) 
להוסיף תבלינים(כך אבקת מרק, 2 כפות פפריקה, מעט כורכום מלח ופלפל)
לתת לתבשיל לרתוח 
כשהרוטב רותח יש להוסיף את הקציצות בצורה עדינה מבלי להזיז אותם







להמשיך לבשל על אש בינונית עם מכסה סגור

לבשל בערך 30 דקות מידי פעם להזיז את הסיר שהרוטב יכסה את הקציצות

לבשל עד שהרוטב מצטמצם למידה הרצויה לכם



בהגשה...לשים בצלחת ערימת אורז ומעליהם את התבשיל ולהתענג 




לפעמים אני עושה עם תפוחי אדמה בלבד





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג