לראשונה אכלתי את הכרוב הטעים זה, אצל סבתא של חברה..סבתא פרסיה,לפי 20 שנה
והיה לי כל כך טעים שישר ביקשתי מתכון..
כרוב שבושל שעתיים בגז ואיזה ריח מטריף..והטעם וואו
אבל הסבתות לא ממש יודעות לתת מתכון מדוייק..
"בואי אליי שבוע הבא ואלמד אותך בדיוק איך מכינים"..היא הציעה
וכך היה...ישבתי ורשמתי ושאלתי....ובסוף יצא מתכון מדהים
הרוטב חמצמץ..במילוי יש המון ירק כמו שהפרסים אוהבים
החומרים
--------
1 כרוב לבן בינוני
למלית:
------
1 וחצי כוסות אורז שטוף ולא מבושל
300 גרם בשר בקר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים לזהוב
1 כוס עשבי תיבול(שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, נענע- לא להפחית את הכמות זה מה שעושה את ההבדל בין כרוב רגיל לכרוב הזה...ממליצה לשים גם נענע מאוד מוסיף)
תבלינים
---------
מלח אני שמה בערך כף
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
אני שמה גם בהרט בערך חצי כפית
לרוטב:
------
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
2 וחצי כוסות מים רותחים
מיץ סחוט מלימון אחד גדול
2 כפות שמן
1 כף סוכר
מלח
פלפל
מעט אבקת מרק
ו-1 לימון פרסי יבש (קונים בחנויות תבלינים, אפשר לוותר)
ההכנה
------
לחלוט את הכרוב בעזרת מים רותחים..(אני בישלתי אותו במים כ10 דקות)
לפרק בזהירות
לערבב את כל חומרי המלית
להניח 2 כפות באמצע העלה ולקפל כמעטפה(בהתחלה את הצדדים ואז לגלגל לרולדה
לרפד סיר גדול, בשאריות הכרוב ולהניח את הכרוב הממולא צפוף שהפתח כלפי מטה
להרתיח את כל מרכיבי הרוטב בנפרד ולצקת על הממולאים
לבשל על אש קטנה כשעתיים
וכך זה אחרי שעתיים, הרוטב ברובו נספח
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה