שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום חמישי, 4 באוגוסט 2016

אי ירוק בים-מרק ברוקולי וכרובית מוקרם

\


הברוקולי כמו הכרובית שייך למשפחת המצליבים, והם נחשבים לירקות דל קלוריות
והם הולכים מצויין ביחד
תמיד אני קונה אצל הירקן ומתחילה לקלף לפרחים ולנקות
הפעם שמחתי מאוד שסנפרוסט , הוציאה 2 אריזות חדשות מיני ברוקולי ומיני כרובית
זה ממש חוסך לי זמן וטירחה הכרוך בחיתוך הירקות
חוץ מזה שהירקות איכותיים, האריזה החדשה,  המיני מספקת נוחות בבישול ובאפייה
גם מתאים לילדים קטנים, כנשנוש בריא..מזון אצבעות

הפעם החלטתי לעשות את המרק שילדיי קוראים לו אי ירוק בים...
מרק בריא וטעים




החומרים
-------
חבילת ברוקולי, אני השתמשתי בסדרת מיני ברוקולי של סנפרוסט
חצי חבילה כרובית-השתמשתי בסידרה מיני כרובית
בצל גדול חתוך גס
2-3 שיני שום כתושות
כף שמן או 25 גרם חמאה
כך וחצי אבקת מרק בטעם עוף, ללא מונסודיום 
מלח
פלפל
רבע כפית אגוז מוסקט טחון





ההכנה
-----
מאדים בסיר גדול את הבצל בשמן או בחמאה
מוסיפים את השום, הכרובית, הברוקולי והמים בערך ליטר מים
מביאים לרתיחה
מבשלים  על אש קטנה עד שהירקות מתרככים
מוסיפים את התבלינים ומבשלים 10 דקות נוספות
מרסקים את המרק בבלנדר . 
והמרק מוכן..

בשלב הזה אני ממליצה להוסיף שמנת מתוקה ולחמם שוב
בתאבון
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------









חפשו אותי בפייסבוק

https://www.facebook.com/groups/538468113026467/

יום רביעי, 3 באוגוסט 2016

בריחת שתן -זה לא סוף העולם ומוצרי DEPEND

השיחה שהגיע אליי מחברתי הטובה, היתה כל כך מדאיגה ומלחיצה
הייתי בטוחה שקרה לעובר משהו..חס וחלילה
"אל תשאלי מה קרה לי..את חייבת לעזור לי..אני בדיכאון, בכתה  חברתי בטלפון
תביאי לי איזה תרופת סבתא, חליטת תה..משהו שיעצור את הסיוט הזה"

מה קרה..שאלתי חוששת לשמוע את הנורא..

"...ברח לי הפיפי ..יבבה 
יצאתי מהבית כרגיל לעבודה..התחלתי בנהיגה ופתאום השתעלתי שיעול
גדול...ברח לי השתן
אין לך מושג מה עברתי..
כל התחתון שלי שתן...
איזו מבוכה..לא סיפרתי לאף אחד התביישתי...חזרתי הביתה
לא מוכנה לעבור את הסיוט הזה שוב.."



והיא לא לבד...
זו תופעה שלמרבה הצער לא מדברים עליה ולא משתפים את הרופא.
עשרות מליוני נשים בארץ  ובעולם, מתמודדים עם תופעת בריחת השתן
שמתבטאת באיבוד השליטה בשלפוחית השתן 
בדרגות הרטבה משתנות, מטיפות בודדות ועד אי שליטה מוחלט על הסוגרים.


ותהיו בטוחים שהתופעה לא רק בקרב אנשים מעל גיל 50
זה  קורה גם במהלך ההריון ולנשים אחרי לידה

אז תרופת סבתא לא היה לי לתת לה..וגם לא חליטה שתעצור את הסיוט הזה
הפנתי אותה לרופא
ובנתיים המלצתי לה על מוצרי דיפנד לבריחת שתן
אני השתמשתי בהם במהלך ההריון ולאחריה
תחבושות עבות וסופגות
עם הגנה טובה יותר
התחבושת סופגת פי 3 יותר מכל תחבושת אחרת
השכבה סופגת במהירות רבה,למקסימום הגנה ונוחות.
היא גם מנטרת את הריחות הלא נעימים
ובקיצור פתרון מושלם לסובלות  מבריחת שתן קלה

תחבושות דרגת ספיגה 4..



וגם דרגה 6 לספיגה מושלמת בלילה




ואפילו מגני תחתון לשמירה יומיומית 




אז אל תתנו לבריחת שתן לעצור לכם את החיים




יום שני, 1 באוגוסט 2016

תערוכת עידן הקרח והדינוזאורים


אין ילד שלא נשאר אדיש למראה דינוזאור שמתנשא לגובה רב
לא משנה כמה פעמים אקח את ילדיי לסינימה סיטי , בראשל"צ להתבונן בדינוזאורים , זה ירגש אותם מחדש
אבל מה שהם חוו בתערוכת עידן הקרח והדינוזאורים-לא היה ספק בכלל שיצאו עם חוויה מיוחדת שאין שני לה, ובעיקר מחכימה.



התערוכה מוצגת במוזיאון ארץ ישראל, ברמת אביב,
שם תוכלו לראות דגמים משוחזרים אחד על אחד , שפשוט לוקח אותנו לעולמם של הדינוזאור ושאר החיות בתקופת הקרח.
ומתחם אינטרקטיבי מדהים

איך שנכנסנו למתחם ראינו כ50 דינוזאורים ממינים שונים ובגודל אמיתי, והיו כאלה שהתנשאו לגובה של 13 מטר






כל דינוזאור השמיע קולות וצלילים שאי אפשר להתעלם 
היו דינוזאורים שהזיזו את הלשון ואף את העינים..פשוט חוויה עוצמתית
הילדים היו מהופנטים ולא נשארו אדישים
הגדול שלי כל כך נהנה לקרוא מה שם  הדינוזאור..באיזה תקופה בהיסטוריה חי  ופשוט הסתובב ושאל שאלות...שנתן לי סיפוק שהתערוכה גם מהנה 
אבל בעיקר חינוכית ומחכימה.
התערוכה נותנת לנו עובדות ושחזור החיים הפרה-היסטוריים של הדינוזאורים
יש לציין שהנוף מהמם, וממחיש לנו בקול ובצליל את החוויה




בתערוכה ראינו יצורים כמו הממותה המפורסמת, דב הקוטב ודב הפנדה
ואפילו קרנפים.
והיו שם גם יצורים לא מוכרים







אז מה יש בתערוכה
------------------
"רוכבים עם עידן הקרח": קרוסלה עם פנדה, דובי קוטב ודובי גריזלי.
"להיות פליאונתולוגים": חיפוש מאובני טירנוזאורוס-רקס ובניית שלדי דינוזאורים.
נגיעה בעולם שמאחורי הדגמים: 4 רובוטי דינוזאורים אותם מזיזים ומפעילים הילדים.
סרט תלת-מימד על היווצרות הדינוזאורים.
פינת צילום עם יצורי עידן הקרח והדינוזאורים.
משחקים אינטראקטיביים הכוללים חידון, צביעה ומשחקי זיכרון





ואפילו נכנסים למתחם ומצטלמים..












התעייפתם? אפשר לנוח בפופים או לצייר 







אז אם אתם מחפשים לחזור בזמן לתקופה בהיסטוריה 
אם  אתם רוצים להחכים בעובדות ושחזור החיים הפרה הסטוריים
התערוכה הזו בדיוק בשבילכם

מה עוד צריך לדעת
--------------------
מוזיאון ארץ ישראל, רמת אביב, ת"א.

אוגוסט 2016.
א' –ה' 09:00-21:00 , ו' – 15:00-9:00, שבת – 21:00-9:00.


מחירים:רגיל 89 ₪, יש מבצע בכרטיסי אשראי 1+1

התערוכה בחוץ לכן רצוי ומומלץ להגיע אחר הצהרים 
חניה צמודה למתחם בעלות 20 ש"ח לכל היום.



קישור לסרטון ביוטיובhttps://www.youtube.com/watch?v=B

gLAaohv-bQ

בלו(נ)ז לחונקי הכמרים


שלא תבינו לא נכון..אני לא הולכת לכתוב שיר על אף כומר ובטח שלא לחנוק אותם..
זה השם של הפסטה החדשה הטריה והמצוננת, ששופרסל מייבאת מאיטליה.
חונקי הכמרים למי שלא יודע, זה סוג של פסטה מאורכת שצורתם לא אחידה
ולמה הם נקראים ככה?
יש איזה אגדה שמספרת שהכמרים היו כל כך חמדנים שראו פסטה..והיו פשוט נחנקים תוך כדי אכילה.

הכנתי לילדים בלונז..המתכון המוכר והידוע שלי ,לילדי הסרבנים שלא מוכנים שיהיה גזר או פלפל אדום או אפילו יין אדום..כמו שבלונז צריך להיות.
אבל כשהמנה הגיעה לשולחן עם חונקי הכמרים...לא נשאר פירור





ההכנה
-----
חבילת חונקי הכמרים של שופרסל- ניתן למצוא במקררים -לבשל את הפסטה לפי ההוראות על גב האריזה






החומרים לרוטב
---------------
3-4 כפות שמן
חצי קילו בשר טחון טרי
3 שיני שום גדולות כתושות
3 כפות רסק עגבניות
חצי עד כוס מים רותחים
כפית אורגנו
מלח
פלפל
אבקת מרק של ויטה ללא מונסודיום 

ההכנה
-----
לצקת שמן בסיר
לטגן את הבשר הטחון עד שמשנה את צבעו ונהיה פירורים
להוסיף את השום שכתשנו ולערבב עם כף עץ
להוסיף את האורגנו ולהמשיך לערבב
לאחר שהוספנו את האורגנו להוסיף 3 כפות רסק עגבניות והמים הרותחים
תתחילו עם חצי כוס ותראו אם חסר להוסיף עוד חצי כוס
לתבל במלח, פלפל ואבקת מרק
לבשל על אש נמוכה כ10 דקות

להוסיף את חונקי  הכמרים ולערבב.

בתאבון


יום שני, 25 ביולי 2016

tubix-המעברים הסודיים של החיים-חוויה מרתקת


כשהגענו יום שישי,אני וילדיי לפארק פרס, לתערוכת הטיוביקס במוזיאון בחולון, לא ידעתי למה לצפות.
אמרו תערוכת צינורות...מה מעניין בצינורות סיננתי?!
צינורות אצלי תמיד נקשרו לצינורות מים או אפילו לסיפון, מתחת לכיור שלי
אבל שנכנסנו הילדים אמרו וואו..דבר כזה עוד לא ראינו אימא.
הרגשתי שאני עוברת איתם , חוויה חושית בכל תחנה ותחנה.
איך שנכנסים, מקבלת אותנו מדריכה ,שנכנסת איתנו  עמוק לתוך ביטנו של הצינור 
יש לציין שהכל בליווי אורות כחולים וצינורות ענקיים כסופים, שמתחילים
לנוע ואתה לא יכול לא להכנס לאווירה
 הכל מלווה במוזיקה ובקולו המיוחד והרהוט של מוטי קירשנבאום, שמסביר
בשפתו המיוחדת על 6 התחנות שנעבור


 התחנות שחיכו לנו

יער האשליות
--------------------
יער שלם שכולו מורכב מצינורות  הקיפו אותנו והתחיל מחול של צינורות וקולות של חיות, וצינורות שהתנועעו לפי הקצב כענפי העצים,
לאט לאט הפך  להיות מסיבת יער.

מפעל הכדורים
---------------
בתחנה הזו חבשנו קדסות...ואז מטח של כדורים נחתו עלינו מכל עבר
והיינו צריכים לדחוס כדורים  למדחס ענק.
הילדים התלהבו והוציאו הרבה אנרגיה

כאן הילדים לומדים שתפקיד הצינור, כממיין ומוביל חומרים אשר חשוב בכל
תהליך הייצור







אוקיינוס המדע
---------------
בתחנה הזו עברנו בסבך של צינורות..ואז בחלל שחור בלי שום הכנה
הצינורות הפכו לייצורים גדולים והתרבו והסתערו עלינו בכל הכיוונים
והטביעו אותנו באוקיינוס.
התחנה הזו כל כך חוויתית שהילדים פשוט לא רצו לעזוב את העמדה.
בקולו הענוג קירשנבאום מסביר על כמות המידע האינסופית שעוטפת את מציאותינו 







צינורות החיים-עולם החי
------------------------
בחדר עולם החי  משולב מוזיקה ומיצגים אמנותיים,להמחשת הצינורות האלו
המאפשרים את קיומו של עולם החי

המסוע-עולם איתני הטבע
-------------------------
המשכנו לתחנה הבאה , נכנסנו לתוך מסוע, שצינור גדול ושקוף ירד עלינו
וכיסה אותנו ושם התחלנו במסע שהרגשנו את איתני הטבע..קור, רוח, מים 
כל המסע  הזה לווה בצלילים ותאורה וזו היתה חוויה מיוחדת




החלל האינטרקטיבי
------------------
המקום בו הילדים יוכלו לחוש ולשחק עם הצינורות
לצעוד על גשר צר וארוך בתוך צינור דק וארוך
להצטלם בתוך תפאורה למזכרת
ואנחנו ההורים לשבת לנוח ולשתות קפה
או אפילו לבקר בחנות המזכרות




אז אם אתם מחפשים חוויה אינטראקטיבית, שכולה שילוב של מדע ואומנות
אם אתם מחפשים לראות צינורות שקמים לתחיה
התערוכה הזו בדיוק בשבילכם
תערוכה שמשולבת בין מדע ומופע המחול הבנלאומי המצליח "אלומיניום"
שנוצרה ע"י האמן אילן עזריאל


קישור לסרטון-בפייסבוק
https://www.facebook.com/TUBIXexhibition/



מה עוד צריך לדעת
--------------------
לאתר התערוכה: tubix.co.il

המסע בתערוכה נעשה בקבוצות בלבד.

מלווה על ידי יצורי עולם הצינורות, מדריכים המכוונים את המבקרים בין החללים.

גילאים: שנתיים ומעלה (ילד עד גיל שנתיים פטור מכרטיס).

ימים :א-ה +שבת משעה 9 -18:00
יום ו'- משעה 9 - 14:00


אולם – האנגר פארק פרס חולון - 15/7-30/10.

מחירי כרטיסים: מכירה מוקדמת 89 ₪, מחיר רגיל 99 ₪


מבצעים: חברות אשראי: זוג ב 99 ₪



יום שבת, 23 ביולי 2016

חדש על המדף-חומוסיבוב בתוספת שלא נגמרת


חברת סלטי צבר הפתיע לאחרונה והוציאה לשוק סדרת "חומוסיבוב"- 3 מוצרים חדשים בסידרת הפרימיום,"מלך החומוס"
חומוס עם  תוספת שעוברת בצורת ספירלה דרך כל החומוס מהשכבה הראשונה עד התחתונה. 
מעכשיו  התוספת מספיקה לכולם, בניגוד לחומוסים אחרים שהתוספת נמצאת רק למעלה ובכמה ביסים נגמרת.

אז מה בסיבוב אתם שואלים?
חומוסיבוב חריף-לאוהבי הספייסי
חומוסיבוב עם רוטב שום מתובל-כמה שזה טעים, מזכיר את הרוטב השום ששמים במסעדות שמוכרות חומוס
וחומוסיבוב  מפתיע עם רוטב המשלב גזר  ופלפל



לארוחת הערב לקחתי את החומוסיבוב גזר ופלפל
ושילבתי לו נתחי כבש שבישלתי בשישי, וטוגנו עם בצל מטוגן
וזה היה מושלם עם מעט שמן זית ופטרוזיליה
ונשאר רק להעביר סיבוב
יש לציין שהטעם איכותי ולא מבייש שום חומוסיה  איכותית.




משקל:400 גרם
כשרות: בד"צ העדה החרדית
להשיג ברשתות השיווק 








 

עוגת שיפון אגוזים ושוקולד


העוגה זו כל כך טעימה וקלה להכינה
שילוב של עוגה בחושה עם אגוזים ושוקולד מריר 
את העוגה אספתי מהספר "עוגות לכל עת"של  נירה שויאר, 
הספר שהיה האורים והתומים שלי בענייני אפיה
מאמינה שכמעט אין בית ללא הספר הזה.
אז קבלו מתכון לעוגה קלה וגבוהה בשינויים קלים שלי





תבנית  26

לחמם את התנור לחום 175 מעלות

קבוצה א
--------
1 כוס סוכר
6 חלמונים
1 כף תמצית וניל
קורט מלח


חצי כוס שמן

קבוצה ב'
---------
1 ורבע כוסות קמח
1 כפית גדושה אבקת אפיה
1 ורבע כוסות אגוזי מלך  קצוצים גס  
70 גרם שוקולד מריר מגורר על פומפיה גסה
חצי כוס נוזלים ( חלב/מים/מיץ תפוזים) אני שמתי מיץ תפוזים 

6 חלבונים
חצי כוס סוכר

להכניס את החומרים מקבוצה א' (ללא השמן)  לקערה יבשה לבחוש היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית

להוסיף בזרם דק לתערובת את השמן תוך בחישה

לערבב את כל החומרים היבשים  לא לשים את כל השוקולד המגורר, לשמור קצת לפיזור למעלה.
להוסיף את הנוזלים, מקבוצה א' ואת המיץ התפוזים  אל התערובת, תוך בחישה  עד שמתקבל בצק חלק
לא לבחוש יתר על המידה כי זה פוגע במרקם

להקציף את החלבונים בקערה בינונית 
כאשר מתחיל להיווצר קצף להוסיף את הסוכר בשתיים שלוש פעמים ולהמשיך להקציף עד שמתקבל קצף גמיש
להוסיף את הקצף לבצק בתנועות עטיפה ולצקת את הבצק לתבנית אפייה משומנת.
לפזר את השוקולדששמרנו  על הבלילה מלמעלה.לא לערבב

לאפות בחום בינוני כ45-50  דקות או עד שקיסם שננעץ המרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע





ארכיון הבלוג