שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 28 בספטמבר 2019

תבשיל שעועית ירוקה עם בשר


את התבשיל הזה אני מכינה בראש השנה  ובחורף עם שינויים בגלל הילדים
המתכון של חיים כהן. בהתחלה שראיתי את המתכון נבהלתי קינמון באוכל? כפית? אבל החלטתי להעז, להפחית משמעותית את כמות הקינמון ועדיין יצא תבשיל מעניין, עשיר בתבלינים .  אבל אם תלכו לפי המתכון יצא לכם תבשיל טעים ומיוחד  לפי הביקורות שיש 
 התבשיל הזה הוא מהמטבח האורפאלי , בסיפרו חיים כהן מבשל הוא מתרפק ומספר שאימו בסוף ימיה אכלה את התבשיל ,במסעדה של פיני בירושלים, איש הקהילה האורפלית הירושלמית והתרגשה מהטעם המוכר

עוד מתכונים שאספתי מהסבתות, ומכל מי שפגשתי, מתכונים קלים טעימים ובעיקר נוסטלגיים
 תמצאו בקבוצה בפייס
מתכונים ועצות שצברתי בדרך 





המתכון כפי שרשום בספר

1 1/2 קילו צוואר כבש או אונטריב(חלק שומני שמזכיר את בשר האנטריקוט, אבל אפשר כל חלק בשר  לבישול ארוך
1/3 כוס שמן
2 בצלים חצויים ופרוסים
2 עגבניות מגורדות
1 כפית פלפל אנגלי טחון(אני שמתי חצי כפית)
1 כפית פלפל שחור 
מלח
1 ק"ג שעועית ירוקה טריה מנוקה מקצוות
1 כפית קינמון טחון(אני הפחתתי לרבע כפית בגלל הילדים  )
חצי כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה(אני השתמשתי בפפריקה מעושנת  של תבליני נפטון)

שוטפים את נתחי הבשר ומייבשים
מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף
מגבירים להבה, מוסיפים את הבשר ומשחימים מכל הצדדים
מוסיפים את העגבניות מערבבים קצת ומוסיפים מים רותחים בכמות שתכסה את הבשר
מתבלים בפלפל אנגלי, פלפל שחור ומלח
מביאים לרתיחה מסירים את הקצף שצף על פני הנוזל 
מנמיכים להבה מכסים את הסיר ומבשלים שעה וחצי עד שעתיים
שמים את השעועית בקערה מפזרים עליה את הקינמון הכורכום הפפריקה ומעט מלח
מערבבים בידיים
מוסיפים את השעועית לסיר הבשר
יוצקים קצת מנוזלי הבישול של הבשר לקערת השעועית הריקה ומערבבים את הנוזל עם התבלינים שנותרו בתחתית
יוצקים את הנוזל הזה לסיר 
מכסים את הסיר ומבשלים כ1/2 שעה עד שהשעועית מתרככת  

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
על תבליני נפטון שמעתם?
אני במטבחי התחלתי להשתמש  בתבליני נפטון שמעשירים את התבשילים שלי בטעם וארומה משגעים
במתכון זה השתמשתי בפפריקה בעל ארומה מעושן וייחודי . הפפריקה המעושנת נהדרת לתיבול והכנה של מנות מגוונות בהן בשרים מרקים שקשוקה תפוחי אדמה בתנור מרינדות ועוד
חברת נפטון משנת 1980 המתמחה בפיתוח ייצור ושיווק תבלינים תערובות תיבול ממרחים רטבים
מציעה לכבוד ראש השנה תערובות תיבול ותבלינים שיסייעו בהכנת מנות חגיגיות ומשובחות 
לרחל השנה החדשה התחדשו בנפטון במיתוג חדש לוגו ומכסים בצבע כחול רויאל מלכותי
שהצבע הכחול מהדהד את שם החברה -נפטון-אל הים האגדי במטרה לשקף את השאיפה להביא תבלינים איכותיים מארבעת קצוות תבל
התבלינים ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטמט
עוד תבלין שהשתמשתי להכנת תפוחי אדמה בתנור הוא תבלין טוסקנה (תערובת כוללת שמן, שום גבישי, פפריקה מתוקה רוזמרין מלח ים ועוד 












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

ארכיון הבלוג