שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום ראשון, 1 באוקטובר 2017

חזה עוף ממולא בבשר בקר וכבש ברוטב פטריות



מכירים את זה שבחגים בא לכם להכין מנה חגיגית, לא שגרתית, מנה שכולם יגידו וואו
אז קבלו מתכון שלא נופל באיכותו ובטעמו
וזה מחומרים זמינים ולא יקרים
חזה עוף
בשר טחון
אבל אחרי שתגישו אותו לשולחן ותקבלו ים מחמאות וכמה המנה הזו טעימה תבינו על מה אני מדברת
את המנה למדתי בסדנת שף שהייתי-מוני לייבל ומאז היא כיכבה בראש השנה






החומרים ל4 מנות
--------
חזה עוף /שניצל 4 חתיכות לא דק מדי
100 גרם בשר בקר טחון
50 גרם בשר כבש טחון או שומן כבש
2 בצל
1 חבילת פיטריות טריות
פטרוזיליה
תבלין קייג'ון(להשיג בחנות תבלינים) 

5 כפות שמן זית 
2 כפות קורנפלור
3 כפות סויה
שיני שום כתושות
 מלח לפי הטעם
 פלפל שחור גרוס לפי הטעם
כוס יין אדום
כוס מים פושרים


משרים במרינדה של שמן +תבלין קייג'ון את חזה העוף/שניצל 

בקערה נוספת מכינים קציצות -מערבבים בשר טחון, עם בשר הכבש, פטרוזיליה בצל קצוץ מתבלים במלח ופלפל שחור

לוקחים חזה עוף פורסים אותו , שמים קציצה על רצועת חזה העוף ומגלגלים

מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל15דקות 

בנתיים במחבת מקפיצים בצל ושום מוסיפים פטריות חתוכות, יין אדום ומים
מתבלים במעט מלח, פלפל שחור ורוטב סויה
מערבבים
מוסיפים את הקורנפלור ומסמיכים

חתוכים את חזה העוף שהוצאנו לטבעות..כל אחד לפי רצונו לעובי הרצוי לו

מסדרים בתבניית את הטבעות ושופכים מעליו את הרוטב
מכניסים שוב לתנור ל180 מעלות ל30 דקות

בהגשה שמים טבעת ושופכים מעליו את הרוטב 







פורסים לאחר 15דקות שאפינו בתנור




 הרוטב






אין תגובות:

פרסום תגובה

ארכיון הבלוג