שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שישי, 8 בינואר 2016

חמין טוב-המדריך לחמין מוצלח וטעים

חמין טוב הוא חמין שהבשר בו איכותי...שיש בפנים עצמות מח שנותנים טעם עמוק
חמין טוב הוא חמין שאין בו הרבה תבלינים(אצלי זה רק פלפל מלח פפריקה וכף רסק )

חמין טוב הוא חמין שיש בו צבע משגע( אצלי בזכות קליפות הבצל וכף דבש)
חמין טוב הוא חמין שיש בו רוטב ולא יציקה
עוד כמה שעות החמין יהיה מוכן ..הריח משגע

אז פחות דיבורים קבלו מתכון מדהים


חמין בדרך כלל לא מצטלם טוב וזו התמונה שהחמין בתנור....






חומרים
--------
10 תפוחי אדמה בגודל בינוני(אני שמה גם בטטה קלופה וחתוכה)
4 בצלים קצוצים דק
3 בצלים חתוכים לרבעים
600-800 גרם בשר משובח לחמין (אני שמה 3 סוגים, שריר,שפונדרה וצוואר-הבשר חייב להיות חתוך לחתיכות גדולות
מי שלא אוהב בשר ניתן להחליף בעוף..
1-11/2 כוסות שעועית מושרים כל הלילה
3-4 עצמות מח
2 ראשי שום שלמים
6-8 ביצים 
שמן או שמן זית או שומן אווז
1 כף דבש


תבלינים:
---------
מלח, פלפל שחור טרי, פפריקה
2 כפות אבקת מרק בקר או עוף
כף וחצי רסק עגבניות


תוספות לחמין- בגדר המלצות(מי שרוצה)
--------------
1 כוס גריסי פנינה
11/2 כוסות אורז
1 חבילה קישקע
1 כוס חיטה

ההכנה
-------

מתבלים את תפוחי האדמה שחתכנו ל2, במלח פלפל ופפריקה
לקחת סיר רחב שמתאים לחמין, לשים את השמן ולטגן את הבצלים הקצוצים, עד שצבעם בהיר. לשמור את קליפות הבצל להענקת צבע חום
לתבשיל.
שמים את קוביות הבשר ואת העצמות וממשיכים לטגן בשומן
מוסיפים לסיר את קליפות הבצל
מפזרים את השעועית
מניחים מעל את תפוחי  האדמה ואת רבעי הבצל ואת ראשי השום
מניחים מעל את שקיות האורז/שקית גריסי הפנינה/החיטה
לידן מניחים את הביצים ומעל את הקישקע
ממלאים את הסיר במים עד מעבר לחצי הגובה


בסיר קטן ממיסים את הדבש
מערבבים עם אבקת המרק ורסק העגבניות
מתבלים בפפריקה(אני שמה הרבה) פלפל ומלח, ומוסיפים כוס מים רותחים
מערבבים היטב..יוצקים לסיר  החמין ומביאים לרתיחה. מתקנים תיבול
אופים כל הלילה בתנור שחומם מראש לחום נמוך 100 מעלות

למחרת בודקים תיבול אני אוהבת רוטב והרבה
אני תמיד מוסיפה מים רותחים
אם אתם בעניין של פחות רוטב-מגבירים את האש ומבשלים ללא כיסוי עד שהרוטב מצטצמצם


שקית אורז
------------
מערבבים את האורז עם חופן בצל מטוגן ומתבלים במלח ופלפל
ממלאים שקית קוקי או שקית בד..(בשקית קוקי לעשות חורים)
וסוגרים בצורה רפויה 


חיטה/גריסי פנינה
----------------
מכניסים לשקית קוקי מתבלים במעט מלח, פפריקה, כורכום ומעט כמון וב2 שיני שום
יוצקים חצי כוס מים סוגרים היטב לחורר בשקית 2-3 נקבים  בעזרת קיסם



  







אין תגובות:

פרסום תגובה

ארכיון הבלוג