לכל אחד בוודאי יש במחברת את המתכון המצליח שלו לעוגת שמרים טעימה
וזה המתכון שמככב אצלי במטבח..
לפעמים מכינה אותו כפרווה, לפעמים חלבי ..
את המתכון מצאתי לפני 10 שנים במדור "עוגת השבוע" בעיתון לאישה ,
החומרים
--------
לבצק: חצי קילו קמח(3 וחצי כוסות +כף)
כף שמרים יבשים או חצי חבילה שימרית
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס חלב פושר או מים
2 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
מעט מלח
למלית: 6 כפות סוכר
2 כפות אבקת קקאו
2 כפיות אבקת נס קפה (אפשר לשים גם כפית לטעם פחות דומיננטי
1 שקית סוכר וניל
להברשת הבצק: שמן קנולה
לציפוי: 1/4 כוס חלב
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
הבצק: שמים את הקמח במיקסר, מוסיפים את הסוכר ואת השמרים מערבבים קצת בכף.
טורפים בקערה אחרת את החלב, הביצים ותמצית הוניל, במזלג או במטרפה
מפעילים מיקסר
לאט לאט מוסיפים את קרם הביצים
מערבלים 2-3 דקות ומוסיפים את החמאה או המרגרינה ולבסוף את המלח.
מערבלים 8 דקות עד שמתקבל בצק רך.
הבצק צריך להיפרד מהדפנות
מקמחים משטח עבודה ולשים שם את הבצק. אם הבצק דביק מעט מוסיפים עוד קמח
צריך להיות בצק חלק וגמיש.
מניחים בקערה מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה
המלית: מערבבים את כל חומרי המילוי היטב
אחרי שהבצק תפח לשים אותו שנית ומחכים 5 דקות
מחלקים את הבצק ל4 חלקים
מרדדים כל חלק לעלה מברישים במעט שמן ומפזרים למעלה את המלית
מגלגלים כל עלה לגלילה וכורכים 2 גלילים זה בזה כמו צמה של 2
אפשר גם לגלגל לגלילה
מניחים בתבנית ושוב מתפיחים במקום חמים 20 דקות
הציפוי: שמים בסיר קטן את החלב הסוכר ותמצית הוניל ומחממים תוך בחישה מעל להבה בינונית עד שהסוכר נמס והחלב מתחיל לבעבע
לחמם תנור ל180 מעלות
אופים 15 דקות עד להזהבה קלה
מוציאים את התבנית אך לא מכבים את התנור
מברישים את העוגות בציפוי החלב החם ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות נוספות
או עד שהעוגות משחימות.
וזה המתכון שמככב אצלי במטבח..
לפעמים מכינה אותו כפרווה, לפעמים חלבי ..
את המתכון מצאתי לפני 10 שנים במדור "עוגת השבוע" בעיתון לאישה ,
החומרים
--------
לבצק: חצי קילו קמח(3 וחצי כוסות +כף)
כף שמרים יבשים או חצי חבילה שימרית
1/3 כוס סוכר
3/4 כוס חלב פושר או מים
2 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
100 גרם חמאה או מרגרינה רכה
מעט מלח
למלית: 6 כפות סוכר
2 כפות אבקת קקאו
2 כפיות אבקת נס קפה (אפשר לשים גם כפית לטעם פחות דומיננטי
1 שקית סוכר וניל
להברשת הבצק: שמן קנולה
לציפוי: 1/4 כוס חלב
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
הבצק: שמים את הקמח במיקסר, מוסיפים את הסוכר ואת השמרים מערבבים קצת בכף.
טורפים בקערה אחרת את החלב, הביצים ותמצית הוניל, במזלג או במטרפה
מפעילים מיקסר
לאט לאט מוסיפים את קרם הביצים
מערבלים 2-3 דקות ומוסיפים את החמאה או המרגרינה ולבסוף את המלח.
מערבלים 8 דקות עד שמתקבל בצק רך.
הבצק צריך להיפרד מהדפנות
מקמחים משטח עבודה ולשים שם את הבצק. אם הבצק דביק מעט מוסיפים עוד קמח
צריך להיות בצק חלק וגמיש.
מניחים בקערה מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה
המלית: מערבבים את כל חומרי המילוי היטב
אחרי שהבצק תפח לשים אותו שנית ומחכים 5 דקות
מחלקים את הבצק ל4 חלקים
מרדדים כל חלק לעלה מברישים במעט שמן ומפזרים למעלה את המלית
מגלגלים כל עלה לגלילה וכורכים 2 גלילים זה בזה כמו צמה של 2
אפשר גם לגלגל לגלילה
מניחים בתבנית ושוב מתפיחים במקום חמים 20 דקות
הציפוי: שמים בסיר קטן את החלב הסוכר ותמצית הוניל ומחממים תוך בחישה מעל להבה בינונית עד שהסוכר נמס והחלב מתחיל לבעבע
לחמם תנור ל180 מעלות
אופים 15 דקות עד להזהבה קלה
מוציאים את התבנית אך לא מכבים את התנור
מברישים את העוגות בציפוי החלב החם ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות נוספות
או עד שהעוגות משחימות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה