שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שלישי, 9 ביוני 2015

טביחה- מרק קוסקוס טריפוליטאי

שחושבים על מרק לקוסקוס, מיד עולה בדמיון מרק צח עם המון ירקות, צבעו צהבהב בגלל הכורכום..
יש כאלה שיוסיפו גם מעט קינמון...
המרק שלי הוא אחר...תבשיל עשיר שמורכב מחומוס, עוף וירקות            התבשיל בושל שעתיים על הגז...
 לאחר הבישול הארוך יוצא תבשיל עם טעם דומיננטי, צבע עמוק העוף רך ומתפרק בגלל הבישול הארוך...ובעיקר טעים מאוד 
מרק שאנחנו  במשפחה לא מחליפים אותו..
בפעם האחרונה השתמשתי בכנפי הודו, שיצאו נימוחים וטעימים עד מאוד
את המתכון למדתי משכנתי הטריפוליטאית .





החומרים
--------
3-4 בצלים קצוצים
3 כפות שמן
5 שיני שום קצוצות
2 כפות רסק עגבניות
1 ק"ג עוף(חלקי עוף , או כנפי הודו)
חצי  קילו גרגירי חומוס שהושרו במים במשך הלילה
4-6 כוסות מים

לירקות
-------
חצי ק"ג דלעת
5 גזרים
5 קישואים
2 תפוחי אדמה
1 ראש סלרי
(אני מוסיפה גם רבעי בצל, וכרוב..שלא מופיע במתכון המקורי)
אפשר להוסיף כוסברה

תבלינים
-------
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה-כפית
מעט פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת מרק(ניתן לוותר)

ההכנה
------
מטגנים את הבצלים בשמן עד שהם מזהיבים
מוסיפים את השום, רסק העגבניות, חלקי העוף, חומוס והמים
מביאים לרתיחה
מכסים את הסיר ומבשלים שעה

לאחר כשעה 
חותכים את הירקות לחתיכות גדולות ומוסיפים לתבשיל
את הדלעת שמים חצי שעה לפני תום הבישול..(שלא תתפרק, ותשמור על צורתה)
לוקחים קערית ומערבבים את כל התבלינים.
בוזקים את התבלינים המעורבבים לתבשיל, ומבשלים על אש בינונית שעה נוספת

להגשה: שמים קוסקוס בצלחת ומעליו שמים את הטביחה


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
אחרי שהבצל טוגן מוסיפים את העוף, את הרסק, והחומוס





מוסיפים את מים , נותנים לזה לרתוח..מכסים את הסיר ומבשלים שעה




לאחר כשעה..מוסיפים ירקות( חוץ מהדלעת)

קערית התבלינים-זה הזמן להוסיף לתבשיל



לאחר 3/4 שעה נוספת.. התבשיל כמעט מוכן..זה הזמן להוסיף את הדלעת





מוכן



אין תגובות:

פרסום תגובה

ארכיון הבלוג