שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 22 בספטמבר 2018

מנטוס-חנות קטנה ומטריפה


אי אפשר היה להתעלם שטיילתי עם ילדיי בנמל תל אביב, מהמבנה ספק חנות המנטוס ,שעמדה על הדק המרכזי, מול הים. 
החנות עוצבה ברוח בקבוקון של  מסטיק מנטוס 

נכנסנו לחנות והרגשנו שאנחנו בחנות מטריפה ומתוקה
התבלבלנו מהשפע, ורצינו רק לקנות ולמלא את השקית





ליימון שליסל פתחה חנות פופ-אפ של המותג מנטוס, 
הבשורה הרעה החנות תפעל עד אחרי סוכות
אז מציעה לכם לא לפספס ולבקר שם עם הילדים.

בחנות תמצאו סדרות מוגבלות של סוכריות ומסטיקים של מנטוס
ואפילו ניתן לקנות במשקל, ליצר גליל מנטוס במיתוג אישי
בחנות ניתן גם למצוא שפע של אביזרים, אקססוריז מתנות ומוצרים שיובאו במיוחד לישראל לרגל חודש הפעילות
מצאנו שם גם את הסוכריות המוכרות והאוהבות שנמכרים בארץ
ואיך המכירים אתם שואלים?
ממש זולים
4 גלילי מנטוס המוכרים ב10 ש"ח
גליל סוכריות במיתוג אישי 5 ש"ח
מסטיק מנטוס בבקבוק 2 ב15 ש"ח

מחברת מנטוס 15 ש"ח
מגבת מנטוס-30 ש"ח
מוט סלפי מנטוס 15 ש"ח











שעות הפתיחה של החנות:
בימים א'-ד' בין השעות 16:00 – 22:00 , יום ה, 16:00-23:00
בימי שישי וערבי חג, החנות תהיה פתוחה מהשעה  09:00 ועד שעה לפני כניסת השבת/חג.
בשבתות וחגים החנות תהיה סגורה  ותיפתח שעה לאחר צאת השבת/חג עד השעה 23:00.









יום שישי, 21 בספטמבר 2018

קומפוט-לפתן הפירות הכי מרווה שיש



גדלתי בבית שתמיד היה בו קומפוט,(לפתן) אימא שלי היתה לוקחת את כל הפירות שלא אוכלים, שמה בסיר עם מים וסוכר ומכינה לנו 
תמיד היתה מגישה בסיום ארוחה כבדה או לאחר צום יום הכיפורים
כמה שעות לפני יום הכיפורים תוך כדי שאני עסוקה בהכנת הארוחה המפסקת, צצו לי במגירה, מגוןן פירות שכבר אף אחד לא נוגע, וכאילו לחשו אל תזרקי אותנו
החלטתי להכין קומפוט טעים ומרווה, שיחכה לי לסיום הצום 
מעולם לא הכנתי קומפוט..לנגד עיני חזרתי אחורה בזמן להיותי ילדה שסבא וסבתא ואימא נותנים לה את הקינוח הכל כך טעים הזה 

אין דבר יותר טוב מזה, 10 דקות לפני סיום הצום כבר חשבתי איך אני לוגמת ואוכלת את הפירות
וזה בהחלט היה קליל וטעים ונתן לי זריקת מרץ 









החומרים
---------
8 סוגי פירות חתוכים לקוביות (תפוחים, נקטרינות, אפרסק, אגסים, שזיפים, ענבים


חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
מקל קינמון-לא חייב אבל נותן ארומה משגעת
מים- בערך 2 ליטר/7 כוסות

המלצה- אבקת ג'לי בזק בטעם  תות

לחמם מים וסוכר בסיר עד שמבעבע
להוסיף את כל הפירות שחתכנו
להרתיח
להנמיך לאש נמוכה להוסיף את מקל הקינמון
לאחר 10 דקות מי שרוצה לשים 3 כפות גדושות אבקת ג'לי בטעם תות זה מסמיך ומשדרג, אבל לא חייב

לבשל כחצי שעה עד שהפירות רכים

לתת להתקרר
לשים במקרר מכוסה למניעת ריחות
הכי טעים לאכול לאחר שעבר לילה













יום חמישי, 20 בספטמבר 2018

עוגת הלייקח של ממה


וואו איזה גובה אמרו הילדים שהוצאתי את העוגה מהתנור
בטח 8 ביצים אמר בעלי..יצא לך מדהים
ואני חייכתי ואמרתי הדוגמנית גובהה 8 ס"מ ורק 5 ביצים
את המתכון למדתי מממה שכנתי המרוקאית, שהיתה מכינה את העוגה הזו כל חג או שמחה במשפחתה
היא היתה חותכת ל3 חלקים שווים, מרטיבה במי ברנדי או רום  והיתה מצפה בקרם מרגרינה שבזמנו לפני 30 שנה היה ממש טעים, היינו מחכים לדפיקה בדלת העיקר שתשלח צלחת עם חתיכה עוגה שנשארה לה מהחגיגה
עוגות לייקח (ספוג)  מוצאה מגרמניה,אבל בכל ארץ מכינים אותה ומכנים אותה בשם אחר.. כמעט ואין בה שומן 





החומרים
--------
5 ביצים מופרדות
2 כפיות סירופ לימון שדולל בכוס מים(לקחת תרכיז בטעם לימון/אננס ולמהול בכוס מים, אין תרכיז גם מים יעשו את העבודה
1 וחצי כוסות סוכר
3 כפות שמן
2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל



במיקסר להקציף את החלבונים(הלבן) במהירות גבוהה , להוסיף לאט לאט ולסירוגין רק כוס סוכר
להקציף עד שהקצף יציב ומוצק

בקערה אחרת ולא במיקסר לטרוף עם מקצף ידני את החלמונים(הצהוב) עם חצי הכוס סוכר שנשארה
הצבע צריך להשתנות לצהבהב לבן
להוסיף לבלילת החלמונים את השמן, כוס מיץ הלימון,הקמח, אבקת האפיה וסוכר הוניל ולהבליע בתנועות עטיפה
עכשיו לקחת את החלבונים שהקצפנו במיקסר
ולאט לאט עם לקקן להוסיף לבלילה בתנועות עטיפה 3 פעמים, אנחנו לא רוצים שהקצף ישבר

לאחר שהתערובת אחידה ולא רואים קצף, יוצקים את התערובת לתבנית אפיה 26. אסור לשמן את התבנית
אני ממליצה לאפות בתבנית שיש לה רגלים או תבנית סיר פלא של הסבתות
וכמובן לא לשמן את התבנית
העוגה תופחת ותופחת ומגיעה לגובה מרשים
לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות כ35 דקות או עד שקיסם יוצא יבש

לאחר שהעוגה אפויה אתם מעמידים אותה הפוך על הרגלים
ונותנים לה להתקרר לא מנסים להחלץ אותה

אפשר לחתוך אותה ל2 או 3 חלקים
ולצפות כל חלק בקצפת שהכנתם
אפשר להרטיב כל חלק ברום, או מי סוכר,או אפילו נס קפה חם

זו העוגה לאחר הצום שלא הספקתי ממש לצלם








יום שישי, 14 בספטמבר 2018

דג חריף ברוטב עגבניות כמו שרק מרוקאים יודעים



יווו כמה שמן הגזמת , יצאה מפי צעקה כשראיתי את ממה השכנה המבוגרת, המרוקאית מכינה את הדג
וממה חייכה עצרה ואמרה ראית מרוקאים שלא שמים הרבה שמן
זה הסוד של הרוטב הטעים, כמו שרק מרוקאים יודעים  
ואל תפחיתי , אחרת לא יצא לך טעים
הריח והצבע היה מושלםם , התחשק לי לקפוץ קפיצה לסיר ופשוט עם החלה הטריה שהיתה מונחת שם לאכול את כל הסיר
אפשר מתכון..ביקשתי ואפילו התחננתי
וממה, לא נאותה להביא, אוף קשה להוציא מהמבוגרים את סודות הבישול.
נראה לכן שאני מוותרת, הפעלתי את הקסם האישי שלי..האוזן הקשבת
בסוף ממה הביאה לי  את המתכון
בהתחלה הכנתי בדיוק כמוה אבל עם השנים הפחתתי את כמות השמן והתוצאה לא נופלת מהסיר המושלם של ממה




החומרים

4-5 חתיכות דג( פילה מושט, לוקוס, בורי או אפילו נסיכת הנילוס)
להשרות במי מלח ולימון

2 גמבות גדולות חתוכות לרצועות
4 עגבניות בשלות חתוכות לפרוסות דקות
פלפל חריף לחתוך לרצועות, מי שלא רוצה חריף מאוד  את הגרעינים לזרוק כי זה מה שעושה את החריפות

ראש שום מפורק לשיניים וכל שן לחתוך לחצי
צרור שלם של  כוסברה קצוצה
לימון פרוס לעיגולים
1/2 כוס שמן (ממה שמה 3/4 כוס) 

תבלינים
--------
פפריקה מתוקה
כורכום
מלח

לשים מעט שמן בסיר רחב שמתאים לדגים
להוסיף את הפלפל האדום, הפלפל החריף,אני חתכתי חצי פלפל לרצועות ואת החצי השני שמתי שלם 
להןסיף את העגבניות והשום שכל שן חתכנו לחצי
לבשל 10 דקות,  
להוסיף רבע צרור כוסברה, חצי כפית פפריקה מתוקה, וכורכום בערך רבע כפית
להוסיף חצי כוס מים ולתת לזה להתבשל עם מכסה סגור כ15 דקות

בקערה אחרת לערבב:

1/2 כוס שמן
פפריקה מתוקה 3/4 כף
מעט פפריקה חריפה
מלח-לפי הטעם
ואת ה3/4 צרור הכוסברה שנשאר 
לערבב את כל התערובת

לקחת כל חתיכת דג לטבול היטב בתערובת ולהניח על הירקות
לפזר בצדדים עיגולי לימון
אחרי שטבלנו כל דג נשאר לנו תערובת בקערה
מה שנשאר לשפוך על כל הסיר
לבשל בערך חצי  על אש קטנה 
ולהתענג עם חלה טריה 










ואם בא לכם להכין חלה מדהימה וטעימה ולנגב את הרוטב
המתכון בקישור

http://cochav72.blogspot.com/2018/04/blog-post_13.html



יום שבת, 1 בספטמבר 2018

muvix - חווית צפיה מיוחדת

לראות סרט בקולנוע כבר מזמן זה לא חוויה, באים נכנסים לסרט עם הפופקורן והקולה ושקועים בסרט, והחוויה נהרסת לך ע"י   חבורת נערים שהחליטה להרעיש, או אנשים שקמים לשירותים ומפריעים לך, והמון הסחות דעת  מסביב..

הכירו את חווית הבילוי החדשה MUVIX

לפי שבועיים החלטנו שאנחנו עושים זמן גיבוש משפחתי במוביקס 
בשלב הראשון הורדנו את אפליקציית MUVIX
נכנסנו לאתר muvix.co.il ובחרנו את הסרט .יותר נכון הילדים בחרו "בוב ספוג הסיפור המלא שגם אני ובעלי מאווד אוהבים את הדמות 

https://muvix.co.il/

יש באתר גם מגוון סרטים חדשים שמוקרנים בבתי הקולנוע הרגילים 


הגענו בשעה 5 למתחם הקולנוע במתחם "התחנה" בנווה צדק תל אביב
נכנסנו לחדר מס 6 מתוך כ14 חדרי הVIP המעוצבים
בחדר יש כורסאות וספה סופר נוחה שאתה ישר מתרווח עליה עם שמיכות וכריות
כולנו  חיברנו את הסמרטפון לאפליקציה, שמנו אוזניות ויכולנו לשלוט בבחירת השפה , הווליום ועוד
כל אחד שומע את הסרט בזמן שלו..בשפה שלו
וזה עוד לא הכל...במתחם הקולנוע יש בר ומטבח עם תפריט עשיר של אוכל ושתייה כולל אלכוהול שהמלצרם מגישים למקום מושבכם
הזמנו פיצה לילדים,פופקורן, בירה ושתיה קלה
ובסוף גלידה אמריקאית  
וזו היתה חוויה צפיה  כייפית ולא שגרתית ,עם איכות סאונד מעולה, ובר טעים 
כל חדר ממוקם באותו חלל אבל יש הפרדה מוחלטת ויכולנו לצפות ולהנות מהסרט מבלי להפריע או להיות מופרע על ידי השכנים

כרטיס עולה 10 ש"ח ובנוסף יש תפריט מגווון במחירים שווים לכל כיס 
אז אם תרצו לראות עם חברים סרט בחושך בחווית צפיה איכותית,
לחגוג ימי הולדת בזוג או עם כל המשפחה 
לכו למוביקס 













 










 עוד מידע על המוביקס






  

יום שני, 27 באוגוסט 2018

עוגת הדבש הנפלאה של אימא של רונן


את אימא של רונן פגשתי בדיוק רבע שעה..שנינו חיכינו בתור לרופא
אני גלשתי בפייסבוק , והיא שוחחה בטלפון עם מישהי, בקול רם והכתיבה לה מתכון לעוגת דבש, וצעקה שזו העוגה הכי נפלאה  שיש 
ברגע ששמעתי מתכון אוזניי נעמדו...הוצאתי דף ועט ורשמתי
חצי מהדברים לא הבנתי...וחיכיתי לרגע שתסיים את השיחה
היי..סליחה שאני מתפרצת, שמעתי שהכתבת למישהי מתכון אבל כמה דברים פספסתי
האישה  חייכה ואמרה נעים מאוד אימא של רונן..
והתחילה להסבירה לי לפרטי פרטים 
ואני רשמתי את המתכון והכנתי השבוע
עוגה מדהימה טעימה ריחנית וכהה כמו שאני אוהבת





6 ביצים מופרדות 
כוס תה כהה קר(להכין תה מ2-3 תיונים ולתת לזה להתקרר)
3/4 כוס שמן
כפית קינמון
קצת ציפורן טחונה
2 וחצי כוסות קמח (אני השתמשתי בקמח  של הטחנות הגדולות של א"י
2 וחצי כפיות אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה-השתמשתי במוצר החדש של אביב ירוק
4 כפות גדושות דבש
כוס סוכר

להקציף 6 חלבונים עם כוס סוכר

בקערה נפרדת מערבבים את 6 החלמונים שנשארו, כוס תה כהה קר, שמן, כפית קינמון, מעט ציפורן, הקמח, אבקת אפיה, חצי כפית סודה לשתיה והדבש

מקפלים את הקצף החלבונים לבלילה 

אופים בתבנית 26
אני הכנתי ב2 תבניות אינגליש קייק
אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות, בערך 35 דקות אבל לבדוק עם קיסם
לכבות לא להוציא את העוגה

אחרי 5 ד'ות לפתוח את הדלת  לא מוציאים עדיין
אחרי 10 דקות מוציאים את העוגה
במתכון שלה מכינים סירופ...אני לא הכנתי

להכין סירופ: לבשל סוכר ומים אותו הכמות ליצירת סירופ וכשהעוגה מתקררת שופכים מעל כף אחרי כף 





קיבלתי להתנסות בשני מוצרים

קמח של הטחנות הגדולות של א:י ולכבוד ראש השנה בתוך קופסת פח לאחסון קמח המוצע בעיצוב מקסים ומיוחד לחג
מחיר קופסא 18 ש"ח
אפשר להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ או להזמין במשלוח דרך אתר החברה 04-8672137
כשר בהשגחת הרבנות הראשית חיפה ובכשרות מהודרת של בד"צ העדה החרדית ירושלים










מוצר חדש סודה לשתיה 100% טהורה ללא אלומניום של מותג מזון הבריאות אביב ירוק
הסודה מיוצרת באיטליה בתאגיד סולווה -החברה שהמציאה שיטה שהפכה לתהליך התעשייתי הראשי בעולם לייצור סודה לשתיה
באפיה משמש הסודה לשתיה כחומר מתפיח, מאחר והוא מתחיל לפעול מיד כשהיא באה במגע עם חומר חומצי כמו דבש, שוקולד, קקאו, שמנת ועוד
יש להוסיפה לבצק סמוך ככל האפשר לזמן האפייה 
מחיר כ16, לאריזה של 200 גרם
 בהשגחת הרבנות הראשית נחל שורק 

להשיג בחנויות הטבע המובחרות



יום שבת, 25 באוגוסט 2018

חם חם..או איך זאב רווח לימד אותי להכין סופגניה עם חור



בפוסטים הקודמים סיפרתי לכם שבילדותי אספתי 400 גזרי מתכונים מ"לאישה"..מחצית מהם הלכו לפח לצערי (הכל בגלל הבעל)
אבל גם הייתי כותבת במחברת ,מתכונים טובים מהטלויזיה
והיום במסגרת סידור המגירה, נתקלתי במחבת הדהויה, הקרועה והעין שלי נמשכה לדף הספינג של זאב רווח
והחלטתי לעשות לילדים
אמממ בזמנו בשנת 96 השתמשו הרבה במרגרינה.... ולי יש בבית רק נטורינה  תחליף למרגרינה על בסיס שמן קוקוס

והכנתי... והפלגתי בדמיון..חזרתי לגיל 6
ילדה קטנה מחכה כל שישי לאיש עם העגלה, בשכונת תל כביר
שהיה מגיע וצועק ברמקול..חם..חם..ככה קראו לזה בילדותינו חם חם
אז לא היו מעליות..הייתי מקפצת ומדלגת במדרגות רק להגיע אליו ולקנות סופגניה עם חור והרבה סוכר
וזה בול אותו הטעם.....
אז אחרי כל החלומות קבלו מתכון מנצח
בצק מדהים, לא דביק קל לעשות עיגול עם חור
אני הכנתי רק חצי קילו, המתכון לקילו למטה בדיוק כמו שזאב רווח לימד אותי




המתכון

חצי קילו קמח(3 וחצי כוסות מידה+כף)
רבע חבילה מרגרינה-25 גרם (אני השתמשתי בתחליף הבריא נטורינה
1/8 כוס שמן (מדדתי בכוס מידה)
2 ביצים
2 וחצי כפיות שמרים יבשים או שימרית
חצי כפית מלח
1/2 כף סוכר
1 ורבע כוסות מים חמימים


לשים את כל החומרים בקערת המיקסר וללוש , המלח הוא בסוף
הבצק יוצא נוח כייפי ולא דביק
לכסות  בניילון נצמד ולתת לתפוח חצי שעה

להכין סירופ: 
חצי כוס סוכר,1/4 כוס מים, רבע כוס לימון
לבשל על אש קטנה עד שנהיה סירופ צלול לערבב ולהניח בצד

לאחר שהבצק תופח לקחת עיגול בגודל פינג פונג גדול וליצור עיגול שיש בו חור
ככה לעשות עם כולם ולהניח במגש כי זה עוד תופח מעט
לטגן בשמן עמוק וחם את הסופגניות שנעשות חומות משני הצדדים
להוציא ולטבול בסירופ מתוק


לילדים טבלתי בסוכר 










ארכיון הבלוג