שמי כוכי מזרחי, נשואה+3, מגיל קטן קוראת ספרי עצות ותרופות, סגולות ומתכונים..וכך נולד הבלוג הזה

חפש בבלוג זה

סה"כ צפיות בדף

יום שבת, 27 ביוני 2020

פרנה לחם מרוקאי- לחבז דלפרנה

אם יש משהו שאני מאוד אוהבת זה להכין לחמי עדות
אז בבלוג כבר יש לחם טורקי ולחם בוכרי 
לאחר שחזרתי ממסעדה מרוקאית והיה מונח בשולחן לחם פרנה עם מטבוחה וטחינה החלטתי שלשישי אני מכינה

פתחתי את הספר "הבישול המרוקאי של אמא "של רחל קינן 
הכנתי בדיוק כמו במתכון
אבל חלוקי נחל לא היו לי ואפיתי בתנור
יצא לחם טעים אבל רחוק מהמרקם של פרנה
יכול להיות שאם הייתי מכינה בסיר גריל חשמלי או כמו שהציעה המרקם היה אחר
ואז פנתה אליי אישה מבוגרת מרוקאית בפרטי ואמרה לי תכיני את המתכון שלי אבל בסיר גריל חשמלי 
ותראי מה זה פרנה
והכנתי ויצאה פרנה מהממת בדיוק המרקם הנכון
אז יש לכם 2 מתכונים מצויינים ללחם מרוקאי 
אין שמן בבצק 

עוד מתכוני עמים תמצאו בפייסבוק

מתכונים ועצות שצברתי בדרך


לחם פרנה -גירסה ראשונה 










קילו קמח
כף שמרים יבשים
חצי כף סוכר
כפית וחצי מלח


ביצה טרופה

שמים את השמרים והסוכר בכוס מוסיפים מים עד 3/4 רבעים מגובה הכוס ומשהים חצי דקה לתסיסה קלה

בקערה רחבה שמים את הקמח המלח ותערובת השמרים  (חשוב שהשמרים לא יבואו במגע ישיר עם המלח
מוסיפים כ2 וחצי כוסות מים לשים טוב עד שמתקבל בצק אחיד רך וגמיש 
משהים לתפיחה למשך שעה

לשים שוב בידיים מקומחות מחלקים את הבצק ל2 חלקים לשים כל חלק וצרים ממנו כדור
מניחים על משטח מקומח ל30 דקות להתפחה

לוקחים כל כדור משטחים אותו מעט בידיים מברישים בביצה טרופה ואופים כ25-20 דקות בחום של 200 מעלות
במרוקו נהוג לאפות פרנה על חלוקי נחל . לחמם את התבנית בתוך התנור ולאפות את הלחם בתנור על אבנים החמות


לחם פרנה גירסה 2
------------------

3 וחצי כוסות קמח
כף שמרים יבשים
כפית סוכר  חום או סוכר רגיל
כפית וחצי  מלח
1 וחצי כוסות מים  בערך 

לערבב את כל החומרים היבשים ביחד על ההתחלה חוץ מהשמרים
לתת ערבוב עם כף ואז מוסיפים את השמרים וחצי כוס מים
ואת הכוס הנוספת תוך כדי לישה לשפוך לאט לאט 
ללוש 10 דקות
להניח את הבצק לתפיחה בערך שעה, למרוח על הבצק מעט שמן מכל הכיוונים
לאחר שעה ללוש מעט ולכין 2 עיגולים ולהניח על נייר אפייה לכסות להתפחה עוד 30 דקות
לחמם סיר גריל חשמלי  ולהניח את הפרנה בקרקעית הסיר לסגור את הסיר 
כשמזהיב הצד ומשחים להפוך  לצד השני
זהירות לא לשרוף 
להוציא ולכסות בציפית  או מגבת 








סיר הגריל מבט מבפנים







קפה יפו- פנינה קולינרית בשוק הפשפשים



את שוק הפשפשים אני מכירה מצויין, כל  ילדותי הלכתי עם אבי הטורקי,לדודים שלו ,הסוחרים בעלי החנויות ,שמוכרים עתיקות ומלא שמאטס שקנו או לקחו מפינויי עזבונות.
השוק בבוקר הומה אנשים רעש ובלגן אבל יש לו את היופי שלו. 
אבל אף אחד לא סיפר לי שבלילה שוק הפשפשים הופך להיות משהו אחר. פשוט פנינה ביפו  
יפו היא לא תל אביב  ותל אביב היא לא יפו ,ביפו ניתן להגשים כמעט כל פנטזיה קולינרית
אין כמו יפו בלילות זה לא רק משפט משיר. 
וכך הרגשתי שהגעתי עם עוד כמה בלוגריות לסקר את קפה יפו .
שעת ערב וכמה עצוב היה לראות שבגלל הקורונה כמעט ואין אנשים ביפו . יפו נטושה   
אבל שנכנסתי למסעדה שכחתי מהעצב , והתענגתי בכל מה שהוגש לשולחן

קפה יפו היא מסעדה וותיקה 12 שנה ,אולי קצת יותר.
 מי שמנצח על התזמורת הקולינרית הם זוג מדהים אורנה גדעון ובעלה ניר גדעון ועל הקינוחים בתם המדהימה
קפה יפו שינה את הקונספט בגלל הקורונה, הם נפרדו מתעודת הכשרות והכניסו למסעדה תפריט בשרי במקום החלבי
ואפילו התחילו עם משלוחים. 





מרגישים שניר ואורנה  מביני  עניין ונותנים  לך הרגשה של משפחה . לא עוד מסעדה רגילה. ככה הרגשתי שנכנסתי
זה לא עוד אוכל. זה אוכל בה' הידיעה אוכל שנעשה באהבה. רואים שבכל מנה  יש טאץ אישי  וחידושים כמו שרק אורנה יודעת להמציא . ככה חשבתי על המנה המבורגר סביח שעוד מעט תבינו כמה הוא מיוחד. 

לשלוחן התחילו להגיע ממרחים מיוחדים וסלטים  אוי כמה שהיו  טעימים
רציתי להמשיך לנשנש אך העדפתי להשאיר מקום למנות הנפלאות





חציל בלאדי על האש עם מטבוחה פיקנטית






זעלוק כרובית- קרעי כרובית אפויה ברוטב עגבניות עם פלפל חריף ועגבניות קצוצות-מנה משגעת


סביצ'ה סלמון . למרות שאני לא טעמתי  מנה זו, חבריי התענגו על המנה הזו שמורכבת מדג סלמון, ג'ינגר שום לימון חרדל כוסברה וקוביות גמבה אדומה 



אחרי שהתענגנו אורנה הגישה לנו לשולחן מנה מופלאה בטעמה . אורנה לא שוקטת על השמרים וממציאה מנות מופלאות וחדשניות 

פיצה מרוקאית- עם רוטב מטבוחה פיקנטי, בשר בקר טחון צ'לי כוסברה וטחינה
אמאלה כמה זה טעים מנה מומלצת




ועראיס יפואי -בשר קבב מתובל ועסיסי מנה מעולה





לשולחן התחילו לזרום עוד ועוד מנות והיתה מנה קסומה שלא יכולתי להתפעל ממנה, מנה שאורנה המציאה לאחרונה

המבורגר סביח-מדובר על מנה שלא תראו באף מקום
2 המבורגרים 125 גרם בדרגת עשיה נהדרת כמו שאני אוהבת , חציל מטוגן, ביצה קשה,בצל, עגבניה  טחינה והכל בתוך פיתה קרנצית. ללקק את האצבעות




ועוד המבורגר נפלא הונח על השולחן





למרות שהייתי מפוצצת הייתי חייבת לטעום מהקינוחים. כי לקינוחים יש קיבה נפרדת\טעמתי 3 קינוחים מדהימים

קינוח פרווה מדהים-חלווה קדאיף- מוס חלווה עשיר על מצע קדאיף עם פיסטוקים, סילאן וטחינה גולמית

פאדג שוקולד  עם רוטב טופי מלוח מנה מושחתת וטעימה

וכנאפה תפוזים טעימה-גבינה עטופה בכנאפה עם סירופ תפוזים ופיסטוקים קצוצים












ובנימה אישית- עצוב לי לראות מה הקורונה עשתה לעסקים הקטנים ובפרט למסעדות
כל יום בעודי חוזרת הביתה אני רואה עוד ועוד שלטים שמסעדות סוגרות
אורנה וניר בועטים בכל הכח וממציאים מנות מדהימות רק תבאו
הם שומרים על הכללים והמסעדה מצוחצחת  ומבריקה 
הקורונה לא הולכת להעלם אנחנו חייבים לחיות לצילה
אל חשש בואו והראו להם את האהבה שיש לכם  לקפה יפו

יום רביעי, 24 ביוני 2020

עוגת שוקולד ובננות



אם תשאלו את ילדיי איזו עוגה הם הכי אוהבים שלושתם יענו שוקולד
אין שבוע שאני לא מכינה עוגת שוקולד והיא  מתחסלת תוך חצי יום
הפעם החלטתי לשלב בעוגה בננות ולא סיפרתי להם והעוגה נחלה הצלחה גדולה
את המתכון תלשתי בשנת 2006 מעיתון לאישה במדור עוגת השבוע
עברו 14 שנה ורק השבוע העזתי והכנתי
השילוב הזה מדהים תנסו






תבנית טבעת בקוטר 28 סמ' או 2 תבניות אינגלייש קייק

לשמן את התבנית עםמעט חמאה מומסת
2-3 כפות סוכר



לעוגה
-----
1 וחצי כוסות קמח (210 גרם)
1 וחצי כפיות אבקת אפיה 
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
150 גרם חמאה
חצי כוס חלב (125 מ"ל)
1 כפית אבקת קפה אספרסו או קפה שחור
חצי כוס אבקת קקאו (50 גרם)
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר(200 גרם)(אפשר להפחית)
חצי כוס סוכר חום רצוי דמררה
מעט מלח
חצי מיכל שמנת חמוצה(100 מ"ל)
2 בננות בינוניות בשלות חתוכות לפיסות בינוניות(אני חתכתי  אותם ממש קטנות כי פחדתי שילדיי ירגישו)
70 גרם שוקולד מריר קצוץ לחתיכות קטנות

לחמם תנור לחום בינוני נמוך 165 מעלות לשמן את התבנית החמאה מומסת וזורים עליה את הסוכר בשכבה אחידה

לשים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתיה בקערה ולערבב
לשים את החמאה החלב אבקת הקפה ואבקת הקקאו בסיר בינוני ולחמם על להבה בינונית רק עד שהאבקות נמסות ומתקבל קרם אחיד
להסיר מהכיריים 
להוסיף תמצית וניל ולערבב
להשהות לצינון
שמים את הביצים את שני סוגי הסוכר ואת המלח בקערת מערבל ולהקציף במהירות גבוהה 10 דקות עד שמתקבל מרקם מוס
להנמיך מהירות להוסיף פנימה את קרם החלב והקקאו
להוסיף את השמנת החמוצה ואת תערובת הקמח
לערבב עד שמתקבלת עיסה אחידה
להסיר את הקערה מהמערבל ולהוסיף את הבננה החתוכה ואת שברי השוקולד
לערבב
לצקת לתבנית ולאפות כ40 דקות לןתבנית עגולה או 30 דקות לתבניות אינגליש קייק
לבדוק אם קיסם שיוצא עם מעט פירורים סימן שהעוגה מוכנה
לצנן רבע שעה


ניתו לעשות ציפוי מרבע מיכל שמנת מתוקה(50 מ"ל)
50 גרם שוקולד מריר
1 כף חמאה רכה בטמפרטורת החדר
להמיס הכל

לצקת על העוגה החמימה






















יום שני, 22 ביוני 2020

פריטטה תפוח אדמה ,בצל ופטריות



למי שלא מכיר פריטטה זו הכלאה בין חביתה לפשטידה/לביבה
ההכנה כל כך פשוטה שאתם תתאהבו בה
קיבלתי להתנסות במלח ים אטלנטי מתובל במטחנה וישר חשבתי שיתאים לפריטטה





החומרים
--------
תפוח אדמה גדול
20 גרם חמאה
מעט שמן 
בצל אחד חתוך לעיגולים
 כמה פטריות טריות 
2 ביצים

לבשל תפוח אדמה במים עד שמתרכך
לצנן
לפרוס לפרוסות דקות את תפוח אדמה

לטגן במעט שמן ומעט חמאה בצל נעד שמזהיב
לאותה מחבת להוסיף פטריות לטגן
לפרוס את עיגולי תפוחי האדמה מעל הבצל והפטריות שיהיה שכבה אחידה בכל המחבת
להמליח עם מלח אני השתמשתי במלח ים אטלנטי מתובל במטחנה של נפטון
לתת טיגון עד שתפוחי האדמה משחימים מעט 
לטרוף 2 ביצים לבלילה
להוסיף מלח ופלפל שחור 
ניתן להוסיף גם עשבי תיבול
לשפוך את בלילת הביצים על תפוחי האדמה בשכבה אחידה שיכסה
לבשל עד שהשכבה מוצקה כמה דקות
בעזרת צלחת להפוך את הפירטטה
ולהחזיר למחבת את הצד שלמטה
לטגן כמה דקות
ולהתענג 


על המוצר
-----------

"מלח ים אטלנטי מתובל" במטחנה מהודרת – לתיבול של מגוון מאכלים וסלטים ומציעה מתכון לתפוחי אדמה צלויים, פריכים וטעימים.
המטחנה האיכותית שקופה וניתן לראות את גבישי המלח, מנוקדים באדום ובירוק של תבלינים שונים ובהם פלפל אדום, פלפל ירוק ועשבי תיבול. המטחנה נוחה מאוד לשימוש ויפה להניחה על השולחן, לשימוש המסובים. המלח ללא מונוסודיום גלוטמט, צבעי מאכל או חומרים משמרים. 
כשרות - פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע.  

מחיר: 11.90 – 13.90 ש"ח (למטחנה במשקל 85 גרם). 




יום ראשון, 21 ביוני 2020

איך אירחתי טבעונית ונשארתי בחיים





מודה לא מבינה את אורח חיי הטבעונים.איך הם מוותרים על כל הדברים שאני מכורה אליהם
ותמיד נלחצת שחברה טבעונית תבוא להתארח אצלי
כי בינינו אין לי שמץ של מושג לגבי מתכונים טבעוניים ומה להגיש לה חוץ מירקות 
להשאיר אותה רעבה לא בא בחשבון
וגם לא אערוך נסיונות כי בפעם האחרונה שניסיתי לעשות עוגיות טבעוניות הם מצאו את עצמם בפח
והיום  הזה הגיע שאירחתי חברה טבעונית.
מי שמכיר אוותי יודע שתמיד יש אצלי מאפים ועוגות ומטעמים שהכנתי וכשאני פותחת שולחן זה מכל הלב
אבל מה אגיש לחברה טבעונית.??.רעדתי מפחד מהמחשבה שתצא מביתי רעבה  ושגעתי את בעלי


המזל שקיבלתי לסקר 2 מגשי פיצה טבעונית של אביב ירוק, פיצות שאספתי מניצת הדובדבן,   שחיכו במקפיא ליום שבו אכין
תאמת חששתי מהפיצה, הטעם, המרקם כי אני לא קונה פיצות קפואות. אבל החלטתי להכין ויהי מה
 שמתי המון ירקות..כי טבעוניים חיים על ירקות
הוצאתי מהמקפיא את הפיצה מקמח מלא טבעונית, חיממתי את התנור ל200 מעלות, לא היה צורך להפשיר
הנחתי על מגש הפיצה ותוך 10 דקות היתה הפיצה לוהטת שהוגשה לשולחן
החברה עפה עליה. הילדים שלי לא רצו לטעום ואני טעמתי והפיצה לא רעה  בכלל לפיצה שהיא קפואה ועם תחליף לגבינה צהובה









חברת אביב ירוק השיקה פיצות מרגריטה טבעונית מקמח חיטה מלא 100% ללא לקטוז וחומרים משמרים
הסיגרה כוללת פיצה מרגריטה עם רוטב עגבניות וגבינה טבעונית ופיצה מרגריטה בתוספת זיתים ירוקים
את הפיצות לא צריך להפשיר רק לשיא בתנור שחומם מראש ל200 מעלות ולאפות 12-10 דקות
להשחמה


כשרות: בהשגחת הבד"צ העדה החרדית
מחיר: מ29.90 לאריזה במשקל 400 גרם
להשיג בחנויות השיווק ובחנויות הטבע










יום שבת, 20 ביוני 2020

מגבות ואיך לשמור אותם שישארו נעימות ורכות



קניתם מגבות חדשות
איזה כיף להתנגב בהם הם רכות, נעימות סופגות מלטפות
ואז אחרי כמה כביסות הם נהיות קשות למגע כבר לא נעימות
נכון שבמייבש הם נשמרות רכות אבל לא לכולם יש מייבש (לי אין)
אז מה הפיתרון
למדתי בקיבוץ את הטיפ הזה

עוד טיפים בענייני נקיון
כביסה
והמון מתכונים קלים ומדהימים
בפייסבוק

https://www.facebook.com/groups/538468113026467/ 





קרדיט לצילום: חנות הסטוק


מגבות הם דבר כבד שסופג המון מים.
ברגע שאתם שמים את הכמות של האבקת כביסה הנכונה לתא, זה יורד למגבות ואז בשטיפה בגלל שהם כבדות וסופגות מים ,המים לא מצליחים לשטוף את כל האבקה.
על פניו אתם מוציאים את המגבות שהם כבר אחרי סחיטה ותולים.
מה שקורה ,האבקה שנשארה במגבות ולא נשטפה, מתייבשת עם השמש וזה מה שגורם למגבות קשות.

הפתרון
--------
לשים חצי מכמות האבקה ממש ככה. חצי לא לדאוג המגבות גם ככה הם הבגד ,שהכי פחות מתלכלך כי הרי אתם מתנגבים איתו שהגוף נקי (לא מדברת על מגבות ידיים ).
אחרי הפעולה..אני לוחצת על שטיפה נוספת להוציא עוד את האבקה שנותרה ומוסיפה מרכך בשלב הזה 
לא לתלות בשמש רק בצל ואתם תראו שינוי רציני
יש כאלה שמדווחים שהמרכך עושה אותם קשות. אני לא הרגשתי בזה 

יום חמישי, 18 ביוני 2020

סלט חצילים מטוגנים כמו באולמות



הרבה זמן שאני מחפשת את המתכון של סלט חצילים מטוגנים כמו באולמות. סלט שאי אפשר להפסיק לנשנש
סלט ממכר
תוך כדי שיטוט באינטרנט נתקלתי בסלט של סוניה סאני בן הרוש וסיוון אוחיון אברג'יל
הכנתי  עם מעט שינויים שלי(הוספתי אריסה והפחתתי את הפפריקה החריפה והוספתי סלרי)
ויצא מדהיםםםם.בדיוק כמו באולמות 


חפשו עוד מתכוני נוסטלגיה בפייסבוק
מתכונים ועצות שצברתי בדרך







המצרכים

2 חצילים לא מקולפים
מלח גס- אני השתמשתי במלח החדש של מלח הארץ מלח אטלנטי
גמבה שקלינו בגז

חופן פטרוזיה/כוסברה
עלי סלרי קצוץ מעט



נחתוך 2 חצילים בגודל בינוני לעיגולים  ונשרה עם מלח גס למשך שעתיים עד שהחצילים מגירים נוזלים(אנחנו מוציאים את המרירות של החציל
נעביר לנייר סופג וננגב אותם
נטגן את החצילים במחבת עם שמן עמוק
נספוג עודפי שמן ונשים בקופסא

בנתיים נצלה גמבה אחת על הגז בכל הצדדים
נחתוך  אותה לרצועות ונוסיף לחצילים
נוסיף גם חופן כוסברה קצוצה או פטרוזיליה ומעט סלרי (לא חייב)

בנתיים נכין את הרוטב
-----------------------
נשים מעט שמן בסיר קטן
נוסיף שיני שום כתושות  אני מוסיפה כ5 שיניים 
נוסיף כפית  פפריקה חריפה, ואריסה מעט , כפית סוכר,  מלח שמתי מלח אטלנטי ממש מעט , פלפל שחור,  כמון לפי הטעם(במתכון שלהם הן שמות כפית
נערבב
נוסיף 1/3 כוס חומץ ולימון סחוט לפי הטעם
נוסיף שמן זית כ2 כפות
נערבב הכל
נוריד מהגז ונשפוך על החצילים
נטעם טעמים אם צריך נתקן עם מלח 
נערבב קלות ונתענג 



על מלח הארץ האטלנטי
-----------------------
מלח הארץ מרחיבה את סדרת המלחים בצנצנת ומציעה מלח אטלנטי בצנצנת של 800 גרם
המלח האטלנטי נאסף בשיטות מסורתיות ישירות מהקרקית הים זהו מלח טבעי ולח אשר אינו מכיל תוספים וללא כל תהליכי עיבוד
לאחר שנאסף מהקרקעית הים הוא עובר ייבוש בשמש לצורך אידוי יתרת המים ובשל כך הוא מכיל בתוכו את כל המינרלים של מי הים כמויות יוד ומגנזיום מקסימליות

זהו מלח שמעודף על שפים וטבחים בכל העולם מלח פרימיום כטוב ביותר לתיבול
מעכשיו ניתן להשיג את המלח אטלנטי של מלח הארץ גם בצנצנת של 800 גרם
נוחה לשימוש ולאיחסון ומתאימה לכל צורך 
את המלח ניתן להשיג בכך רשתות השיווק והמרכולים 
מחירו נ16.90-18.90 
המוצר כשר בהשגחת הבד"ץ ירושלים של העדה החרדית






ארכיון הבלוג